Založ si blog

Dohodári . .. nepriatelia štátu

Realitou je niekoľko faktov – 1. Štát nie je schopný zabezpečiť obživu obyvateľstvu 2. Sociálny systém je nastavený a upravovaný tak, aby sa dôchodkového veku (a teda nároku na predplatené dávky) dožilo čo najmenej ľudí 3. V štátnej službe je cap záhradníkom … teda klamári, zlodeji a defraudanti hovoria o naháňaní zlodejov, klamárov a defraudantov.

Dnes sú najnovšími nepriateľmi štátu dohodári. Štát má obavy, že berú peniaze bokom, teda neplatia dane, odvody a podobne. Áno, ten štát, ktorý nastavil napríklad zdravotný systém tak, že hoci roky platím poctivo odvody, a svoje zdravotné problémy som si sám nespôsobil, zdravotné pomôcky si musím platiť zo svojho vrecka … a naopak musím prispievať na liečenie narkomanov, gamblerov či alkoholikov, ktorí si svoje problémy spôsobili sami, často žiadne odvody neplatia a nikdy ani nebudú.

Sociálny systém je nastavený tak, aby minimalizoval možnosť dožitia dôchodkového veku a nároku na súvisiace dávky, čo o.i. spôsobuje aj nezamestnanosť mladej generácie, keďže človek po päťdesiatke je lacnejší, povoľnejší … atď. Kto asi za to môže ? Nie náhodou tí ľudia, ktorí dôchodkové fondy použili na ozdravenie bánk, a následne tieto firmy predali pod cenu, a to dokonca do zahraničia ? Spôsobili škodu štátu a národu, no napriek tomu niektorí zastávajú vysoké funkcie, iní užívajú luxusný dôchodok, no nikto, opakujem nikto z nich – nesedí vo väzení. Prečo ? Ako je to možné, že spôsobili miliardové škody a žijú beztrestne v luxuse ? Koľko ľudí majú na svedomí ich praktiky ?

Príčinou neskoršieho odchodu do dôchodku nie je rast veku dožitia ( to je naozaj sprostosť a klamstvo ), ale skutočnosť, že doteraz vládnuce elity rozvrátili a rozkradli sociálny systém, a vytvorili také podmienky života v tejto krajine, že fatálnym spôsobom klesla aj pôrodnosť a národ jednoducho starne …

Prečo je teda množstvo dohodárov ? Odpoveď je jednoduchá – štát im nevie zaistiť primerané spôsoby obživy, štát nechráni a nemá záujem chrániť záujmy zamestnancov, a vždy – všade stoja na prvom mieste záujmy elít – teda zlodejov z čias po prevrate, zlodejskej privatizácie a mafiánskych čias. Naozaj veríte, že niekto sa stal za pár rokov poctivo miliardárom, hoci za ním nenájdete žiadnu prevratnú minulosť, objavy, patenty a podobne ? Nedajte sa vysmiať …

Oficiálnymi miliardármi sú správcovia majetkov šedých eminencií, stojacich v pozadí ( teda niekdajšie biele kone, ktoré mali šťastie a prežili ), prípadne nedotknuteľné zbytky elít z čias socializmu, ktoré potrebovali legalizovať majetok, získaný v časoch rovnostárstva … ktorý vtedy museli skrývať.

Prečo teda niekto dnes poľuje na dohodárov ? Pretože boháči majú toľko výnimiek, úľav, rôznych štátnych príspevkov a iných výhod, že štátna pokladňa zíva prázdnotou … tí, čo ju vykradli o miliardy, dnes masírujú národ plačom nad drobnými, ktoré by náhodou mohli uniknúť. Taká je pravda …

Kto chce pracovať na dohodu ? Na Slovensku asi nikto, ale pracujú týmto spôsobom preto, lebo nemajú inú možnosť … pretože štát, ktorý od nich veľa žiada – nič v skutočnosti nedáva. Nemôže … pretože pri rozdávaní stoja na konci radu a nič pre nich neostane – samozrejme okrem povinností, ktoré si musia plniť.

Komu teda tento štát naozaj slúži ? Zlodejom, klamárom, špekulantom, podvodníkom … proste luze. 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457692x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu