Založ si blog

Div nepustili do gatí pre lásku k ľudu . ..

Volal kolega, pretože pozeral nejaké diskusné relácie pred voľbami, a dvíhal sa mu žalúdok nad tým, koľko lásky k pospolitému ľudu zrazu objavili tí, čo na jeho potreby dlhé roky … však viete, čo.

Ľud si zaslúži kvalitné vzdelanie … ľud si zaslúži kvalitné zdravotníctvo … ľud si zaslúži pomoc, ktorú potrebuje … ľud, ľud, ešte raz ľud … no, vlastne to nejaký pokrok je, pretože niektorí konečne aspoň vo verbálnej rovine priznali, že doteraz ich ľud akosi nezaujímal … ale ináč sa nezmenilo vôbec nič.

V záujme svojho zdravia chodím do športového klubu … platím členský príspevok, občas prispejem aj väčšou sumou, keď niečo treba opraviť či kúpiť. Pokladám to za normálne, a naopak by som pokladal za nenormálne, aby som zazvonil na dverách susedov a žiadal, aby na moju voľnočasovú aktivitu prispeli z vlastného vrecka. No zdá sa, že iní to vidia inak – pre svoju duševnú pohodu i pokoj srdca chodia do kostola, pričom to vykladajú ako službu verejnosti, na ktorú by som mal zo svojich daní prispieť aj ja … pýtam sa, prečo ? Však príslušnosť k cirkvi sa v ničom nelíši od príslušnosti k akémukoľvek klubu, nie ?

Nie, nemám pravdu … aspoň nie podľa čiernych kutní, alebo ich zástupcov. Dodnes razia myšlienku, že cirkevný desiatok nie je ničím zlým, je to dokonca svätým právom cirkvi, aby jej všetci prispeli …

Prečo nemáme vyrovnaný rozpočet, keď odborníci už pred časom vyslovili názor, že štátna kasa je na to pripravená ? Neviem, sú to rovnakí odborníci, ktorí v mene znižovania štátnych výdavkov vyliali z vaničky vodu aj s dieťaťom, a znižovali výdavky štátu tak, že sa vzdali aj príjmov ? Nič v zlom, ale optimalizovať výdavky predajom majetku, alebo dokonca likvidáciou firmy môže len ekonomický analfabet. Odborník hľadá cesty, ako zvýšiť príjmy.

Áno, rodičia potrebujú pre deti škôlky, len si dovolím bezočivo a nevychovane pripomenúť, že o tomto sme vedeli už veľmi dávno … vedeli o tom dokonca aj nezodpovední komunisti, že zamestnaní rodičia potrebujú opateru pre svoje deti. Dokonca vedeli aj to, že ak nemá mladá generácia zázemie, sotva sa odhodlá k splodeniu a výchove detí. Naši demokrati objavili túto pravdu až vo chvíli, keď im začalo poriadne tiecť do topánok, a vzďaluje sa nielen zotrvanie pri moci, ale aj predpoklad, že raz bude existovať nejaký zdroj na vyplácanie dôchodkov a sociálnych dávok – áno, aj pre nich.

Nie, nebudem ďalej rozpitvávať “ objavy “ našich kandidátov či ich náhle prebudenie do reality … pretože profesionálni klamári v zúfalstve i pravdu priznajú. Hlavne vtedy, ak z ich taniera začína vytekať dierami lacná žranica na účet iných …

Kto posledne sledoval diskusie, musel pochopiť jedno – sedeli v nich skoro výhradne profesionálni klamári. Týmto ľuďom vadia zlodejiny len vtedy, ak nemôžu kradnúť sami … klamstvá, len ak nemôžu beztrestne klamať sami … bieda, len ak ju nespôsobujú sami … choroby, len ak na nich nemôžu zarábať sami …

Lepšie neskoro ako nikdy … aj neskoré potvrdenie faktu, že našu krajinu riadili kariéristi, klamári, špekulanti – je v skutočnosti prínosom. Iste, významným spôsobom to zužuje možnosť výberu zástupcov, ale môžeme sa aspoň pokúsiť minimalizovať podiel živlov na riadení štátu.

Na záver taká rečnícka otázka – veríte, že sa ktokoľvek na svete môže stať v priebehu pár rokov miliardárom, hoci nevymyslel nič prevratné ? No, ja v každom prípade pochybujem, že sa to dá poctivou prácou …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455919x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu