Založ si blog

Asi som osprostel, ak za svoje peniaze chcem aj protihodnotu

Prechádzame z analógového na digitálny signál, a všetko bude kvalitnejšie … no, áno … ako sa to vezme. Pokiaľ mysleli na zdravie, tak sa asi naozaj zlepší, hlavne to duševné …

Dva televízne prijímače … jeden pripojený na satelit, druhý na pozemnú klasiku. Jeden v obývačke a druhý v kuchyni. Čo majú spoločné ?

Dlhý večer, vonku prší a nemáte momentálne nič, čím by ste sa mohli zaoberať. Namiesto dažďa si však môžete pokojne dosadiť aj sneh, je to vlastne jedno a to isté. Ak sa náhodou pokúsite o sledovanie televízneho vysielania, a ešte väčšou náhodou je v programe niečo naozaj zaujímavé a presahujúce svojou kvalitou úroveň pacientov sanatória pre mentálne zaostalých, máte smolu. Presnejšie, máte smolu, ak sa tento obsah vyskytuje na slovenských televíznych kanáloch.

Skontrolujte si nastavenie vášho príjímača …

Nie, v prijímači určite chyba nebude. Nemáte žiadny treťotriedny odpad, pretože ste si dali záležať na kvalite, nešetrili ste nielen peniazmi, ale aj ste si zistili, čo je kvalitné a čo naopak – nie je. A je vám to úplne zbytočné. Zo slovenského spektra staníc máte v zhoršenom počasí k dispozícii kvalitu v podobe TA 3, TV LUX, akejsi ďalšej stanice, kde do omrzenia súťažia ľudia o niečo, čo sa nazýva – nedobrovoľná charita, teda rôzne pochybné audiosúťaže a spol.

Ináč – nič. Slovenská ponuka je prístupná len počas dobrého počasia, ináč zabudnite. Z českej občas niečo zachytíte aj počas dažďa či sneženia, ale oveľa lepšie to nie je. Je úplne jedno, akú formu šírenia signálu a príjmu preferujete. Vlastne – až tak jedno to nie je, pretože za čias analógového signálu sa tieto problémy občas vyskytli, nie však tak pravidelne, ako dnes.

Jediné, čo sa naozaj zmenilo, sú poplatky. Platíme aj to, čo je údajne dostupné “ zadarmo „. Platíme si bezplatnú službu, ktorá je pravidelne – nedostupná.

Asi by som sa mal radovať. Radovať, že dokonca aj počasie už má dosť toho svinstva, klamstiev a braku, ktoré sa na nás denno-denne valia z televíznych obrazoviek. Možno by som sa mal radovať, že som ušetrený zlosti nad slovenským spravodajstvom, kde sa od afektovanej, nafarbenej a naondulovanej “ kravy “ denne dozviem, koho a kde vo svete napichli na nôž, sekeru, prešli tankom či testovali odisteným granátom na fyzickú odolnosť voči lietajúcim črepom … ale nedozviem sa informácie, ktoré by boli naozaj užitočné a hlavne použiteľné pre život.

Možno by som mal byť nadšený tým, že aspoň počasie ma chráni pred zlosťou z primitívnych seriálov, kde sa na diváka valia potoky krvi, alebo sú scény natiahnuté na dlhé minúty, akoby bol produkt určený pre duševne zaostalých … či záplavou infantilných reklám, ktoré sú synchronizovane vysielané súčasne na všetkých dostupných kanáloch, aby nejakého arogantného “ …… “ ani náhodou nenapadlo sa im vyhnúť … neviem.

Ale mám akúsi zvrátenú predstavu, že ak už musím platiť za to, čo je údajne bezplatné, malo by to byť aspoň vždy a bez problémov dostupné. Mám akúsi zvrátenú predstavu, že aj pre firmy so sídlom mimo územia Slovenska platia slovenské zákony … asi som osprostel … však poplatok za bezplatnú službu sa môže neobmedzene zvyšovať, ale nárok na jej neobmedzené poskytnutie je – nevymáhateľný …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455277x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu