Založ si blog

Primitívny komentár . .. primitívnejších udalostí a nápadov

Razenie falošných peňazí bolo kedysi zločinom, za ktorý sa udeľovala odmena v podobe straty majetku vinníka a následného (napríklad) pomalého opekania na miernom (no určite nie slniečku, blázni) … presne tak, ohníčku … nie, nie, ani v Uhorsku neboli kanibali, nikto sa nechystal obeť konzumovať, len ju proste kapánek pripiekli, aby si ostatní zapamätali, ako skončia … ak by sa náhodou vydali rovnakou cestou.

Minca mala presne dané zloženie, a kto ho náhodou (úmyselne) porušil, a proste si naťukol pár menej kvalitných mincí, mohol sa dňom – nocou triasť, či ho neodhalia.

Dnes ? Dnes šéf – hlavný vyrábač peňazí sľubuje, že ak si požičiate jeho falošné peniaze (teda s pochybným zložením, nekryté hodnotou), tak vám dokonca ešte zaplatí. Za čo asi chce platiť ? Nie náhodou za to, že jeho bezcenné papieriky rozšírite po svojej krajine, a tak znehodnotíte majetok jej obyvateľstva ? No, ale úprimne si povedzme, môžeme sa diviť praktikám “ finančníka “ z krajiny, ktorá mala v období 1945 – 1990 viac vlád, než ubehlo rokov ? Môžeme sa diviť, keď vieme, že post doživotného senátora v nej získal (mafiou podporovaný) úspešný politik, ktorého nemohli ani formálne odsúdiť ? Veru, osprosteli sme od stredoveku, tam by sa podobné pôžičky určite neponúkali …

Sme demokrati, uznávame právo na slobodný prejav, len každý, kto sa slobodne prejaví inak, než našou podporou – nás nezaujíma. No a nezaujímajú nás ani jeho zástupcovia … však vedel, že sa s nimi nekamošíme (len posedávame mimo kamier na kávičke), vedel, že s nimi nechceme pracovať (šibe vám – my a práca ?), vedel, že oni radi rozdávajú všetkým zo spoločného (my sme slušnejší, rozdávame len cudzím) … keď sa chcel podieľať na moci, mal voliť nás … však vari nevedel, o čom je demokracia ?

Hajzel, zlodej, klamár, dengľoš, nacionalista, extrémista … stojí parta chlapov pred krčmou, a len tak sa im z úst práši, ako si nadávajú … ďalší sa vytrčí z okna a kričí na nich – no čo, ideme spolu chlastať ? Ideme, však to platia – majitelia krčmy. A to už nevadí, s kým a kto ide chlastať ? Prečo by malo, však sa ide chlastať – za cudzie !!!

Ste zlodeji, mafiáni, skorumpované svine … vreští chlap na priedomí, len mu tak pena z úst strieka. Vedľa stojaci ho potiahne za rukáv a šepne – ale aj medzi nami sú takí … chlap na neho škaredo zazrie a odvrkne – nedohodli sme sa, že zabudneme na minulosť a nebudeme si vykrikovať staré hriechy ? Však chceme svojho richtára, nie ?

V mene Lampasa I., z Božej vôle Vola vyhlasujeme, že tu prítomná Filoména Trpajzlová je čistejšia ako padlý sneh, a nikdy nechodila po tejto zemi bohabojnejšia žena, ako tu prítomná … hlaholí sudca v šarláte, prísediacemu trhá kútikmi úst a druhému beží myšlienka hlavou – no naozaj je čistá, čistejšia než padlý sneh, však bola noc a ona nemohla vidieť, kto po nej lezie …

Rozdiel medzi amatérom a profesionálom (zlodejom) ? Parafrázujúc výrok jedného slovenského spisovateľa, amatér štát okráda a skôr-neskôr skončí vo väzení, profesionál – štát riadi !!!

Najštedrejšia prostitútka na svete ? Nuž – zase len štát, lebo komu sa dostane do rúk, tomu zaplatí – hoci ju znásilnil a okradol.

Hlúpe zviera na päť písmen ? Somár … a v množnom čísle na tri písmená ? Hm … no predsa – ĽUD !!!! …rehocú sa zákonodarcovia po tom, ako vybrali dane od tých, čo ich predtým – okradli. 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9462610x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu