Založ si blog

Strach z konkurencie vedie k deformácii spoločnosti

Niet lepšieho príkladu, ako Ligy zadĺžených a privilegovaných (súťaž vo futbale, známa pod falošným označením Liga majstrov), ktorý presne dokazuje úpadok súčasnej spoločnosti a bezcharakternosť ľudí, ktorí sú v tejto dobe označovaní za elity.

Aj z nemeckej strany sa dnes ozývajú sklamané výroky, že futbalový šampionát stratil úroveň, pretože sa na ňom zúčastnilo množstvo krajín, ktoré nemali potrebnú kvalitu reprezentácie. Asi by sa toto konštatovanie dalo chápať ako triezve zhodnotenie reálneho stavu, nebyť pár maličkostí.

Napríklad faktu, že veľké a bohaté krajiny v UEFA robia všetko preto, aby si svoje postavenie zachovali a nikto ho nemohol ani náhodou ohroziť. Výsledkom je spomínaný paškvil na férovú súťaž s označením Liga majstrov, kde sa do hlavnej súťaže dostane množstvo klubov, ktoré majstrovský titul v príslušnej sezóne nezískali, ale naopak – kluby z iných krajín, ktoré majstrovský titul získali, sa často musia prebíjať mínovým poľom v podobe rôznych predkôl, aby sa dostali tam, kde by mali patriť automaticky.

Prečo ? Všetko je o peniazoch … a kde ide o peniaze, tam ide bokom všetko, vrátane férových postupov

Všetko sa nastaví tak, aby podľa možnosti mali prístup do lukratívnej časti súťaže len tí vyvolení. Napríklad losovanie prebieha tak, že sa zámerne zabráni stretnutiu silných klubov v prvých kolách súťaží, či ich prvých fázach. Nie, vôbec nejde o diváka … to je len oficiálna rétorika.

Nemecko je sklamané, lebo neuspelo – titul kontinentálneho šampióna nebude, a tak sa hľadá vinník. Ajhľa – formát súťaže. Mimochodom, presne rovnako to začalo aj v čase likvidácie bývalého Pohára európskych majstrov, keď európsku federáciu začali vydierať bohaté kluby a tá – cúvla. Neverím, že to bolo zadarmo. Dnes sú rovnaké kluby nespokojné aj so súčasným formátom, a už špekulujú, že by bolo lepšie vytvoriť uzatvorený model elitnej súťaže pre vyvolených.

Korupcia, sebectvo a lakomosť hýbu svetom … tak aj Nemecku (a nielen tejto krajine) nevadia slabšie celky preto, že musia odohrať o zápas-dva viac, ale len pre riziko, že slabší celok môže náhodou vyhrať … a to je predsa neprípustné, nie ?

Otázkou je, čomu vlastne šport slúži. Kedysi bolo jeho cieľom pobavenie ľudí, bol to koníček tých, ktorí sa tomu rozhodli venovať čas. Dnes ? Strach pozrieť … všetko je výhradne o peniazoch a záujmoch.

Hoci, keď niekedy vidím výkony slovenských profesionálov, mám pocit, že skôr oni by mali zaplatiť divákom za pohľad na trápenie, ktoré predvádzajú … hlavne v kolektívnych športoch mám pocit, že dnešných profíkov by pred tridsiatimi rokmi vytrieskali chlapci z ulice … ale to je už o niečom inom.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465298x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu