Založ si blog

Abba Kovner . . . spoluautor plánov na “ nemecký holokaust „

V dobe internetu by nemalo byť ťažké, aby človek našiel potrebné informácie. Ak chce – nájde. Ak nechce, potom ohovára iných, že klamú alebo zavádzajú. A možno aj našiel, ale to, čoho sa dočítal, mu veľmi nesedí do toho, čo podporuje – či propaguje.

Takže – v nižšie uvedenom odkaze nájdete, kto bol Abba Kovner, dočítate sa, že je to dodnes hrdina pre celý izraelský národ, hoci … ale, netreba veľa rečí, proste si prečítajte.

Abba Kovner – životopis

Pre tých, ktorí majú problém s originálnym textom v angličtine, ponúkam odkaz v češtine, aj keď preklad nezodpovedá originálu, a je skôr len výťahom z celého životopisu.

Abba Kovner – stručný životopis v češtine

Len si dovolím v tejto súvislosti citovať jeden zaujímavý výrok –

„Gójovia (pohania) sa narodili len preto, aby nám slúžili. Na svete nemajú iné poslanie – len slúžiť ľuďom Izraela. To je dôvod, prečo vznikli,“ povedal konzervatívny izraelský rabín Ovadia Yosef. Slová hlavy rady Šas, čo je izraelská ultraortodoxná náboženská politická strana, počúvali Židia počas jeho týždňovej kázne.

Nemienim nič z uvedeného komentovať. Nech sa len každý zamyslí nad súčasným svetom, nad roky trvajúcim násilím a utrpením … a nech si sám zodpovie otázky, ktoré mu prídu na myseľ.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432139x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu