Založ si blog

Rozprávka o mierumilovnom kyjaku

Kde bolo, tam bolo … žil raz jeden muž, túžiaci po mieri, pokoji a láske. A tak v mene porozumenia so svojimi susedmi vybudoval na spoločnej hranici pozemkov mínové políčka, veže s guľometnými hniezdami a doma si vybudoval sklad zbrojného arzenálu. A pri každej príležitosti zdôrazňoval, že jemu ide len o mier a pokoj, ale musí sa pripraviť na vojnu, lebo susedom sa nepáči jeho konanie a mohli by ho napadnúť …

Naozaj veríte podobným rozprávkam ? Naozaj veríte tomu, že USA prostredníctvom NATO rozmiestňujú svoje zbrane a vojakov po svete v záujme udržania mieru a pokoja ? Potom ste – B L Á Z N I !!!

Bezočivo si dovoľujem pripomenúť, že od roku 1990 platí jedno – jediné … kde vkročila noha amerického vojaka, nikdy k žiadnemu zmiereniu nedošlo. Kto snáď o tom pochybuje, má možnosť navštíviť Kosovo. Môže sa pozhovárať s miestnymi obyvateľmi a zistiť, ako sa naozaj cítia. Môže sa opýtať, akým prínosom je americká základňa v Kosove a prečo je pokladaná za hlavnú príčinu vzniku najväčšej drogovej oblasti na európskom kontinente.

Nehovoriac o vraždení údajných nepriateľov a teroristov na príkaz Bieleho domu, ktoré sa odohráva po celom svete. Naozaj veríte, že vražda môže byť aktom spravodlivosti a cestou k mieru ?

Biely dom sa trvale vyhýba plneniu medzinárodných záväzkov, nikdy neuznal právomoci medzinárodných súdnych inštitúcií. Stačí sa pozrieť na prípad Guantanáma. Koľko údajných teroristov bolo nakoniec postavených pred riadny súd a dostalo možnosť na obhajobu ? Skoro všetci boli a sú roky väznení, upierajú sa im základné ľudské práva, právo na riadny a spravodlivý súdny proces. Prečo ?

Nie je to náhodou tak, že v prípade súdneho procesu by sa mohli odhaliť praktiky Bieleho domu, alebo CIA ? Nie je to náhodou tak, že nakoniec by museli americkí daňoví poplatníci prispieť na mastné odškodné ? A ako by reagovalo medzinárodné spoločenstvo ? No, v tej poslednej otázke máme jasno aj teraz – mlčalo by, a to aj napriek tomu, že v prípade Ruska sa rozhodlo k uvaleniu sankcií bez váhania, a to aj napriek tomu, že v prípade Bieleho domu sa tvári – nič nevidím, nič nepočujem.

Asi nebude náhodným javom, že niektorí americkí prezidenti sa dostali na svoje posty za pomoci mafie, či ľudí, ktorých by inde pokojne označili za – zločincov. Dodnes sa mlčí napríklad o tom, že R.Reagan mal v určitom období vynikajúce kontakty s odborárskym hnutím, ktoré v tom čase viedol J.Hoffa, dlhoročný partner mafie. Dodnes sa ignoruje fakt, že slávny klan Kennedyovcov zbohatol za čias prohibície, a nie je ťažké pochopiť, akým spôsobom. Dodnes sa všetci tvária, že nevedia o sympatiách otca tohoto vplyvného klanu, J.Kennedyho – k fašizmu, a nemeckému diktátorovi A.Hitlerovi.

A keď už spomíname A.Hitlera, nedá sa nepripomenúť, že aj v čase jeho nástupu k moci a jej upevňovania svetové politické špičky všetkých upokojovali – nič sa nedeje, Hitler a Nemecko nie sú hrozba … a tvrdili to do poslednej možnej chvíle. Ako to dopadlo, to dnes už všetci vieme … a pri podrobnejšom pohľade na súčasnosť sa nedá ignorovať, že súčasná politika Bieleho domu má znaky niekdajšej politiky A.Hitlera a správanie európskych veľmocí je úplne rovnaké, ako bolo za čias politiky nemeckého psychopata … a nedá sa nevidieť, že dnes má množstvo nasledovníkov, ktorí ho verbálne odsudzujú, ale jeho metódy im nesmrdia.

A najviac kričia o ruskej hrozbe tí, ktorí dovolili na územiach svojich krajín prevádzkovať tajné väznice CIA. Ináč, medzi nimi a gulagmi 30.rokov v bývalom ZSSR nie je žiadny rozdiel … je to skôr oveľa desivejšie, pretože tvrdíme – táto doba je dávno za nami …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9462971x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu