Založ si blog

Kto na to má . .. peniaze, ten športuje a Slovensko ? Upadá . ..

Plakať nad výsledkami hokejistov nemá význam. Realita je krutá – na viac nemáme, a môžeme si za to úplne sami … pretože kedysi šport dotovali peniaze z rôznych hier a lotérií, a dnes – rodičia … a tak to aj vyzerá.

Športujú tí, čo na to majú peniaze, a nie tí – čo majú talent. Hokej nie je jediným športom, kde expresne upadáme. Akurát je úpadok viditeľnejší. Ak nás pravidelne porazia Nemci, Nóri, Švajčiari, Bielorusi a spol., chyba je v systéme. Alebo skôr chaose, ktorý v športe vládne, pretože úspešné generácie a medailové umiestnenia boli výsledkami – systému.

Nemôžem sa zlostiť, že dnešné mužstvo Z.Cígera prehralo s Nemcami a Bielorusmi. Kto chce vyhrávať s mužstvom, stojacim a padajúcim s výkonmi pár mladíkov, asi nemá všetkých doma. Už dnes totiž reálne patríme výkonmi do B-skupiny, a nie sme v nej len zásluhou šťasteny, ktorá sa akosi vždy nad nami zmiluje. Ale sotva sa dá pochybovať, že hokej na Slovensku nepostihne osud slovenského tenisu, a teda aj pád medzi slabších. Je to len otázka času.

Možno som veľký pesimista, ale čoraz viac začínam veriť, že osud slovenského hokeja nebude veľmi odlišný od osudu hokeja ostrovnej Británie. Kedysi veľmi-veľmi dávno dosiahla úspechy, ktoré si dnes už nikto nepamätá, lebo pamätníci už dávno zomreli. A dnes je hokej v tejto krajine skôr okrajovým športom.

Niekto kedysi povedal, že sme odsúdení – na úspech. Prišli úspechy, ale dnes ?

… sme odsúdení na neúspech a postupný pád. A za to nemôže ani Z.Cíger, ani súčasní hráči. Pokazili to iní a dávno predtým.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432552x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu