Založ si blog

Kto sa pravdy bojí . ..

Na moje upozornenie ohľadom A.Kovnera som dostal pomerne zaujímavé reakcie. Prečo som ho pripomenul ? Z jednoduchého dôvodu – neželám si, aby sa niekto v mojom mene ospravedlňoval za holokaust, s ktorým nemám absolútne nič spoločné, a na druhej strane toleroval, že v Izraeli je národným hrdinom človek, ktorý sa neskryte pokúsil o realizáciu holokaustu, v čom ho zastavila len náhoda …

Zločinec je pre mňa zločincom, nech je oblečený do akejkoľvek farby. Myšlienka nie je zločinom, ale pokus o spáchanie zločinu už trestný je – a to vo všetkých civilizovaných krajinách, dokonca aj diktatúrach.

Vinníkovi, ktorý sa vie ospravedlniť, zatlieskam kedykoľvek. Ale žiadať od nevinného, aby sa ospravedlnil za cudzie viny, to pokladám za bezočivosť. Tým skôr, že ospravedlnenie očakáva niekto, kto má za sebou desaťročia prelievania krvi, násilia, útlaku a obmedzovania práv iného národa na sebaurčenie.

Áno, správanie svetového spoločenstva voči Izraelu pokladám za hanebné. Tým skôr, že niekto moralizuje nad výstavbou ruských základní na ruskom území, ale vôbec mu nevadia nelegálne izraelské osady – na palestínskom území. Izrael roky zneužíva holokaust na vydieranie svetového spoločenstva, a neustále s tým dosahuje úspechy. Skúste si predstaviť, ako by reagovala verejnosť, ak by niekto žiadal od Vatikánu, aby sa neustále ospravedlňoval za zločiny inkvizície … každý by kričal, bolo to veľmi dávno – zabudnime.

Keď si už pripomíname výročie holokaustu, mali by sme si pripomenúť aj inú tragédiu – masaker v Sabre a Šatíle, ktorý sa odohral 16.-18.septembra 1982. Vinníci nikdy neboli potrestaní. Mali by sme si pripomenúť, že Izrael dodnes beztrestne blokuje snahu Palestínčanov o vlastný štát. Mali by sme si pripomenúť vystrájanie Mossadu po tragédii na olympiáde v Mníchove, kde sa stal obeťou aj nevinný čašník, ktorého jedinou vinou bolo, že sa podobal na teroristu. Operácia Boží hnev je dodnes hanebnou škvrnou novodobej histórie.

Som za potrestanie všetkých zločinov bez výnimky. Ale kto opláca zločin iným zločinom, nezaslúži si žiadny súcit. A chápem, prečo sa mu pravda – nepáči. Ono to tak vo svete je zariadené – pre smeť v cudzom oku sa často nevidí brvno vo vlastnom. Len sa ľudia nakoniec divia, keď sa im vlastná obojakosť a pokrytectvo – vypomstí.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457225x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu