Založ si blog

Predčasné voľby ? Najprv trochu čistého vína

Ánosom za predčasné voľby.Keďže nám doterajší účastníci výberu robia len hanbu, súhlasím s predčasnými voľbami, ak bude zakázaná účasť všetkých, ktorí sa podieľali na práve prebiehajúcej fraške. Ale predtým si skúsme naliať trochu čistého vína a pozrieť sa, ako je to naozaj so zásadovosťou niektorých ľudí.

Môžeme začať podpredsedníčkou Siete, prievidzskou primátorkou K.Macháčkovou. Tvrdiť, že so stranou SMER-SD v žiadnom prípade, a pritom vedieť, že svoj post získala v posledných voľbách práve s podporou tejto strany a SNS, to sa mi zdá prinajmenej pokrytecké. Podľa vyjadrenia strany SMER-SD urobila pre mesto Prievidza veľa pozitívnych vecí, rozpracovala množstvo projektov, ktoré by sa patrilo aj dokončiť. Taký bol názor krajského šéfa strany SMER-SD J.Bašku.

Prievidzská primátorka podporu uvítala a vyjadrila spokojnosť, že dokáže v meste Prievidza spájať ľudí pre realizáciu kvalitného programu, a to aj naprieč politickým spektrom. Isté je, že jej podpora strán SMER-SD a SNS nevadila. (Zdroj : prievidza.dnes24.sk)

Ani s nechuťou pána poslanca Beblavého voči spolupráci so stranou SMER-SD to zrejme nebolo až také horúce, ako sa snaží prezentovať. A už vôbec nie pred parlamentnými voľbami. V januári 2016 napísal na sociálnej sieti, že Sieť by mala ísť do povolebnej spolupráce so stranou SMER-SD, ak iná možnosť nebude a SMER-SD zmení správanie.

Rovnako by stálo za preskúmanie aj množstvo výrokov zo strany I.Matoviča. Svojho času tvrdil, že niekto ponúkal dvadsať miliónov za pád vlády I.Radičovej. Keď došlo na lámanie chleba, akosi už nevedel reagovať a nakoniec tvrdil, že sa jednalo o žart. Po skončení týchto parlamentných volieb sa zase začali šíriť reči o ponuke dvoch miliónov eur …. pre koho a za čo, to akosi nie je stále jasné. Ale je jasné, že keď dôjde na lámanie chleba, zase bude problém s uvedením mien konkrétnych osôb.

Celkovo to so zásadovosťou poslancov nie je v žiadnom prípade horúce. Dokonca aj tí, ktorí sú kladení za morálne vzory, nemajú problém zotrvať vo svojich doterajších verejných funkciách, a zároveň vykonávali aj mandáty poslancov NR SR. Asi je od voliča bezočivé, aby očakával, že budú za jeho peniaze vykonávať svoju prácu kvalitne a zodpovedne. Nehovoriac o tom, že volič očakáva z ich strany plné pracovné nasadenie za nemalé platy, ktoré dostávajú a to v minimálnom rozsahu obligátnej osemhodinovej pracovnej doby. Ak by to mali splniť v oboch funkciách, museli by pracovať denne šesťnásť hodín, čo nie je veľmi v súlade so Zákonníkom práce, a nie je to ani možné, pretože miesta výkonu práce sú u nejedného multifunkcionára značne vzdialené.

Ani s vyšetrovaním rôznych káuz to nie je také horúce, ako sa snažia tvrdiť oponenti strany SMER-SD. Skúsme si len pripomenúť ich vágne postoje v prípadoch ako Branisko, či košický daňový úrad. Skúsme si pripomenúť aj niekdajší tender na tretieho mobilného operátora, zásluhou čoho sa v našej krajine dlhé roky platili absurdné telekomuikačné poplatky, keď aj Somálsko (ktoré nemalo žiadnu vládu) bolo lacnejšie, než Slovensko. Pripomeňme si aj vážnejšie zločiny – napríklad vraždu E.Valka, ktorej vyšetrovanie zjavne skončilo v závoze. A dalo by sa spomenúť ešte mnoho iných vecí … napríklad prístup k vyšetrovaniu spisu Gorila, ktorý bol počas vlády pravice zjavne laxný. Inou vecou je, že neverím v jeho vyšetrenie počas akejkoľvek vlády, bez ohľadu na jej zloženie.

Ak sa bavíme o období samostatnej vlády strany SMER-SD a jeho následkoch, dovolím si malú poznámku – po voľbách v roku 2012 ponúkal SMER-SD spoluprácu. Nikto ponuku neprijal. Takže za kauzy vlády SMER-u sú rovnako zodpovední aj tí, ktorí nechceli spolupracovať pri riadení štátu, ako jednotliví nominanti Ficovej strany. Mali možnosť ovplyvniť dianie na Slovensku, ale odmietli ju. Z môjho pohľadu zradili záujmy voličov. Vlastných voličov … nehovoriac o tom, že žiadna právna norma nedáva poslancovi možnosť, aby sa odmietol podieľať na správe a riadení štátu.

Predčasné voľby ? Ak pominiem ďalšie výdavky na nezmysel, prečo nie ? Nepochybujem, že výsledkom bude ešte väčší guláš, ale možno sa konečne zobudia tí, ktorí tak “ hrdinsky “ podporujú komédiu, ktorej hlavným režisérom je I.Matovič. Pretože som nevidel žiadnu krajinu, v ktorej by sa diali podobné veci, ako u nás. Nevidel som krajinu, kde ktorýkoľvek poslanec môže beztrestne a voľne urážať kohokoľvek, kto sa mu znepáči. Rovnako nepochybujem, že je potrebné, aby Slovensko riadil niekto úplne iný. Som presvedčený, že pokiaľ budeme tolerovať tvorbu vlády na princípe guláša, teda každý si prihodí to, čo mu chutí, nikdy to nebude na prospech tejto krajiny.

Dlhodobo som presvedčený, že je na škodu krajiny, ak ju môžu riadiť voľne dosadení nominanti politických strán. Prečo by nemohli obsadenie jednotlivých ministerstiev určovať voliči ? Prečo máme poldruha stovky poslancov, keď by nám stačilo osemdesiat ? Prečo pripustíme, aby si z výkonu mandátu poslanca robili ľudia celoživotné zamestnanie, keď vieme veľmi dobre, že už po dvoch obdobiach v poslaneckej lavici je väčšina z nich úplne odtrhnutá od bežného života ?

Pokiaľ budú sedieť v parlamente ľudia, ktorí na počkanie hocičo vytresnú, beztrestne a bez dôkazov kohokoľvek osočia, je úplne jedno, kto v parlamente sedí, pretože si čoskoro budeme šiť z hanby kabát. A posledné dni jasne ukázali, že treba niečo zmeniť a treba veľké zmeny. Zmeny založené na myšlienke, že parlament má slúžiť voličom, a nie voliči – parlamentu. Chcete vládu bez R.Fica ? Som za, ale ak ho majú nahradiť komedianti a tlčhubovia – o čo vám potom ide ?

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455989x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu