Založ si blog

Som vlastenec a mám sa hanbiť ?

Skúste navrhnúť niektorému Američanovi, že odteraz bude svetoobčan, a jeho vláda sa podriadi príkazom – napríklad z Londýna. Čo myslíte, čo vám povie ? Myslíte, že sa buchne do hrude v štýle slovenských politikov, že najprv je svetoobčan a až potom Američan (pretože oni sa hrdia, že sú Európania a až potom Slováci) ? Zabudnite …

Neraz som napísal, že tento štát som nechcel, preto som sa ani nezúčastňoval volieb, pretože ak ma niekto nepotreboval pri jeho vzniku, prečo by som mal legitimizovať to, s čím nesúhlasím. Ale vždy a všade som zdôrazňoval, že som hrdý na svoj pôvod a národ – som Slovák, nehanbím sa za to – naopak som na to hrdý. Ale cítim sa vo svojej krajine cudzincom, pretože tu má každý pobehaj zo zahraničia viac práv, ako ja – čo platím dane.

Prečo by som sa mal hanbiť za svoje vlastenectvo, alebo odmietanie snáh o rozhodovanie o osudoch Slovákov mimo Slovenska ? Ak by skúsila nemecká alebo britská vláda podriadiť národné záujmy požiadavkám Bruselu v takom rozsahu, ako to urobilo Slovensko – už dávno by tam zúrili občianske konflikty. Preto majú množstvo výnimiek … preto neraz stoja nad pravidlami. Nech akokoľvek preferujú v politickej rovine bruselský spolok, musia rešpektovať názory národa, ktorému vládnu. Žiaľ, na Slovensku je to naopak – tu národ musí rešpektovať a živiť tých, ktorí na jeho názory – kašlú.

Nacizmus vznikol spojením koncepcie fašistického štátu (zahrňujúci vodcovský princíp) a rasistických teórií o nadradenosti árijskej rasy a o pokroku cez konflikt medzi vyššou a nižšou rasou, riešený podrobením či likvidáciou nižšej rasy. Nacistická ideológia ďalej čerpá zo socializmu (privlastňuje si prvky kolektivizmu či sociálnej demagógie vyhovujúcej nižším vrstvám), antiboľševizmu (vyhovujúci vyšším vrstvám), nacionalizmu (umožňujúci získať podporu konzervatívnych síl) a antisemitizmu.Filozofická podstata nacizmu obsahuje prvky výrazného iracionalizmu, okultizmu a ezoterizmu.

Ktosi v diskusii pri minulom blogu našiel myšlienky národného socializmu, a vraj by mi zatlieskal aj Goebbels. Nevysvetlil však, kde som staval slovenský národ nad iné národy, alebo iné myšlienky, ktoré sa neskôr stali základom pre nacizmus. Nemohol to napísať, pretože som to nikdy a nikde netvrdil. Vždy a všade len hovorím, že záujmy slovenského národa (do ktorého rátam aj menšiny) musia stáť na území slovenského štátu nad všetkými ostatnými záujmami. Otvorene hovorím, že ma uráža, ak vedľa národnej vlajky visí na rovnakej úrovni kus látky, symbolizujúci akýsi spolok. Čo je na tom zlé ?

Otvorene kritizujem a odmietam tvrdenia, že Slovensko členstvom v únii vstúpilo do Európy. Však je to klamstvo ! Ako môžeme vstúpiť niekde, kde od nepamäti sme ? Vari sme pred vstupom do únie boli na inom kontinente ? Rovnako odmietam, že musíme kultúrne či vzdelanostne dobiehať vyspelé krajiny. Však hneď po otvorení hraníc sem prúdili desiatky pedagógov, ktorí pozorne sledovali a mapovali naše školstvo, pričom mnohé jeho prvky nakoniec aj prevzali. Naopak v našom prípade sa neustále experimentovalo a preberalo to, čo nikdy a nikde poriadne nefungovalo … a dnes objavujeme Ameriku, že to, čo sme opustili, bolo naozaj dobré, hoci to vytvoril režim pred rokom 1989.

Padla otázka, či som vraj Rus alebo Slovák …

Som presne rovnaký Rus, ako Európan. Čečenec nikdy neprestane byť Čečencom, ani vtedy, ak jeho rodná hruda patrí pod Rusko. A skúste mu povedať – ty si Rus, lebo Čečensko je v spolku s Ruskom. V lepšom prípade budete potrebovať plastiku. Prečo by teda na Slovensku mali vládnuť ľudia, ktorí kladú nad národnú hrdosť akési európanstvo ? Čo to je ? Sme vari imperiálna veľmoc ? Alebo pašalik nejakej imperiálnej veľmoci ?

Prečo som proti únii ? Pretože už dnes prekročila všetky medze, ktoré svojho času dosiahla komunistická diktatúra … teda, ak sa to vôbec tak dalo nazvať, pretože dnes sme pod oveľa tvrdšou formou diktatúry, ako kedykoľvek predtým. Hlupáci a pologramotní vyvolenci tvoria infantilné právne normy, nad ktorými by sa rehotal aj obyvateľ domova pre duševne chorých.

Áno, dnes je nacionalistom každý, kto sa nechce podriadiť bruselskému či washingtonskému diktátu. Dnes je diktátorom každý, kto nechce, aby jeho krajinu vykradli rôzni pobehaji.

Ak je pravdou, že Slovensko bez únie neprežije, potom sa stalo obeťou ekonomickej vlastizrady a treba nájsť vinníkov. Skúste si predstaviť, že by niečo podobné vyhlásil na verejnosti nemecký politik. Asi by ho veľmi rýchlo prešiel humor. Týmto výrokom nesmieme tlieskať, práve naopak – musíme sa nad nimi zamyslieť, a vyvodiť z nich patričné závery.

Naozaj veríte, že ak sa európsky kontinent stane federáciou, bude na ňom lepší život ? Potom si položte otázku, prečo sa tejto “ dobroty “ vzdali aj za cenu krvavých obetí bývalé kolónie v správe Británie, Nemecka, Francúzska, Portugalska, Belgicka či iných krajín. Prečo to dokázali pochopiť nevzdelaní obyvatelia krajín tretieho sveta, že v ich krajine môže byť lepší život len vtedy, ak si budú vládnuť sami ? A prečo sa dodnes snažia o opätovné ovládnutie ich krajín bývalí mocipáni ? Prečo tam financujú politické vraždy, krvavé prevraty … to im tak veľmi chcú dobre ?

Kedysi mi hovorili, že hosťa treba privítať chlebom a soľou, ale ak by sa chcel rozťahovať v mojom dome a rozkazovať, treba ho hnať kade-ľahšie. Škaredý plot na bratislavskom námestí okolo budovy našich “ hostí “ dokazuje, koľko skutočných priateľov a partnerov majú. Ich prítomnosť na našom území v podstate ohrozuje našich ľudí, Slovákov – pretože naši hostia majú toľko nepriateľov a ublížili toľkým ľuďom, že nepoznajú dňa, hodiny či minúty – pokoja.

Istý, zjavne zúfalý a neveľmi vzdelaný diskutér neustále vypisuje litánie o ruskom fašizme. Asi by mi nevedel odpovedať na otázku, prečo ruskí zástupcovia nepotrebujú vo väčšine krajín byť chránení podobným spôsobom, ako americkí “ demokrati “ ?

O čo by bol svet krajší, keby sa každý staral sám o seba a pomáhal vtedy, ak ho o pomoc – žiadajú.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457655x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu