Založ si blog

Neklamte, nekradnite a Kotleba nebude témou

Neviem posúdiť, aké myšlienky v strane M.Kotlebu prevažujú. Neviem, pretože jeho strana ma jednoducho nezaujíma, no nemôžem poprieť, že nejedna jeho myšlienka má svoj základ. Niečo však predsa viem – politická “ cigánska “ férovka, teda všetci proti jednému, je ideálnym spôsobom, ako tejto strane zvyšovať voličskú základňu.

V prvom rade neverím, že sa podarí vytvoriť akúkoľvek stabilnú vládu, ktorá by prežila celé volebné obdobie. Vychádzam z presvedčenia, že predstaviteľov politických strán zaujíma viac vlastný prospech, než záujmy národa a štátu. Nehovoriac o tom, že neverím v slušnosť a poctivosť ľudí, ktorí si pravidelne “ robia z huby riť „, a čo povedia dnes, to zajtra neplatí. A to som ešte optimista, lebo u väčšiny neplatí to, čo povedali – už o pár minút.

Priateľov maj blízko, nepriateľov ešte bližšie. Stará, ale veľmi múdra zásada. Ak budú členovia parlamentu ignorovať M.Kotlebu, dosiahnu len to, že sa sústredí na ich chyby a prešľapy. Bude na to neustále poukazovať, a nie je ťažké odhadnúť, aký dopad to bude mať na myslenie voličov. Kto si to nevie predstaviť, nech sa pozrie na vývoj v banskobystrickom kraji. Zablokovali mu jeho vlastné peniaze (pretože eurofondy sú v prevažnej miere naše peniaze), a výsledkom je – Kotleba v parlamente. Chceli ho odstaviť a dosiahli pravý opak. Nemysleli na to, že ak dokáže realizovať rôzne práce v prospech kraja a bez peňazí z fondov, obráti sa to proti nim.

Rodinkárstvo je mimo rétoriky asi jedinou oblasťou, kde môžu padať na adresu Kotlebu oprávnené výčitky. Má to však jeden veľký háčik – po župných voľbách vytvorili poslanci takú situáciu v kraji, že Kotleba nemal na výber. Každý sa chce obklopiť ľuďmi, ktorým môže dôverovať a sú ochotní s ním spolupracovať. Ale pokiaľ cudzí povedia – nie – spolupráci, musí siahnuť po vlastných.

Iste, poslanci kraja vytiahli aj propagandu, ktorú si robil župan prostredníctvom regionálnych novín. Treba však niečo pripomenúť, čo zjavne ignorovali a prehliadali. Pred práve ukončenými parlamentnými voľbami pokojne tolerovali, že naši europoslanci namiesto výkonu funkcie v Bruseli robili v pracovnom čase a na účet daňových poplatníkov kampaň svojim politickým stranám. Rovnako tolerovali a dodnes tolerujú ľudí, zastávajúcich viacero funkcií, hoci miesta ich výkonu sú vzdialené stovky kilometrov. Sotva majú právo poukazovať na Kotlebu.

Päť miliónov eur … toľko má dostať Kotleba za úspech vo voľbách. Ak mu doteraz niečo chýbalo, boli to práve peniaze. Zásluhou tuposti pseudodemokratov ich už budú mať. A poviem to otvorene – ak by som bol na mieste M.Kotlebu, tak tie peniaze do posledného centu vložím do krajskej pokladne. Samozrejme s patričným mediálnym cirkusom … a nie je ťažké domyslieť si, aký dopad by to malo na myslenie voličov. Pretože na Slovensku poznajú len situáciu, keď ich volení zástupcovia okrádajú a klamú.

Kto dokázal absolvovať dve vysoké školy, nemôže byť hlupák, a je veľkou chybou, pokladať ho za hlupáka. Nehovoriac o tom, že mnohí z našich politikov majú vzdelanie, o ktorom by sa dalo oprávnene pochybovať, často nevedia predložiť ani vlastné diplomové práce, neraz ich podozrievajú z plagiátorstva … toto všetko si Kotleba nemôže dovoliť, keďže je pod drobnohľadom.

Ktosi prehlásil, že voličom M.Kotlebu fašizmus nevadí. Neviem, ale optikou tohoto výroku voličom ostatných strán nevadia klamári, zlodeji, šašovia … teda ľudia, ktorí nielen v posledných štyroch rokoch zneucťovali parlament. Kam však prídeme, ak budeme na svet hľadieť touto optikou ?

Nehovoriac o tom, že porekladlo o perle v kope hnoja je nadčasové a platí stále. A nedá sa poprieť, že v mnohom hovorí Kotleba len o realite, hoci neprijateľným slovníkom. Často sme napríklad na medzinárodnej úrovni obviňovaní z rasizmu a xenofóbie, hlavne v rómskej otázke. Čo si však myslieť, keď sa strhne bitka pred krčmou, ktorej sa zúčastnia tak gádžovia i Rómovia, a pokiaľ je obeťou Róm, okamžite sa preveruje možný rasový motív, ale pokiaľ je to naopak – teda obeťou je gádžo, tak sa to berie ako bežný trestný čin ? Čo si myslieť o tom, že ten – kto nikdy nepracoval – má z pohľadu štátu väčšie práva, ako ten – čo roky či desaťročia poctivo pracoval ?

Keby si špičky pri moci všímali a riešili tieto absurdnosti, extrémizmus by nemal na Slovensku žiadnu šancu … lenže tých viac zaujíma, čo povedia rôzni paraziti v mimovládnych organizáciách, než potreby a myšlienky národa.

Svojho času som mal problémy s kolegom, ktorý mi neustále hádzal polená pod nohy. Špicľoval, donášal nadriadeným, využil každé moje zaváhanie, či nesprávne rozhodnutie. Keď mi po nejakej dobe zverili pobočku, všetci čakali, že ho vyhodím. Nechcel som mu hnať vodu na mlyn, a riskovať prípadný súdny spor, a tak som spravil opak – zveril som mu funkciu zástupcu, ktorá bola spojená s rôznymi povinnosťami. Výsledkom bol jeho odchod po dvoch mesiacoch, pretože napriek svojej rétorike povinnosti nezvládol … a nemohol nikoho obviňovať, že nedostal šancu. Nemohol ani náznakom tvrdiť, že ho niekto diskriminoval …

A to je podstata riešenia, ako sa vysporiadať s niečím, čo je neprijateľné. Dajte protivníkovi široké pole pôsobnosti a čakajte, ako so svojou šancou naloží. A pokiaľ zlyhá – nemusíte mať obavy. Horšie bude, ak nezlyhá a ukáže, že je schopnejší … a myslím, že to je podstata obáv politických strán a ich predstaviteľov z M.Kotlebu. Pretože si za roky zvykli klamať, zavádzať, neplniť sľuby … proste “ robiť si z huby riť “ …

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433286x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu