Založ si blog

Gratulujem oponentom SMER-u k – podpore SMERu a jeho zotrvania pri moci

V poslednom čase sa nám tu akosi rozmohli oponenti súčasnej vládnucej strany, ktorí priam vylievajú vedrá kritiky na jej spôsoby vládnutia, a samozrejme aj pripomínajú rôzne kauzy a kauzičky, ktoré počas pomaly končiaceho volebného obdobia vybehli na svetlo sveta … kto si bez viny, hoď kameňom … kritizuj, ak vieš ponúknuť myšlienku, ako veci riešiť, ale ak nevieš – radšej čuš. No, musím neradostne konštatovať, že ak na novoobjavených bardoch pravdy stojí osud úspechov súčasnej opozície, tak je na tom táto krajina naozaj … veľmi zle.

Nie, nikoho nechcem uraziť, ale pokiaľ chce niekto naozaj verejne prezentovať svoje myšlienky, poukázať na chyby a nedostatky, je to určite a nespochybniteľne jeho právo, však predsa politikov platí, ale najprv by sa mal trošku zamyslieť … slohový prejav väčšiny novoprišlých je nie mizerný, ale veľmi úbohý a neviem, či by sa zaň nehanbil aj žiak osobitnej školy. Vety a slová bez ladu a skladu … dalo by sa povedať. Reakcie v diskusiách pripomínajú opilca alebo narkomana s abstinenčnými príznakmi, slová domotané, len tak nahodilo vložené do komentára a nech sa na to akokoľvek pozerám, nedávajú žiadny zmysel. V podstate už podľa nadpisu sa dá poznať, kto je autorom a aký asi bude obsah.

Keď sa v roku 1998 objavila možnosť poraziť HZDS, presnejšie V.Mečiara cestou voľby SDK, celkom ma to potešilo. Nikdy som nemal v obľube Mečiara, ani jeho praktiky a spôsoby vystupovania, vždy mi to pripomínalo jedného – Já sám král první …. alebo ako znel výrok z jednej rozprávky. Do poslednej chvíle som bol presvedčený, že pôjdem voliť a dám hlas pravici … teda pre SDK. Odradil ma zdanlivo bezvýznamný zážitok, keď som nechtiac v jednom motoreste na východe Slovenska počul rozhovor nádejných adeptov na získanie moci, ktorí pri káve a obede konštatovali, že už sa vôbec nedivia popularite Mečiara, keď aj im ľudia žerú hocijaké nezmysly … Nie, neprekvapilo ma, čo povedali … však špičky v politike mali národ odjakživa za lúzu, ktorá je dobrá len na platenie daní a zaistenie ich životnej úrovne, ale prekvapilo ma, že tie slová padli verejne, na mieste, kde ich mohol hocikto počuť. Neskôr sa ukázalo, že neúcta voči tým, ktorí ich živia, je úplne samozrejmá …

SMER-SD … R.Fico … mnohí nadávajú, kritizujú, ale neskúmajú podstatu úspechu tejto strany. Skúsme sa pozrieť na voliča – ak má na výber tých, čo mu neustále vnucujú šetrenie a zodpovednosť (ale sami seba z toho všetkého vyňali), ak neustále stavajú európske záujmy nad národné … no potom naozaj stačí, aby niekto ponúkol hoci aj 1,80 € a môže byť úspešný … pretože ho ľudia aspoň kúsok, maličký kúsoček zaujímajú … navyše, úspech strany R.Fica spočíva v tom, čo pravicové strany dodnes nedokázali pochopiť – v zjednotení malých a bezvýznamných strán do jediného, ale silného subjektu. A to potvrdzujú aj prieskumy … u jeho oponentov chcú byť všetci šéfmi, ale nikto nemá záujem pracovať.

60% voličov odmieta vládu R.Fica, tvrdia jeho oponenti. Nuž, prevezmime ich matematiku a zistíme, že pravicové strany odmieta v priemere 85 – 90% voličov. Máloktorá z nich je schopná udržať svoj volebný potenciál nad 10%.

Blogeri, ktorí píšu proti súčasnej vláde, či presnejšie proti R.Ficovi, sa často uchyľujú k absurdným zlátaninám, založeným na myšlienke – za všetko môže Fico. Hlúposť … dokonca sa nájdu aj takí experti, ktorí dnes tvrdia, že Fico mohol za desaťročie, ktoré vládne, veľa ukázať a zmeniť. Už si nedajú ani toľko práce, aby sa zamysleli nad jednoducho matematikou a kalendárom. Výsledok ? Názor jedného známeho – to mám voliť ľudí, ktorých podporujú idioti, neschopní narátať do desať ? Ťažko sa mu diviť. Ťažko pokladať za inteligenta človeka, ktorý dnes tvrdí, že R.Fico vládne desať rokov. Takže konečným efektom absurdného blogu, založeného na úbohom slohu, mizernej gramatike a infantilných tvrdeniach je – rastúca podpora SMER-u a R.Fica. Alebo stabilná podpora, držiaca sa na métach, ku ktorým oponenti ani nedovidia.

Zlatým klincom do rakvy protificovskej opozície je I.Matovič. V každej inej, teda kultúrnej krajine, by politik s jeho výrokmi, ktoré sú ďaleko za hranicou ohovárania, musel odstúpiť … teda, presnejšie by odstupoval, ak by ho nevyhodili vlastní skôr. Je neprijateľné, aby niekto, kto chce byť zástupcom ľudu a serióznym politikom, vypúšťal rôzne absurdné tvrdenia o ponuke miliónových úplatkov, či údajných desiatkach alebo stovkách miliónov na účtoch premiéra … a ešte mu to dokonca aj u voličov prešlo.

Úvaha, že keby R.Fico niečo na I.Matoviča mal, už by to využil – je veľmi naivná. Pár mesiacov pred voľbami by to urobil len úplný idiot. Pretože by sa okamžite zdvihla vlna útokov, že zámerne kriminalizuje opozíciu, prenasleduje svojich oponentov a vybavuje si účty. Možným výsledkom by bol pokles podpory voličov, riziko neúspechu vo voľbách …. nehnevajte sa, ale tieto pokusy opozície, presnejšie I.Matoviča sú na úrovní detských intríg v materskej škole. Môžeme si myslieť o premiérovi čokoľvek, ale rozhodne nie je sprostý a už vôbec nie naivný. A rozhodne nemieni v politike skončiť ako V.Mečiar, večne neúspešný kandidát na pozíciu, v ktorej chcel ukončiť politickú kariéru – teda prezidentský stolec.

Kto chce poraziť R.Fica a SMER-SD … musí ponúknuť oveľa viac. A nielen ponúknuť, musí predstaviť aj ľudí, ktorým sa bude dať dôverovať. Nie staré, plesnivé ksichty, ktoré by si sotva zarobili poctivou prácou na pohár slanej vody. Možno sa mýlim, ale k zmene môže viesť jedine vízia, založená na absolútnej prednosti národných záujmov … pred čímkoľvek. Pretože reči o európskych hodnotách (ktoré aj tak všetci napĺňajú len vtedy, keď sa im to hodí) voličov skôr odradia, keďže aj ten najsprostejší už chápe, že Brusel buduje geto národov … a vedie tak nebezpečnú politiku, ktorá môže viesť aj k ďalšiemu vojnovému požiaru v Európe.

Naopak – ak budú pribúdať vyslovene nahlúple blogy, s myšlienkami založenými na motíve “ za všetko môže Fico “ … tak môže R.Fico sedieť v úplnom pokoji, víťazstvo a pokračovanie vo vládnutí má zaistené.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9464914x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu