Založ si blog

Paradoxy sveta a Slovenska

Chorvátsku sa nepáči prístup krajín V4 k otázke imigrantov a je pohoršené. No, asi by sme mali byť pohoršení skôr my, že si neplní svoje povinnosti, súvisiace s ochranou schengenskej hranice, a mnohí si skôr z imigrantov urobili dobrý kšeft.

Turecko je zase ako hracia skrinka – koľko peňazí vhodíš, toľko muziky dostaneš. Asi ho už omrzeli sľuby, pochádzajúce zo začiatku 60.rokov o blížiacom sa členstve v EHS, ES a nakoniec EÚ. Možno je to aj tým, že tí, čo tieto sľuby počuli ako prví, možno už dnes ani – nežijú.

 

Skorumpované agentúry dnes rozoberajú “ úžasný “ objav, že za tragédiou v Lockerbie stál ďalší občan Líbye, ale vôbec ich nezaujíma, kto stál za miliónmi mŕtvych a ranených v Iraku, Líbyi, Sýrii, Afganistane … alebo krajinách južnej Ameriky počas vlády rôznych, s Bielym domom spriaznených diktátorov. Rovnako nikoho nezaujíma, že “ legenda “ americkej diplomacie Albrightová schválila svojimi výrokmi vyše polmilióna mŕtvych irackých detí.

Kyjev pripravuje súdnu žalobu na Moskvu za to, že chce od neho splatenie dlhov podľa dohôd, ktoré boli riadne schválené a podpísané. Ak veriteľ nepristúpi na podmienky dlžníka, nedostane žiadne výhody. Asi majú na mysli, že Kyjev sa pomstí Moskve tým, že už nebude robiť žiadne dlhy.

Slovenského a poľského prezidenta viac trápia záujmy Kyjeva, než vlastnej krajiny. Netrápi ich, že kedysi Kyjev okradol Bratislavu, netrápi ich, že Kyjev pravidelne okrádal Moskvu a neplnil žiadne dohody, trápi ich naopak bezočivosť Moskvy, že sa chce vykašlať na svojho “ skvelého “ obchodného partnera, a dodávať tým, ktorí platia a nekradnú. Ktovie, ako by títo páni konali, keby niekto okrádal ich a ešte žiadal, aby sa nechali okrádať – ďalej. Ale čo – však zo spoločného (cudzieho) krv netečie, nie ?

Maďarskí poslanci zakladajú kancelárie na Slovensku, aby pomáhali maďarským voličom. Hm … asi im nikto neráčil oznámiť, že Uhorsko je stránkou dejín.

Nemci chcú zaviesť solidárnu daň, aby ostatní zaplatili to, čo ich kancelárka – vytresla na verejnosti. Koncern VW očakáva od dodávateľov, že prispejú na škody, ktoré spôsobil zákazníkom tým, že klamal o skutočných hodnotách emisií, používal na to rôzne nástroje … ale, však nevybočil z radu, pretože automobilky už roky pohodlne a beztrestne klamú – napríklad v údajoch o spotrebe.

Na Slovensku je väčším zločinom krádež zemiakov (napríklad hladujúcim osadníkom), než zneužitie funkcie či podvod v desiatkách tisíc eur. Nič nové pod slnkom, však súdy bežne rozdávajú vyššie tresty za skutky, spáchané pre vlastnú obživu, než za skutky, spáchané preto, aby – bohatý bol ešte bohatší.

Agentúry sú nesmierne pohoršené, že v Rusku niekto odstrelil bezvýznamného politika. Naopak, vôbec ich nezaujíma utajovanie výsledkov vyšetrovania rôznych tragédií na druhej strane oceána, vrážd prezidentov, alebo úplne bežná streľba detí – po deťoch.

Zostrelenie lietadla nad Ukrajinou je zločinom, ktorý už vyše roka plní stránky novín na celom svete. Komentár G.H.Busha, že sa nebude v mene USA ospravedlňovať za zostrelenie iránskeho civilného lietadla, si nevšimol nikto. Ani to, že nikto nebol dodnes potrestaný … napokon, podľa novej verzie medzinárodného práva má každý právo na spravodlivé súdne konanie, pokiaľ nestojí v ceste záujmom Bieleho domu alebo Bruselu. Potom má právo – držať hubu, a biť čelom o zem.

Spojené štáty majú právo chrániť svoje záujmy a záujmy svojich občanov na celom svete, ostatní len na vlastnom území a aj to len vtedy, ak im to povolia – Spojené štáty.

Spojené štáty uznávajú nadradenosť medzinárodného práva a jurisdikciu medzinárodných súdov všade na svete a v každom prípade, ktorý sa netýka – ich štátu a občanov.

Zamestnanci majú právo radovať sa z práce, ktorá sa im ušla, prijať akékoľvek podmienky a povinnosť neotravovať zamestnávateľov so zvýšením platov. V prípade, že ich o to zamestnávateľ požiada, majú byť hrdí na to, že z ich daní sa zaplatia škody, spôsobené jeho neúspechmi (alebo podvodmi) … alebo sa financuje jeho podnikateľská činnosť, aby mu neubudlo z taniera.

Polície, súdy, prokuratúry a vlády chránia záujmy bohatých a mocných. Ostatní ochranu nepotrebujú, lebo obvykle nič nemajú, a nakoniec – planéta je aj tak preľudnená.

Každý, kto nesúhlasí s tým, aby rozdávali z toho, čo jemu nepriznali – je špina … závistlivá špina, presnejšie. Ešte väčšia špina je vtedy, ak odmieta účasť v konfliktoch, ktoré vyvolali tí, čo ho – okradli.

Slovensko vypláca nadštandardné invalidné dôchodky. Neveríte ? Stačí ísť pred hypermarket vo vašom meste a uveríte – všade nájdete na miestach, vyhradených pre telesne postihnutých, parkovať luxusné limuzíny.

Podľa slovenských štatistík trpí väčšina obyvateľstva slabozrakosťou, prípadne sa radí medzi nevidiacich. Podľa čoho to zistili ? Väčšina štatistickú priemernú mzdu nikdy nevidela.

Slovensko je bohatšie ako Nemecko. V západnom Nemecku poberalo v roku 2013 minimálnu mzdu 11% pracovníkov, vo východnom 25% – na Slovensku len 4,7%. Iste len nedopatrením je nemecká minimálna mzda slovenskou – vysnenou mzdou. Ale v otázke cien sme na tom lepšie – naše sú vyššie, lebo si môžeme podľa štatistík dovoliť viac, ako Nemci.

Údajne chcela Čína urobiť zo Slovenska za pomoci vojenskej sily svoju prvú, európsku provinciu. Avšak sa jej to nepodarilo, lebo jej generáli dodnes nezistili – v ktorom hoteli bývame.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9461734x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu