Založ si blog

Pišťanie potkanov silnie . .. loď sa potápa

Keď sa začínajú mazať diskusné kontá v údajne nezávislých médiách, niečo sa deje. Zaujímavé je, že administrátori na otázky neodpovedajú, alebo sa vyjadria veľmi vágne … akoby len formálne. Ešte zaujímavejšie je, že pred istým časom osočovali Pravdu z jej previazanosti na SMER-SD, či niektorých jej členov … ale tieto praktiky využívajú práve jej kritici. Prečo ?

Niekto sa niečoho bojí. O mnohom svedčia aj blokované diskusie k niektorým spoločenským témam – napríklad v známom SME sa už prakticky nedá diskutovať k čomukoľvek, čo sa týka homosexuálov, utečencov, Izraela, Rómov, americkej politiky na Blízkom východe … naopak, len výnimočne sú “ chránené “ diskusie k príspevkom, dotýkajúcim sa Ruska, hlavne z pera istej, treťotriednej autorky. Ešte zaujímavejšia je politika správy diskusií – skoro pravidelne sa tratia kritické príspevky na adresu únie, jej predstaviteľov, Bieleho domu … dá sa povedať, že tieto diskusie sú dokonale vyčistené od všetkého, čo sa vlastníkom média – členom redakcie – nehodí. Zdá sa, že niekto sa veľmi bojí tak často omieľanej slobody slova.

Ešte zaujímavejšie je, že astronomickou rýchlosťou pribúdajú jednostranné príspevky v určitých témach … nedávno sme sa smiali s kolegom, že jeden diskutér dokázal za necelých päť minút splodiť tridsaťjeden obsiahlych príspevkov k dvom témam … asi mal viac sekretárok, nie ?

Loďka sa zjavne potápa, pretože aj tie správy, ktoré sa blížia objektívnosti, sú často orezané … a niekedy je zábavné porovnanie slovenskej verzie s originálom. Napríklad sa zverejní, že Rusko sa s Ukrajinou dohodlo na zimných odberoch plynu … čo vyvoláva zdanlivý dojem ústupu Ruska z pozícií, keďže kyjevský režim pár hodín predtým obmedzil ruskú leteckú prepravu nad ukrajinským územím … ale pritom z iného zdroja sa objaví, že pri rokovaniach o cenách a dodávkach padla aj výzva s upozornením, že ak Kyjev neprestane poškodzovať ruské záujmy, Kremeľ predbežnú dohodu ešte prehodnotí. Hlavne, že sa v hlavných správach objavia bombastické zábery z “ mohutnej “ demonštrácie krymských Tatárov … ktorých prišlo priam neuveriteľných … pár stoviek !!!

Pozriete videá na Youtube a chcete vložiť odkazy, aby ľudia videli, aká je skutočnosť … smola. Aj tie dve videá, ktoré prežili čistku, zmizli skôr, než stihli byť v plnom rozsahu – prehraté. A objavila sa infantilná hláška – k tomuto obsahu nemáte povolený prístup … no, demokracia je naozaj zázrak. Skôr – fraška …

A tak sa ani verejne nedozvieme, že údajné nadšenie Nemcov z možnosti pomáhať utečencom veľmi rýchlo vyprchalo, keď došlo k niekoľkým bitkám a zisteniu, že ich život v Nemecku bude financovaný – z nemeckých daní. Pretože Nemci dlhodobo žijú v absurdnej ilúzii, že sú najväčším prispievateľom do rozpočtu únie. Z hľadiska vložených prostriedkov je to možno aj pravda, ale ak by sa komplexne prehodnotili vklady a zisky jednotlivých krajín, asi by sme sa veľmi divili … systém je totiž nastavený ako kolotoč, takže čo Nemec dá Slovákovi, Čechovi, Maďarovi alebo Rumunovi,  skončí okružnou cestou vo vrecku – nemeckej firmy ako podpora pri tvorbe pracovných miest za žobračenku v otrockých podmienkach … ktoré by samotný Nemec asi opľul.

Keby som oslavné klamstvá na adresu súčasného absurdného systému vedel využiť inak, to by mi bolo sveta žiť … niekedy ma napadne, že ak by olizovači Bruselu zmenili odbor a dali sa na olizovanie poštových známok … tak by skončila všetka papierová korešpondencia v koši, lebo by bola doslova premočená… teda, ak by sa predtým olizovači neutopili … vlastne, možno by to bolo celkom zábavné, pozorovať ich, ako sa plahočia vo vlastnom svinstve, nie ?

Pišťanie francúzskeho prezidenta, že niektoré krajiny by mali uvážiť, čo znamená členstvo v únii, je najlepším dôkazom, koľko dier má spoločný Titanik. Jeho preferencie neustále klesajú, v pozadí je hrozba prešetrovania niektorých jeho podivných krokov v nedávnej minulosti … nuž, musí nejako odpútať pozornosť. Komické je, že on ako kritik porušovania pravidiel únie a eurozóny dnes nabáda, aby sa tieto pravidlá – porušovali. Ktovie, možno z neho bude čoskoro aj komunista, hoci nimi zatiaľ opovrhuje …

Chápem, ťažko sa pripúšťa myšlienka, že Brusel je v súčasnosti dokonale sterilným hniezdom na zrod novej, neokomunistickej diktatúry … ťažko sa vysvetlí ľuďom, prečo bolo niečo podobné v minulosti postavené – mimo zákon. Nehovoriac o skutočnom unikáte – nominácii Saudskej Arábie do čela Rady OSN pre – ľudské práva.

Musím svetovým politikom zagratulovať, lebo takto by som sa nevedel “ ošťať “ ani v centre hurikánu, nie ešte v sterilnom prostredí konferenčných sál … asi sú už tak dlho po krk v hnoji, že im to ani nevadí … však človek si zvykne na všetko, nie ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465417x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu