Založ si blog

Vred praskol, a smrad sa vyvalil . ..

Nazvať verejného činiteľa na verejnosti “ fašistickým bastardom „, to chce veľkú dávku bezočivosti, nenávisti a primitivizmu. Zaradiť, alebo ponechať autora podobného výroku medzi inteligenciou, či dokonca elitou spoločnosti, to chce – hrubú kožu.

Neviem, akým spôsobom bude vidieť príspevok A.Bána banskobystrický župan M.Kotleba. Byť na jeho mieste, obrátim sa na právnikov, a budem žiadať, aby využili všetky právne prostriedky, ktoré dáva náš právny systém k dispozícii. Prečo ?

Predovšetkým, uvedený výrok je nielen hrubým útokom na M.Kotlebu, ale aj na jeho rodinu. Je to výrok na hrane, kde sa už dá uvažovať aj v trestno-právnej rovine. Pretože podobné výroky rozhodne nepatria do slušnej spoločnosti, vôbec nepatria medzi kultúrnych ľudí, a ich autori – nemôžu byť spoločenskou elitou.  Ak chceme moralizovať nad myšlienkami a skutkami M.Kotlebu, či jeho politickej strany, nemôžeme to robiť na primitívnej, protizákonnej úrovni. Mali by sme ukázať, že sme iní …

Žiaľ, musím opäť konštatovať, že v prostredí slovenskej spoločnosti sa vôbec nedivím, že tento výrok padol. Bolo len otázkou času, kedy sa skutočná úroveň slovenskej inteligencie odhalí, a žiaľ – bol na to potrebný – Kotleba. Smutné …

Slovenská inteligencia neslúži, a nemá záujem slúžiť slovenskému národu. Slúži výhradne sebe, a svojim rýdzo sebeckým záujmom. V nejednom prípade pohŕda ľuďmi s nižším vzdelaním, alebo vo vyššom veku. Prezentuje sa v nejednom prípade výrokmi, ktoré by skôr svedčali nejakému nevzdelanému osadníkovi, ktorý po tridsiatich rokoch vyšiel medzi ľudí, a zistil, že pri moci už nie je “ báťuška “ Stalin, a už dávno sa nechodí medzi ľudí na volských záprahoch.

Slovenská inteligencia, alebo skôr ľudia, ktorí sa vydávajú za jej predstaviteľov, sú už vyše štvrťstoročia hanbou tohoto národa. Slúžia každému, kto zaplatí. Hovoria o sebe, že sú Európania a potom … kdesi … Slováci. Kedysi volali po samostatnosti, bojovali proti federácii a tvrdili, že máme potenciál nezávislosti … dnes každého, kto odmieta európsku federáciu, nazývajú – nacionalistom a extrémistom. Svojich vyvolených obhajujú do poslednej chvíle, dokonca aj vtedy, keď ich chytia s lupom v batohu na chrbte, alebo s dymiacou pištoľou v ruke a krvou na košeli.

Neprijateľné výroky sa v poslednej dobe množia, a na obrovské sklamanie nie je ich hlavným autorom M.Kotleba. Ako komentovať výrok I.Matoviča, že SMER treba vykynožiť ?

Nie, tento druh výrokov už nemôžeme pokladať za súčasť politiky. Pretože ak si spomenieme na správanie prezidenta Kisku, ktorý odmietol prijať zástupcu dvestotisíc voličov, a následne niekto iný verejne vyjadrí názor, že treba vykynožiť zástupcov bezmála trištvrte milióna voličov … to je oveľa nebezpečnejšie, ako M.Kotleba. Podobné vyjadrenia nepatria do súčasnej spoločnosti, sú nemorálne, nehovoriac o tom, že vyvolávajú presvedčenie aj o tom, že sú v rozpore so zákonom. Môžu sa stať nebezpečným návodom, ako časti spoločnosti uprieť jej zákonné práva len na základe toho, že nejakým spoločenským elitám sa nepáči ich názor. Sú to vyjadrenia, ktoré sa nebezpečne blížia k tomu, čo sa prezentovalo v Tretej ríši, alebo neskôr komunistickom bloku.

Lepšie neskoro, než nikdy. Konečne vidíme, aké je skutočné myslenie ľudí, ktorí by chceli byť predstaviteľmi slovenskej inteligencie. Trvalo to štvrťstoročie, ale prišlo to. Mali by sme preto rázne odmietnuť akýkoľvek podiel týchto ľudí na výkonnej moci, a v najbližších voľbách ich úplne vyradiť z verejného života. Verím, nie som presvedčený, že máme skutočný potenciál, máme ozajstné elity, a rozhodne nie sme odkázaní na túto, treťotriednu úroveň “ elity „.

Vred praskol, smrad sa vyvalil … otvorme okná a vyvetrajme …

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433493x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu