Založ si blog

Špicľovanie . . . a predpoklad viny

Skúšam si predstaviť, čo by sa dialo v svetových plátkoch ako njú jork tájms alebo der špígel, prípadne zí dojče caitung, ak by sa rozšírila správa, že v komunistickom Československu plánuje vláda zavedenie biometrických údajov v dokladoch, husté pokrytie ulíc kamerami, či zrušenie bankoviek a mincí a zavedenie platobného styku výhradne pomocou platobných kariet, kde by sa identita vlastníka potvrdila snímaním rohovky, alebo odtlačkom prsta … teda, to by bol iný cirkus, ozýval by sa vreskot z každého kúta, že sa jedná o neprimeraný zásah do ľudských, občianskych a ešte neviem akých práv … všetci demokrati by na nás pohŕdavo hľadeli a odmietali by sa s nami čo i len na ulici stretnúť, lebo vraj každý je slobodný a nevinný, pokiaľ súd nevyriekne opak …

No, doba pokročila a dnes je v zmysle slovutných demokratov každý podozrivý a vinný, pokiaľ sa nepreukáže (alebo pokiaľ on nepreukáže) opak. A tak som sa včera dozvedel, že napríklad rôzne opatrenia pri platbách (napríklad v poslednom čase na slovenských poštách) sú zavedené preto, aby sa predišlo praniu špinavých peňazí … teda poviem vám, už si jasne predstavujem zločinca, ako perie peniaze na slovenskej pošte, drží v ruke vejár poštových poukážok na tridsať – päťdesiat eur a čaká, kým ho tetka za sklom vybaví.

Štát, presnejšie jeho reprezentanti predpokladajú, že každý je potenciálny zlodej a tak každého treba pozorne strážiť, aby náhodou nekradol, alebo inak neporušil zákon. Asi to predpokladajú na základe svojich životných skúseností, pretože pri pohľade na rôzne odhalené prípady podivnej činnosti politikov si trúfam konštatovať, že najťažších zločinov v ekonomickej oblasti sa dopúšťajú práve volení (nevolení a dosadení) zástupcovia, lebo im v zásade nehrozí žiadny trest. Práve v štátnych službách lietajú miliardy von oknom, rozdávajú sa kšefty rôznym kumpánom z čias podnikania … a preto treba strážiť drobné, aby ostalo aspoň niečo na výplaty, alebo úplatky tzv. zahraničným investorom, aby nám dopriali tú radosť, nechať sa zdierať za zlomok toho, čo musia platiť doma.

A tak sme sa dopracovali k absurdnej situácii – na základe skúseností demokratov s ich vlastnými zločinmi sa stávajú národy podozrivými z toho, že by sa náhodou mohli správať úplne rovnako … ako ich predstavitelia.

Ale viete, vlastne to nie je zlý nápad, taká dôsledná kontrola ľudí. Len sa musí doviesť k maximálnej efektivite. Napríklad umiestnením zvukového implantátu do tela každého politika, ktorý by bol neustále online a každý volič by mohol skontrolovať, či náhodou neplánuje nejakú prasačinu za verejné peniaze. Umiestniť kamery do ich domov, chát, áut, proste všade, aby verejnosť mala neustále pod kontrolou svojich zamestnancov. Prípadne im na nohy zavesiť železnú guľa na reťazi, aby sme ich nemuseli naháňať, keď niečo vyparatia.

Aj také verejné obstarávanie … veď by sme mohli toľko ušetriť, keby sme zaviedli absolútnu kontrolu výberu. Priame prenosy z jednaní komisií, detailné zverejňovanie predložených ponúk, histórie a úspechov kandidátov … a ešte to tak poistiť pravidlom, že každý, kto bude nejako fixľovať, bude okamžite zastrelený – však skúša okradnúť národ, nie ? Otázkou je, kde by sme pochovali toľko vagabundov, pretože tu roky fixľujú a klamú všetci … a tí, čo neklamú, obvykle sú kontrolovaní kamerami, biometrickými údajmi a podobne, aby ich ani náhodou nenapadlo nasledovať príklad ich pánov.

 Páni sa boja … taká je pravda. Boja sa následkov toho, čo denne na národoch sveta páchajú … a tak sú všetci vinní, ak … nie, nemal som na mysli, že ak sa nedokáže opak. Chcel som povedať, že vinný je podľa dnešných svetopánov každý, kto nie je – mŕtvy.

No, komunisti boli amatéri … tí sledovali len asociálne živly, alkoholikov a papagájov, ktorí veľa rečnili a nič nerobili … a ešte aj mali plné vrecká peňazí … asi ich našli niekde v lese, objavili nejaký zázračný strom, ktorý namiesto ovocia zakvitol – stokorunami … ktovie. Nepoznáte taký strom ? Aj ja by som chcel … oberať.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433487x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu