Založ si blog

Dali ste mandát, aby ste platili cirkus ? Nezabudnite . .. pri voľbách

Cirkus, organizovaný tzv. obyčajnými ľuďmi a ostatným (údajne opozičným ansáblom) v rôznych mestách Slovenska, by ste si mali pamätať a spomenúť si – pri voľbách. Pretože tento cirkus, vrátane pohostenia či vystúpení rôznych “ celebrít “ platíte práve vy – z vlastného vrecka. Alebo si myslíte, že ho platia organizátori ? Kdeže, tí z vlastného vrecka nedajú ani v kostole oferu …

Pár stoviek účastníkov označujú niektoré, údajne mienkotvorné médiá, za občianske protesty … tak si len pripomeňme, že na najmasovejšom proteste bolo približne štyritisíc účastníkov, a na posledných sa už účasť rátala na stovky … dokonca isté médium tvrdilo, že napočítalo sedem stoviek, hoci na všetkých by stačilo – malé kino. Tak dvesto … no maximálne tristo ľudí sa zišlo … ale štatistika a papier znesú veľa, to je pravda.

Opozičné strany nemajú nič … nemajú plán, ako osloviť voliča a uspieť vo voľbách, čo je predovšetkým zásluha generácie Dzurinda a spol., ktorí svojou protiobčianskou politikou postavili pravicové strany na “ stabilne “ druhé miesto … čiže bezvýznamné a úspech založili vyslovene na náhode, spojenej s intrigami. Opozičné strany nie sú o nič čistejšie, ako SMER-SD, údajne naviazaný na oligarchov. Píšem zámerne, že údajne – pretože si povedzme na rovinu, nech by štátne tendre vyhrával ktokoľvek, opozícioa bude vždy tvrdiť, že je to zásluha prepojenia na vládnuce strany a zoskupenia. Ale nedá mi, aby som nepripomenul – za tento stav môžu všetci, ktorí rušili štátne podniky, poskytujúce servis pre verejnú a štátnu správu v mene zásady – štát je zlý vlastník (ktorá vlastne voličom drzo hovorila, že štát je zlý vlastník preto, lebo jeho reprezentanti kradnú). Štátny podnik je v prípade dobre nastavených pravidiel ľahšie kontrolovateľný, ako akékoľvek výberové konanie. Nehovoriac o miliónoch eur, zbytočne vyhodených na rôznych poradcov, keďže na ministerstvách sedia namiesto odborníkov stranícki dosadení – amatéri, alebo ako sused hovorí – hlupáci a diletanti.

Áno, ani ja nechcem vo vláde SMER-SD či R.Fica. Ale ponúknite alternatívu, ktorá povedie naozaj k prosperujúcemu a právnemu štátu. Máte ju ?

SaS ? Nedajte sa vysmiať. R.Sulík zbalil fidlátka vo chvíli, keď zistil nereálnosť zostavenia vládnej koalície pod jeho vedením a odišiel do Bruselu, kde predsa len lepšie platia a menej žiadajú. Vlastne nežiadajú nič, lebo europarlament je skôr parkovisko privilegovaných, než reálne fungujúca a prospešná inštitúcia. Navyše napriek cirkusu s vojenským obranným spravodajstvom za čias vlády I.Radičovej je Galko opäť poslancom, čo svedčí o mnohom. Program SaS je skoro výhradne o záujmoch podnikateľov, zbytok Slovenska asi neexistuje.

Obyčajní ľudia ? K tomu je zbytočné niečo písať, stačí sa pozrieť na vystupovanie I.Matoviča.

B.Kollár a spol. ? No, tu len čakám, kedy sa odhalí skutočné pozadie jeho vstupu do politiky. Jeho odmietnutie účasti v možnej koalícii s R.Sulíkom beriem skôr ako prejav triezveho pohľadu na možný vývoj po voľbách, kde mohol ťažko niekto očakávať, že strany ako Most či Sieť pôjdu do vratkej  pravicovej koalície, navyše s partnerom, ktorý pred voľbami na nich nenechal suchú nitku a kopol všade, kde dočiahol.

Kotleba a spol. ? Nemýľte sa, v skutočnosti by o ich podporu stál každý, len nikto si nevedel predstaviť, ako by to odôvodnil voličom. Ako by vysvetlil spoluprácu so stranou, ktorú predtým všetci bez rozdielu obhadzovali rôznymi prívlastkami. Napokon je všeobecne známe, že v slovenskej politike majú chrbtovú kosť len tí, ktorí v nej – nepôsobia. A rád sa budem mýliť, ale som názoru, že príde čas, keď budú so stranou M.Kotlebu spolupracovať aj tí, čo ju dnes horlivo odmietajú. Otázkou je len to, či bude Kotleba chcieť spolupracovať s nimi.

Hovorí a píše sa, že Most a Sieť sa zhodili vytvorením koalície s R.Ficom.

Myslím, že to nie je pravda, alebo len čiastočne. Zlé jazyky totiž hovoria, že napríklad v Sieti najviac brojili proti súčasnej koalícii tí, čo očakávali v prípadnej pravicovej koalícii isté funkcie, a dobre vedeli, že v prípade spolupráce so Smerom ich nedostanú. Neviem, ale niečo pravdy na tom môže byť, pretože sa napospol jedná o ľudí, ktorí sedia na dvoch-troch stoličkách súčasne, hoci deň má len 24 hodín a niekedy treba aj spať. V prípade Most-u si myslím, že B.Bugár reálne zhodnotil šance na úspech v prípade vytvorenia pravicovej koalície, rozhodne nestál o vedenie tejto koalície R.Sulíkom a vzal do úvahy aj okamžité odmietnutie A.Danka na účasť v podobnom podniku. A bol si vedomý, že prípadné opakované voľby by nepriniesli pozitívny posun vpred, ale skôr napáchali väčšie škody.

Nie, naozaj nie som spokojný s touto vládou. A vôbec to nesúvisí s kauzou L.Bašternáka … tá mi je ukradnutá, nech sa tým zaoberajú tí, čo sú za skúmanie podobných vecí platení. Ale, ak mám úprimne povedať, zatiaľ som na Slovensku nevidel vládu, o ktorej by som bol presvedčený, že pracovala v prospech občana … vždy to bola len bitka o korytá a postavenie.

Aj v prípade mimoparlamentných strán to nie je žiadna sláva. Aj v prípade návratu KDH do parlamentu sa veľa nezmení, pretože aj tu je jediným cieľom – moc. Nech už hovoria kresťanskí demokrati čokoľvek.

Zmena k lepšiemu ? Je možná, ale … k tomu je potrebná zmena volebného systému, čo nie je reálne, keďže v prípade politických strán vyhovuje všetkým – aj napriek niekdajšej kritike. Jeho najväčšou výhodou pre politické strany je fakt, že volič musí voliť len tých, ktorých mu podstrčia. Situácia by bola iná, ak by existovalo napr. osem volebných obvodov a v každom by mohli kandidovať len ľudia, žijúci a pracujúci v týchto obvodoch – teda ľudia, ktorých voliči poznajú. Lenže tento systém by zrejme znamenal koniec pre väčšinu súčasných politických strán a aj politikov. A tak sa nehrnú k jeho zmene, len hovoria … mali by sme to urobiť. Ale neurobia …. a ani to nechcú urobiť.

Pokiaľ ich k tomu neprinútia okolnosti, alebo – voliči.

Na záver – porušenia zákona je potrebné potrestať, nech sa jedná o kohokoľvek. Problémom súčasnej opozície – organizátorov protestov – je však skutočnosť, že chce trestať len to, čo sa týka jej oponentov, alebo úspešnejších protivníkov. Stačí sa pozrieť na postoj SaS v otázke poslanca Osuského, a jej nečinnosť …

Protestovať by sme mali, ale proti volebnému systému, ktorý svojím nastavením zaručuje udržanie pri moci pre gerontokratov, a zároveň podporuje prosperitu – oligarchov. Ale v tomto prípade by sme museli zmeniť všetko – od základu. Vrátiť od života systém, ktorý na rozdiel od toho súčasného fungoval, a bol aj menej nákladný. Nehovoriac o tom, že slúžil všetkým, nielen vyvoleným. Pokiaľ si však myslíte, že ho vrátia do života cirkusanti …

Tým nejde o nič iné, len o pomstu za vlastný neúspech a sklamanie … pretože nedávno pili na kožu medveďa, ktorý ešte behal po lese a na ich nešťastie tam behá – dodnes.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432188x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu