Založ si blog

Ako Turek zosmiešnil demokratov (nielen) v Bruseli

Keď sa zavádzali sankcie proti Rusku, hlavným motívom bola (údajná) anexia Krymu, porušovanie ľudských práv a iné (naozaj pekne znejúce) dôvody.

Pre tých, čo si to nepamätajú, alebo nechcú pamätať, Krym nechcel byť v spoločnom zväzku s Ukrajinou už v roku 1991, mal dokonca aj svojho prezidenta a podriadil sa Kyjevu len na základe vyhrážok použitia vojenskej sily. Mimochodom, referendum prebehlo na Kryme aj po známom, neofašistami organizovanom Majdane – a opäť s negatívnym výsledkom pre Kyjev, čo pochopiteľne nazlostilo aj sponzorov z Bruselu a Bieleho domu, ktorí si už mädlili ruky nad predstavou obsadenia námorným základní Ruska … na Kryme.

Referendum neuznali a pričlenenie Krymu k Rusku označili za anexiu, aby získali zámienku na vydieranie Kremľa. No, povedzme si otvorene, výsledok uvalenia sankcií proti Rusku viac poškodil ich autorov, než ruskú ekonomiku … ale to je o niečom inom, čomu sa teraz nebudem venovať.

Tragédiou politiky demokratov v Bruseli i Bielom dome je nevzdelanosť a primitivizmus. Ak by naozaj oplývali primeraným intelektom, poznali by jeho porekadlo, ktoré hovorí, že kto čím bojuje, tým obvykle aj padne. V snahe o zablokovanie turecko-ruskej spolupráce, najmä v oblasti transportu ruského plynu, boli ochotní privrieť oči nad politikou tureckého diktátora Erdogana, nad vraždením kurdskej menšiny (ktorú pod zámienkou podpory jej práv využili v boji proti S.Husajnovi, ale nielen tam), nad prenasledovaním politických oponentov či inými, neveľmi demokratickými praktikami. Mimochodom – najviac podporovali na Slovensku tento druh “ politiky “ tí, ktorí pre podobné praktiky postavili mimo zákon – bývalý komunistický režim.

Erdogan pochopil, že našiel zbraň na vydieranie Bruselu a keďže ležala na zemi, zdvihol ju … a nielen to – pri každej príležitosti dnes naznačuje Bruselu, že ak nebude tolerovať jeho postupy, stačí vytočiť číslo Kremľa … a situácia sa zmení. Samozrejme, v neprospech Bruselu.

A tak vznikla zaujímavá situácia – Erdogan sa môže so svojimi oponentmi vysporiadať akýmkoľvek spôsobom, ale Brusel môže len formálne a pokrytecky štekať jeho smerom, no reálne nemôže urobiť proti Ankare – vôbec nič. Nemôže ju vydierať ani ukončením rokovaní o budúcom vstupe do únie, pretože obe strany vedia – vstup Turecka do európskych štruktúr je nereálny, keďže nemá podporu členských krajín, nehovoriac o tom, že teroristický islamský štát má (neoficiálnu) podporu – aj zo strany Ankary. A pomerne štedrú …

A to už nemusíme spomínať ani gól do vlastnej brány, ktorý si v súvislosti s Ruskom strelilo medzinárodné olympijské hnutie, keď uplatnilo (medzinárodne odsudzovaný) princíp kolektívnej viny a vylúčilo z brazílskej olympiády (zatiaľ len) ruských atlétov. Čo k tomu dodať ?

Slovami klasika – okupácia Československa (nielen) sovietskymi vojskami v auguste 1968 bola neprijateľná, lebo nás neobsadili vojská, poslušné zámerom “ demokratov „. Socializmus ako systém bol neprijateľný preto, lebo elity sa museli starať o osudy obyčajných ľudí … a v prípade, že sa raz dostane k moci na Slovensku diktátor typu Erdogana, demokrati nebudú pre tento národ robiť nič, pokiaľ ho budú potrebovať, alebo to bude vyhovovať ich cieľom.

Už z príkladov Iraku a Afganistanu by sme mali pochopiť, že agresia a okupácia voči zvrchovanej krajine je neprijateľná len vtedy, ak vojaci agresora či okupanta majú našité nesprávne symboly na uniformách … preto aj ukrajinský (samozvaný) prezident Porošenko nemusí dodnes vysvetľovať, prečo sa nevyšetruje masaker v Odese.

Svojho času sa hovorilo, že než vstúpiť do strany, radšej stúpiť do – lajna. Škoda, že sme do toho lajna nestúpili, nemuseli sme dnes byť poskokmi Bruselu a NATO.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452751x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu