Založ si blog

Obrana preventívnym útokom ? To sme už zažili, nie ?

A v nejednom prípade, pričom ani nemusíme spomínať II.svetovú vojnu. Preventívne sa viedla obrana útokom už proti nejednej krajine, a nejakým divným riadením osudu to vždy skončilo útekom či porážkou tých, čo sa preventívne “ bránili „. Horšie je, že to vždy sprevádzali aj desaťtisíce či státisíce obetí, a pokiaľ zájdeme do absurdnosti – tak aj desiatky miliónov obetí, pretože Hitler “ preventívne “ bránil útokom záujmy nemeckého národa. Ako to dopadlo, to vieme.

Ale, keď vidím dianie v súčasnej Európe, spomeniem si (nielen) na osud jednej rodiny kdesi na Záhorí. Pokojne si vybudovala rodinné zázemie, domček, záhradu, deti chodili do školy a všetci boli spokojní. Až jedného dňa prišli zaujímaví susedia … a vedľa spokojnej rodiny sa začali diať divné veci. Najprv vyrástlo nelegálne smetisko, páchnuce na stovky metrov ďaleko. Potom sa noví susedia rozhodli, že sa s touto rodinou “ podelia “ o fekálie, či iný druh odpadu tým, že ho k nej prehadzovali cez plot, neskôr sa rozhodli, že ju odbremenia od starostí s opaterou domáceho psieho miláčika, ktorý neborák skončil v hrnci na sporáku. Časom si povedali (teda tí noví susedia), že prečo by sa mala spokojná rodinka v susedstve trápiť so zberom úrody zo svojej záhradky, keď ju môžu pozberať oni … hoci sa rozhodne nemienia deliť, vlastne jej nedajú nič. O čosi neskôr si povedali, že aj plot medzi rodinami je zbytočný, a hoci im nepatril, ani ho nestavali … začali ho rozoberať a odnášať do výkupu železného šrotu, keď …

Predstavte si, tá nevďačná, spokojná rodinka, ktorá si kedysi vybudovala svoje zázemie, sa začala na svojich dobrých a priateľských susedov, ktorí sa s ňou chceli deliť o všetko, – sťažovať. Vraj sú neprispôsobiví, robia problémy, kradnú, z ich dvora sa šíri nepríjemný zápach a znepríjemňujú život aj jej tým, že fekálie prehadzujú cez plot, nadávajú jej členom, či kradnú (aká to drzosť, obviniť niekoho z kradnutia, keď sa len chce podeliť o to, čo je vaše) jej majetok, úrodu zo záhrady a dokonca aj ukradli a zožrali psa, ktorého mala ako svojho člena rodiny.

No predstavte si … toľko cirkusu kvôli niekoľkým hovnám, pár nadávkam, či sprostému bundášovi … to nechápu, že ich noví susedia sa chceli len najesť, a prečo by sa mali prizerať, ako niekto kŕmi psa, keď pes  môže nakŕmiť ich – rodinu. Neuveriteľné, nie ?

Veru, aj iní to videli ako neuveriteľné a ihneď sa postavili na obranu prisťahovanej rodiny, lebo je vraj utláčaná … vraj jej nechce dať nikto životný priestor, všetci sa k nej chovajú ako rasisti, a to len pre také bezvýznamné veci, ako je deľba o to … čo síce nesadili, nepestovali, ale – veľmi radi zožali. Taká neprávosť … však aj oni chcú žiť, a hádam nevadí, že aj na cudzom … keď je to v prospech ľudí, nie ?

Bývalá spokojná rodinka sa nakoniec musela vysťahovať, lebo nepochopila, že susedské spolunažívanie si vyžaduje nejaké obete … zniesť napríklad “ vôňu “ hovien na dvore, kašlať na to, že jej niekto ukradol a zožral psa, zasadiť a vypestovať – aby susedia mohli úrodu pozbierať, proste táto spokojná rodinka bola nielen spokojná, ale aj plná chamtivosti a rasistických predsudkov … však sa nechcela deliť, nie ? Iste, zákon jej zaručoval právo na užívanie majetku a jeho ochranu … ale potrebovala by zákon, keby nevystrájala sprostosti a delila sa … ako sused žiada ? Nie, nežiada … sused – káže.

Veru, spomenul som si, lebo v týchto búrlivých dňoch, keď sa situácia vo vzťahom s Ruskom vyostruje, som pochopil, že Rusko je ako tá slušná a spokojná rodinka na začiatku príbehu. Žije si, nestará sa … je to proste národ chamtivcov, ktorí sa nechce deliť s tými, čo tiež chcú … je to národ chrapúňov, ktorí si bezočivo volia na svoje čelo tých, ktorí sa nechcú deliť s tými, čo naťahujú svoje pazúry spoza plota Ruska … a preto sa treba tejto ruskej chamtivosti okamžite brániť – rozmiestniť vojská a zbrane okolo jeho hraníc, ukázať, že ak sa nebude deliť o to, čo mu patrí – tak si to vezmeme aj sami, nie ? Však sme demokrati, ide nám len o slobodu, nič viac …

Kradnúť, klamať, sľubovať a neplniť … všetko dobré, ak sa dosiahne požadovaný cieľ. Čo tam po tom, že doteraz žiadna vláda nesplnila ani čiarku z toho, čo pred voľbami sľúbila … že rozpredala, rozdala a rozkradla, čo sa jej do pazúrov dostalo, ale bola predsa – slobodne a demokraticky zvolená, nie ? A rozdávala tým správnym smerom, nie ?

Neviem … hovorí sa, že kto čím bojuje, tým aj padne. Jedno viem určite – kto chce v cudzom (zločinnom) záujme bojovať s kýmkoľvek, platiť cech za kohokoľvek (spoza plota) – nemám proti tomu absolútne nič – ale nech postaví do prvej línie svoj majetok, svoje peniaze … a v prípade potreby aj svoju rodinu. Nech ukáže príklad, ako sa to má robiť … však prinajhoršom sa bude chodiť klaňať hrdinom na cintorín, nie ? Ak sa teda bude možnosť klaňať … ak bude na to miesto, a bude sa mať kto klaňať …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9458322x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu