Založ si blog

Naše záujmy ? Tie ste mali chrániť inde a oveľa skôr . ..

Nie, to zďaleka nie je o pokryteckom výkriku predstaviteľov Slovenska a Česka, že prioritným záujmom je preprava (nielen) plynu cez Ukrajinu. Je to akosi celkovo o naivite, či skôr hlúposti národov strednej a východnej Európy, ktorých predstavitelia by (ľudovo povedané) chceli naraz “ spievať, jesť i srať “ … a ono to ešte nikto nedokázal.

V prvom rade – ak hovoríme o slobodnom trhu, je právom dodávateľa, aby sa rozhodol, akým spôsobom bude svoj tovar distribuovať. Je právom klienta, aby spôsob prevzatia tovaru a platenia za dodávky – prijal, alebo odmietol. Slobodným trhom sa oháňajú už desaťročia všetci, čo vlastnou prácou možno nevyrobili ani papierové lietadielko … v detstve.

Po druhé – práve predstavitelia našich krajín, teda Slovenska a Česka neustále hovorili o potrebe rešpektovania rozhodnutí z Bruselu, hlavne v čase, keď sa zavádzalo absurdné embargo proti Rusku. Pretože, to embargo je naozaj absurdné … ak totiž hovoríme o potrebe dodržiavania istých medzinárodných noriem, mali by platiť pre všetkých a za každých okolností. Z čoho vyplýva, že napríklad pre konflikty na Blízkom východe mali už dávno čeliť sankciám všetci ich hlavní aktéri – teda USA, Veľká Británia či Francúzsko, a v tesnom závese napríklad aj Nemecko. Ale … nečelia. Prečo ? Pretože medzinárodné právo sa vykladá tak, ako komu a kedy vyhovuje. A dnes nám, ktorí sme v podstate boli úplne mimo udalostí, predstavitelia týchto krajín cez médiá vybľakujú, že nie sme solidárni, lebo nechceme niesť následky ich zločinov.

Kyjev nedávno, ale Praha i Bratislava (najmä gruppa šaškov okolo OKS a spol.) už dávno vybľakovali, že je potrebné odtrhnutie od Ruska, diverzifikácia zdrojov a iné sprostosti. Miesto serióznej analýzy, čo sa naozaj dá robiť … zvolili rozhodnutia a rétoriku na základe rôznych nezmyslov, napríklad o potenciáli bridlíc. Nikto si v praxi neskúšal overiť, či bombastické vyhlásenia majú aj nejaký reálny základ.

Výsledkom je, že dnes a neskôr bude s najväčšou pravdepodobnosťou orať nemecký sedliak na slovenskom alebo českom – volovi. Nie prvý raz a zjavne ani naposledy. Je to následok nášho nepochopenia ľudovej zásady, že bohatému a svalnatému susedovi, ktorý navyše dáva prácu – oští plot len samovrah. Treba priznať, že v stredoeurópskej politike je podobných úkazov neúrekom …

Keď sa pozriete na profesionálnu štruktúru “ prizdisráčov “ , čo riadia krajiny a prispôsobujú sa akejkoľvek rétorike Bielej chatrče či Bruselu, veľmi rýchlo zistíte, aké sú ich reálne schopnosti. Drvivá väčšina z nich už štvrťstoročie nepracuje, len sa motká v politike, snaží sa dostať k reálnej moci, či sa aspoň udržať v parlamente, aby si zachovali štedrý príjem zo spoločného vrecka – teda, aby ich niekto (ktokoľvek iný, než oni sami) živil !!!

Drvivá väčšina z týchto parazitov je bytostne odkázaná na to, aby ich niekto živil. Skúste si pozrieť ich životopisy. U niektorých začínajú rokom 1989 (hoci nejeden z nich bol už vtedy za tridsiatkou), iní majú doslova sterilné spomienky – čiže štúdium a …. a …. a potom vlastne nič, a sú aj medzi nimi zneuznaní géniovia, ktorí sa ešte počas štúdií (už po roku 1989) pohybovali na vysokých postoch v rôznych spoločnostiach, boli generálnymi riaditeľmi, členmi správnych rád, dokonca najvyššími funkcionármi, ale pri hľadaní činnosti tých spoločností narazíte – na obchod so vzduchom. Nič … presnejšie občas odkaz na nejakú zakázku, ktorá (iste len náhodou) má vždy niečo spoločné so štátom. Česť výnimkám … ako napríklad Sulík. Napokon, jeden exot z tejto “ podnikateľskej elity “ má blog aj na portáli Pravdy.

Prestaňme si konečne namýšľať, že rusobijci sú schopní niečoho viac, ako permanentného pľuvania na Východ. Mnohí z nich za éry Sojuzu vyštudovali, dokonca preferované odbory – kde by naozaj neboli, ak by mali také názory a postoje, ktorými sa dnes chvália. Pretože komunistický medveď bol možno šmatľavý, často aj ku smiechu (ako Husákov povestný apříl), ale rozhodne nebol – sprostý, a vši s blchami si do kožucha nepúšťal. Pokladať niekoho za disidenta len preto, že si otvoril na pracovisku papuľu smerom k vedúcemu, alebo ignoroval nejaký ideologický aktív, to je naozaj smiešne … to by sme boli disidenti skoro všetci.

Presťaňme sa konečne riadiť pokryteckou politikou našich “ údajných “ spojencov a priateľov, a robme vlastnú. Však nás nikto nenúti, aby sme sa kamarátili s Ruskom, chodili s jeho predstaviteľmi na poľovačky, či spoločne chlastali pri nejakom sviatku … každý podnikateľ obchoduje s niekým, kto mu nie je dvakrát sympatický, ale obchodné záujmy majú spoločné … a obchod je výmena tovaru za peniaze, pričom netreba zabúdať, že tí, čo najviac o morálke hovoria – sami na ňu kašlú. Alebo pokladáte za morálny predaj zbraní do krajín, kde zúria rôzne typy konfliktov ? Či pokladáte za morálne, že saudsko-arabský režim, ktorý patrí medzi najtvrdšie diktatúry na svete, má byť momentálne svetovým lídrom v ochrane ľudských práv ?

Moralizovať môžu len dva druh ľudí a národov – bohatí, alebo silní. Majú však niečo spoločné – moralizujú len smerom k druhým, a svoje pravidlá rešpektujú sami len vtedy, ak sa im to vyplatí.

Sme bohatí, alebo silní ? Nie sme … tak sa aj podľa toho správajme.

Pretože len “ imbecil “ verí výkrikom typu – lebo Fico, lebo SMER-SD … a podobným. Táto krajina je systematicky ničená a rozkrádaná už od roku 1990, a vôbec nezáležalo na tom, kto je – či bol … pri vláde.

Namýšľať si, že bude lepšie, ak ujo z Procházkoviec skončí druhý a zlepí nejakú koalíciu, je naozaj veľmi naivné. Pravicový džbán je už dávno rozbitý na márne kúsky, a to len preto, že všetci chcú byť šéfmi, ale nikto nechce priložiť ruku k dielu, či niesť zodpovednosť za výsledky.

Ako dieťa som rozbil pohár, a keďže  som sa bál následkov – skúsil som ho zlepiť. Našiel som všetky kúsky, poskladal, zlepil, dokonca z neho ani netieklo (čo bol naozaj zázrak), ale aj tak – to už nebol ten pohár pred rozbitím. Aj tak skončil v koši.

Zmena ? Som za … ale musí to byť v prospech tejto krajiny a jedine v jej prospech … pretože ozajstnú zmenu môže priniesť len ten, kto bude myslieť a konať v hraniciach pravidla – najprv je naša krajina a naši ľudia, potom dlho … dlho … dlho nič a až nakoniec sú záujmy rôznych spolkov a názory predstaviteľov iných krajín.

A pokiaľ toto nepochopíme, je úplne jedno, kto je pri moci – pretože dobre nebude – NIKDY !!!

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457416x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu