Založ si blog

Niektorým by pomohla – transplantácia mozgu

Nič nie je horšie, ako stratiť zrak. Ešte horšie je stratiť – mozog. A najhoršie je – mozog nemať. No priznám, akosi mám čoraz viac pocit, že tých bezmozgových modelov nám v spoločnosti pribúda, a to priam šialeným tempom.

Účelová slepota, alebo hluchota … vraj je to niekedy skvelá vec. Neviem, kamarátov svokor musí využívať načúvací prístroj, ale nevie si vynachváliť, ako dobre, že občas – nepočuje. Hlavne vtedy, keď jeho žena chce niečo, čo sa jemu veľmi nepozdáva. Hoci, na slovo výplata, pivo alebo futbal … tam počuje skvele, aj bez prístroja a všade.

Neviem však odhadnúť, prečo niektorým ľuďom vyhovuje účelová sprostota. Pretože tvrdiť, že je všetko v poriadku, hoci horí celý dom, v ktorom práve večeriame, to môže naozaj len hlupák. Hoci niektorí ho dokážu aj prekonať, pretože často tvrdia, že chlap, ktorý dom podpálil, je vlastne náš – priateľ. V prípade týchto účastníkov zájazdu “ životom “ je človeku niekedy do smiechu, ale častejšie skôr do plaču. Pretože ich akosi pribúda …

Niekto hovorí, že najväčšie poľutovanie si zaslúžia ľudia, ktorí nenávidia vlastnú minulosť len preto, že bola iná, než si predstavovali. Ktovie … poznám však rozvedených chlapov, ktorí desiatky rokov nenávidia svoje bývalé manželky, lebo ich dokázali opustiť … hoci počas skrachovaných manželstiev chlastali, podvádzali a mlátili svoje bývalé ženy, alebo ich jednoducho brali ako – slúžky. Ale nie … to tá sliepka, keby sa bola chovala normálne, nič by sa nebolo stalo … však to bolo tak fajn, nie ? No … ako a pre koho …

Neviem, v ich prípade by asi transplantácia mozgu nepomohla. Prehry patria do života rovnako, ako úspechy. Len ich obvykle býva viac, a na každom záleží, ako ich vezme. Niekto sa usmeje a ide ďalej … iní nadávajú na všetko a všetkých naokolo, lebo keby … tak by boli uspeli. Chodia po svete zachmúrení a prežívajú búrky aj počas najhorúcejších slnečných dní. Nevedia žiť, lebo sa života boja a vlastne ho nenávidia, pretože nie je taký, aký by ho chceli mať.

Pseudointelektuáli si vážia jediné – diplomy a tituly z univerzít. V praktickom živote sú však často úplne odpísaní a odkázaní na podradné úlohy rôznych poskokov. Absolvujú rôzne doktorandské štúdiá, a pritom nie sú schopní zatĺcť klinec do steny a zavesiť obraz. Ostávajú bytostne odkázaní na peniaze, pretože akákoľvek manuálna zručnosť je im cudzia. Nie je nič smutnejšie, ako stretnutie s “ géniom “ ducha, ovešaným titulmi, ktorý trávi mesiace a roky na konzervách, pretože mu aj čaj – prihorí. A je taký skúpy, že nie je schopný ani cesty do reštaurácie, keďže jedinou modlou je pre neho stav bankového účtu. Pre peniaze sú títo ľudia schopní všetkého … vrátane zrady vlastnej rodiny, alebo aj národa.

Paradoxne, väčšina z týchto ľudí zastáva vysoké funkcie, dokonca riadia štáty, hoci nevedia riadiť ani vlastné životy. Užitoční hlupáci, ktorých preferujú skutoční “ géniovia “ života. Ľahko ovládateľní, pretože fungujú ako parkovacie automaty – stačí vhodiť mincu. Veria, že sú na tom skvele, veria v úctu spoločnosti voči vlastným osobám … nakoniec však končia v rôznych exiloch, zabudnutí a odkopnutí tými, v ktorých úctu naivne verili … a naivne verili, že ich tituly a fiktívne vzdelanie ich postavili na piedestál spoločnosti, aby sa nakoniec zobudili – v zabudnutí.

Prach si a v prach sa obrátiš. Dva kubíky zeme a koniec. Peniaze, tituly, majetok, postavenie … všetko klesne na kolená pred realitou života, končiaceho smrťou. Hrabali a klamali, aby v zemi – ostali.

Nakoniec po nich ostane len zápis v matrike … a po tých sprostých ostávajú výsledky ich práce. Po tých menejcenných a nevzdelaných ostávajú budovy, cesty, zmenený svet … nemali síce tituly, ani postavenie, ale vedeli – žiť. Vedeli ostať ľuďmi bez ohľadu na dobu, v ktorej žili. V každej dobe vedeli nájsť svoje šťastie. Kto teda naozaj potrebuje transplantáciu mozgu ?

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433519x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu