Založ si blog

(Nielen) o kúpeľoch

Slovensko je zázračná krajina. Do roku 1989 nevadilo, že (nielen) kúpele boli vo vlastníctve štátu a napriek tomu prosperovali. Po roku 1989 neprosperovalo prakticky nič, ak to bolo vo vlastníctve štátu.

A čuduj sa svete, sotva sa to dalo do privatizácie, mnohé opäť začalo prosperovať (hoci mnohé aj skrachovalo), pričom neraz to dostali do rúk rovnakí ľudia, ako predtým pod klobúkom štátu. Kde sa asi stal ten zázrak ?

Žiadny zázrak, ale len špekulácia, či povedzme inak – podvod. Záujem štátu je predsa pre smiech, dôležitejšie sú záujmy istých skupín, či osôb. Ak nedostanú – nič nebude, ba ani prosperita.

Napokon aj dnes to tak funguje, len sa už akosi neprivatizuje, lebo pomaly nie je čo – predávať. Takže dnes z nejedného veľkého a prosperujúceho podniku z času na čas zaznie pokrik, že ak štát nepomôže – podnik skončí, prepustí ľudí a bla-bla-bla. A tak sme sa dostali do podivného kolotoča, kde si ľudia platia za – právo pracovať, v často otrasných podmienkach, za mizerné mzdy.

Nuž, zlodejom a vagabundom je hej …

Apropó, cirkus “ Kotva “ … mám na mysli sociálne bývanie v Banskej Bystrici, kde sa “ obyvatelia “ zariadenia búria proti údajne tvrdým podmienkam. Najprv poznámka – nikto ich nenúti, aby využívali služby tohoto zariadenia. Môžu sa predsa postarať sami o seba. Inou vecou je, že poznám ľudí, ktorí by podmienky tohoto zariadenia s nadšením akceptovali a napriek tomu sa o jeho pomoc nemôžu uchádzať.

Skúsenosť z Českej republiky, kde sa istý ľudomil rozhodol, že využije nepoužívaný detský tábor na sociálne bývanie. Príliš mäkké pravidlá bývania spôsobili, že “ vďační “ obyvatelia sypali smeti z okien chatiek, devastovali celý areál, “ srali a šťali “ kde ich napadlo (čo tam po nejakých toaletách či sprchách) … a keď to ľudomil prestal zvládať (teda snahy o ich zaradenie do spoločnosti), ešte aj všetko medializovali, aby ukázali v akých otrasných podmienkach žijú, ako sú diskriminovaní a podobne. Samozrejme, ihneď im priskočili na pomoc rôzni “ agenti s teplou vodou “ z mimovládnych organizácií, a horlivo kritizovali, ako zle na tom sú …

Takže … byť na mieste prevádzkovateľov Kotvy, ešte pravidlá pritvrdím …

Ale pravidlá by sa mali pritvrdiť aj inde … možno by stálo za zistenie, kto, čo a ako privatizoval, ako s majetkom naložil a hlavne – ako si dnes žije. Asi by sme sa veľmi divili …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9454994x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu