Založ si blog

Radšej komunistov, než zbabelcov a všivákov

Pravdou je, že systém, ktorý umožňuje kandidovať komukoľvek na poslanecký mandát, hoci v súčasnosti vykonáva iný poslanecký mandát, pokladám za zvrátený … pretože ak niekto zastáva post europoslanca, je nezmyslom, aby kandidoval na post poslanca NR SR v rovnakom období, no – na Slovensku je to tak, zatiaľ.

V každom prípade, akákoľvek kandidátka liberálov alias SaS je pre mňa neprijateľná, pretože výroky ich predstaviteľov sa už v ničom nelíšia od komunistov, ktorí spustili peklo 50.rokov. Aj tí začínali s rétorikou, založenou na výrokoch – kto má iný názor, je neprijateľný … neskôr už nebol neprijateľný, ale triedny nepriateľ … a nakoniec už nestačilo, aby ho zbavili funkcie, ale skoro v každom prípade ho skúšali zbaviť aj majetku, či dokonca – života. A kam to viedlo, to dobre vieme.

Podľa R.Sulíka … banda komunistov tu nebude vyhrávať voľby …

Veru, pre R.Sulíka je zrejme každý oponent, ktorý je úspešnejší – členom bandy. A rovnako asi vidí aj tých, ktorí by mohli byť úspešnejší – však si spomeňme, ako minulý rok pribúdali útoky z jeho strany na neskoršieho potenciálneho “ partnera “ R.Procházku a jeho Sieť … a dokonalou demonštráciou pokrytectva šéfa liberálov boli neskoršie, povolebné obvinenia – zo zrady. Koho zrady ? Čo vlastne zradil Procházka v súvislosti s liberálmi a R.Sulíkom ? Jedine tak ambície na vytvorenie vlády a získanie kresla premiéra v potenciálnej koalícii, kde by bola Sieť ešte väčším príveskom, ako v koalícii so Smerom. Nehovoriac o tom, že šéfovi liberálov vadil charakter bývalého kandidáta na post prezidenta, ale len do chvíle, kým ho nepotreboval.

Súhlasím, že v komplexe Bonaparte má svoje miesto skupinka naozaj zaujímavých ľudí. A nielen to … podľa skromných informácií, ktoré sa mi akosi dostali “ do ušú „, tak ho začali stavať v roku 2008 a ukončili v roku 2011. Na liberálnej “ demonštrácii “ ho niektorí označili ako čiernu stavbu, ktorá nezodpovedá tomu, čo sa pôvodne plánovalo, či schválilo. Povedzme, že je to pravda – ako je teda možné, že bolo vydané kolaudačné rozhodnutie ? Skúsme si pripomenúť, že oznámenie o začatí kolaudačného konania bolo podané 2.decembra 2010, keď starostom mestskej časti Staré mesto bol A.Petrek. Nominant koalície SDKÚ-DS, OKS, DSS, , SZ. So stavbou vtedy súhlasil aj magistrát hlavného mesta. V januári 2011 bolo kolaudačné konanie prerušené (stavebným úradom mestskej časti Staré mesto) a začalo konanie o dodatočnom povolení stavby – kde mohlo byť vynesené aj rozhodnutie o odstránení časti stavby. Vtedy už bola starostkou T.Rosová, členka SDKÚ-DS. Spis o komplexe Bonaparte sa presunul na základe ( zákonnej obštrukcie ?) na Krajský stavebný úrad, ktorý požiadal o jeho predloženie v marci 2011 na základe žiadosti stavebníka o mimoodvolacie konanie. A všetko skončilo udelením pokuty za nedodržanie stavebného povolenia, ktorú vyrúbila Slovenská stavebná inšpekcia vo výške – 4 250 €.

Treba uznať, stavebníka pri oznámení o výške pokuty muselo naozaj pochytiť “ zúfalstvo „. T.Rosová sa síce vyjadrila, že pokuta sa jej zdá nízka … lenže, ako sa zdá, ani v jej prípade výkonu verejných funkcií nebolo všetko úplne s kostolným poriadkom, keďže súčasne poberala plat starostu i poslanecký plat, spolu to činilo – 7 106 € mesačne. A ako som kedysi konštatoval v prípade bývalého predsedu BBSK V.Maňku, neverím, že sa dá zlúčiť a zodpovedne vykonávať všetko … každého deň má len 24 hodín.

Nemôžem si pomôcť, ale v prípade komplexu Bonaparte som názoru, že maslo na hlave majú všetci – tak jeho obyvatelia, ako aj jeho kritici. Pretože medzi rétorikou a činmi obvykle zíva (najmä na Slovensku) poriadne hlboká priepasť. A nie je ničím neobvyklým, že v politickej rovine sa určité javy odsúdia, ale nakoniec všetko vedie do slepej uličky. Nedáva mi zmysel, ako môže začať konanie odvolacia inštancia, hoci ešte neuzavrela prípad pôvodne príslušná – inštitúcia.

Nemôžem si pomôcť, ale pripomína mi to príbeh jedného českého sudcu, ktorý bol presvedčený o oprávnenosti nárokov, vznesených žalobcom, ale bál sa vyniesť rozhodnutie v neprospech žalovaného. A tak žalobu zamietol, no zámerne urobil v odôvodnení svojho rozhodnutia množstvo chýb, na ktoré “ nechtiac “ upozornil žalobcu a medzi rečou mu poradil, aby sa odvolal … pretože pri odvolaní určite uspeje. Zabil tak dve muchy jednou ranou – s jeho “ postupom “ boli spokojné obe strany. A sám sa zbavil zodpovednosti za konečný výsledok sporu.

Podobne to vidím aj v prípade komplexu Bonaparte – navonok sa kričalo, že niečo nie je v poriadku, ale potichu niekto poradil, aby sa vec presunula na vyššiu inštanciu … a všetci budú spokojní. Voliči budú mať pocit, že ich zástupca úprimne koná v ich najlepšom záujme, a stavebník bude spokojný tiež, lebo hoci čelí bu-bu-bu, veľmi dobre vie – nič sa nestane.

Nemôžem si pomôcť, ale podobné postupy nazývam – všiváctvo. A sú hlavným dôvodom, prečo voľby vyhrávajú “ komunisti “ … hlavným dôvodom, prečo (nielen) liberáli voľby vyhrať nevedia … pretože vonku všetci vykrikujú, komu a ako by chceli naklásť tam, kde stráca chrbát svoje poctivé meno, ale v skutočnosti sa neskôr dobre bavia – pri spoločnom stole. Chorý systém nemôže zaistiť vznik a prosperitu zdravej spoločnosti. A účasť ľudí na liberálnom cirkuse potvrdzuje, že veria jeho organizátorom oveľa menej, ako súčasnej vláde. Prečo ? Možno preto, že “ vodca “ pravicovej opozície po zistení krutej pravdy – koryto a výhody predsedu vlády nebudú – zmizol do Bruselu.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

migranti

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433170x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu