Založ si blog

Hosť a ryba smrdia na tretí deň

Prijímanie imigrantov nie je ničím iným, ako zúfalým aktom na odvrátenie pozornosti od podstaty problému – vinníci nepokojov na Blízkom východe, ktorí rozvrátili ako-tak fungujúce štáty, dnes nechcú (vlastne ani nemôžu) niesť zodpovednosť za svoje skutky

A nerobme si ilúzie – fakt, že krajiny únie sa nedohodli na povinných “ odberoch “ nelegálnych imigrantov je len mediálnou hrou, a v podstate politickým klamstvom. Pretože na jednej strane síce nikto neprikazuje, koľko a ktorá krajina má prijať … ale na strane druhej nie je ani určené, koľko je maximum, ktoré bude Brusel očakávať a verte, ten si nástroje na vydieranie členských krajín pripravil už dávno.

Oficiálna propaganda hovorí, že islamský štát je problémom pre všetky demokratické krajiny. Čo však proti nemu reálne robia ? Asi toľko, ako svojho času proti bin Ládinovi v afganských horách – teda nič. Presnejšie, občas sa objaví nejaká správa o zavraždení významného teroristu, pri ktorej médiá (iste len náhodou) zabudnú spomenúť, že bol zabitý nielen jeden zločinec, ale často aj desiatky nevinných … však, keď sa rúbe les, lietajú aj triesky, nie ? Islamský štát však už dávno prekročil všetky hranice, zašiel oveľa ďalej, ako kedysi Irak pod vedením S.Husajna a svetové spoločenstvo ? Nič, obmedzuje sa len na prázdne výroky, ktoré situáciu neriešia. Prečo ?

Nebude to náhodou tým, že islamský štát robí dnes rovnakú špinavú prácu, ako kedysi v Iraku americkí vojaci, len tentoraz sa nikto nemusí hanbiť, pretože dnes sú to predsa oficiálne označení – teroristi ? Pozornosť sa odvádza na Ukrajinu, islamský štát sa spomína len v súvislosti s popravami a mučením zajatcov, či zverejnenými videami. Čo je v pozadí laxného prístupu veľmocí ?

Nebude to náhodou dlhodobý plán, ktorého cieľom je úplná destabilizácia Blízkeho východu, ktorá nakoniec skončí vytvorením protektorátu pod správou Bruselu, Londýna a Washingtonu, kde sa na dlhé roky zabetónuje nadvláda nad zdrojmi surovín ? Nie je súčasťou toho plánu aj široké obmedzenie občianskych práv a slobôd v mene boja proti terorizmu, ako to bolo v prípade zničenia WTC ?

Pretože, len blázon verí v riešenie problému nelegálnych prisťahovalcov ich prerozdeľovaním v Európe. Nech skončia kdekoľvek, budú mimo domova, mimo svojej kultúry, plne závislí na pomoci štátov, ktoré ich prijmú, čím sa nevyhnutne stanú terčom nevraživosti domáceho obyvateľstva, ktoré sa bude cítiť (celkom oprávnene) diskriminované a bude sa pýtať, prečo prišelci dostávajú z peňazí domácich. A stačí sa pozrieť na správanie obyvateľstva v Nemecku voči prisťahovalcom, napríklad príslušníkom tureckej menšiny, a spomenúť, koľko zla to prinieslo.

Hosť a ryba smrdia na tretí deň. Ale napríklad dianie vo Francúzsku či Maďarsku jasne ukazuje, že nelegálni prisťahovalci už začínajú využívať pokryteckú politiku Bruselu, a sú neskryte a bez škrupulí schopní vydierať krajiny, do ktorých sa dostali … hoci porušením zákonov. Začínajú sa chovať presne rovnako, ako príslušníci niektorých menšín na Slovensku, ktorí majú všetky práva … ale žiadne povinnosti.

A to je veľmi nebezpečný vývoj, pretože automaticky sa objavujú aj rôzni extrémisti a “ spasitelia “ národa, ktorí bez váhania siahajú po násilí, uspokojujú si svoje primitívne pudy, a často hlava-nehlava mlátia každého, kto sa im dostane do blízkosti. Mimochodom, v prípade zásahov polície proti extrémistom som názoru, že by mali byť čo najtvrdšie, aby týchto primitívov vystrašili tak, že už nikdy im nepríde na um ani len myšlienka mlátiť iných len preto, že sú – iní.

Správanie Bruselu je jasným dôkazom, že riešiť problémy nevie, vie ich len vyrábať. Máme dostatok dôkazov za posledné roky, že táto európska potemkinova dedina je rovnakou absurdnosťou, ako naše predstavy, že dokážeme civilizovať príslušníkov niektorých menšín rozdávaním sociálnych dávok a rôznych benefitov, bez akýchkoľvek zásluh.

Rovnako vieme, že tvrdenia o príspevkoch Bruselu do štátneho rozpočtu sú len populistickým klamstvom, ktoré dokáže prehliadnuť ktokoľvek, ovládajúci aspoň základy matematiky a kalkulačku. Otvorené hranice sú krásnou ideou, ale treba položiť na misky váh – čo to prináša, a naopak – o čo prichádzame. A mám odôvodnené obavy, že prospech z členstva v únii je skôr v rétorickej rovine … a raz na to škaredo doplatíme.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456677x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu