Založ si blog

Pravda ostane pravdou, nech ju vysloví – ktokoľvek . ..

Je nebezpečné, ak si niekto chce uzurpovať právomoci, ktoré patria zo zákona do pôsobnosti štátneho orgánu. Ešte nebezpečnejšie však je, ak štátny orgán neplní svoju funkciu … a najnebezpečnejšie je, ak neplní svoju funkciu – štát – a neslúži pre potreby národa.

Nech budete akokoľvek hádzať kameňmi po strane M.Kotlebu, a vyťahovať pri každej príležitosti slová o extrémizme, nedá sa poprieť realita. Kotleba hovorí oveľa viac pravdy, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Nič na tom nemení ani jeho správanie v pozícii predsedu samosprávneho kraja – navyše treba otvorene priznať, že za súčasný stav sú oveľa viac zodpovedné politické strany, stojace v opozícii voči Kotlebovi, než on sám. Pretože je pokrytectvom, ak niekto vykrikuje “ však on strieľa „, keď predtým hodil pred strelca – nabitú zbraň. A Kotlebu “ vyzbrojila “ (teda posadila do funkcie) arogancia mocných voči voličom.

Je v našich vlakoch neporiadok ? Je neporiadok na autobusových staniciach, alebo iných verejných miestach ? Zdržiavajú sa tam často ľudia, ktorí nikde nepocestujú, pôsobia odpudivo a obťažujú ostatných ? Na všetky otázky je jedna odpoveď – áno. A tu je podstata problému, ktorý treba vyriešiť. Nedá sa však vyriešiť tým, že z kancelárie vylezie hulákajúce rameno zákona a vytlačí problémových ľudí mimo priestor … a ďalej sa nikto nezaujíma, čo s nimi bude.

Najľahšie a najlacnejšie sa zbavíte bezdomovca tým, že mu dáte domov a prácu. Najhorším riešením je sociálna dávka a podpis na papieri, že ju prevzal.

Rovnako nemá zmysel vykrikovať, že Kotleba využíva hrubý populizmus v snahe o vyhlásenie referenda k členstvu Slovenska v únii. Iste, aj N.Farage priznal, že v kampani pred britským referendom o zotrvaní v únii nehovorili vždy pravdu, a neraz si mnohé prispôsobili. No povedal aj niečo iné – a to už naše médiá akosi ignorovali. Konštatoval, že ak prekrúcanie faktov a zahmľovanie reality nikdy nevadilo stúpencom zotrvania v únii, prečo by to malo vadiť oponentom a kritikom únie.

Sami máme skúsenosť, aké klamstvá sa šírili pred vstupom Slovenska do únie, ako sa hovorilo o zodpovednosti, rovnocennom partnerstve a všeličom inom. A nakoniec nebolo pravdou skoro nič – ak sme sa vzopreli, dostali sme “ možnosť “ hlasovať dovtedy, kým nepochopíme, čo je naozaj potrebné a “ slušné “ – teda prospešné pre kohokoľvek, s výnimkou Slovenska. Niet krajšieho príkladu, ako hlasovania o eurovale. Vyhadzovali nám na oči, že príspevky z eurofondov nám nesmrdia, ale solidarita už áno.

A pretože tieto propagandistické klamstvá našli sluchu u slovenských pohrobkov jedinej pravdy, istý čas je národ ešte zmätený … no nie nadlho.

Pretože s tými príspevkami z eurofondov to tiež nie je tak, ako sa oficiálne tvrdí. Peniaze síce pritečú z účtov platiteľov typu Nemecka, len už nikto s rovnakým pátosom nekričí, že sa aj tou istou cestou vrátia – naspäť. Či už vo forme dotácií rôznym zahraničným spoločnostiam, daňových úľav a iných podrazov … alebo ich ani nie je možné čerpať, lebo podmienky sú nastavené tak, aby sa žiadateľ musel doslova prebíjať lesom absurdných úkonov. Nehovoriac o tom, že je účel využitia týchto prostriedkov presne stanovený, a keďže ich významná časť pochádza z vrecka slovenských daňových poplatníkov, strácame vlastne kontrolu nad vlastnou krajinou, nad vlastným kapitálom.

Najčastejším želaním poskokov Bruselu a zradcov Slovenska je, aby čo najskôr odišla do minulosti generácia či skôr generácie, ktoré si pamätajú starú éru – socializmus. Prečo ? Z jednoduchého dôvodu – títo ľudia nedajú so sebou tak lacno manipulovať, ako mladá generácia – vychovaná sadistickou produkciou Hollywoodu. Neraz zaznievajú hlasy starších, že aj za existencie dvoch štátnych programov bolo v ponuke viac kultúry, ako dnes. Pretože to, čo sa dnes ponúka, nemá s kultúrou absolútne nič spoločné.

A práve v tom sú korene zdanlivo nepochopiteľnej podpory, ktorú získal Kotleba nielen v regionálnych voľbách, ale nakoniec aj vo voľbách do parlamentu. Naša “ inteligencia “ – či ľudia, ktorí sa tak prezentujú – sú viac odpad, než intelektuáli. Mnohí z nich sú presne rovnakí, ako niekdajší hrdinovia partizánskeho odboja, ktorí hrdo chodili na rôzne slávnosti, hoci sa vedelo – v čase boja proti fašizmu mali sedem-osem rokov. Dnes sa podobne prezentujú iní, ktorí o sebe tvrdia, ako tvrdo boli perzekuovaní za vlády komunizmu, hoci o mnohých vieme, že boli vtedy tak dokonale zalezení v nejakej diere, že by ich menovku (ľudovo povedané) – ani pes neošťal, lebo by ju nevedel nájsť.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9461534x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu