Založ si blog

Ako dlho sa dá žiť na dlh ?

Nevedno, ale odpoviem slovami českého podnikateľa na inú, hoc nepoloženú otázku – príde chvíľa, keď predstaviteľom vlád neostane nič iné, len vyrovnanie dlhov za pomoci znárodnenia finančných vkladov obyvateľstva v bankách a potom “ vezmú ľudia do rúk papeky a poženú ich kade-ľahšie 

Životu na dlh neverím a rovnako neverím, že rast životnej úrovne obyvateľstva symbolizuje rozsah pôžičiek, ktoré čerpá. Spomínaný český podnikateľ toho povedal viac, o.i. aj to, že mu je záhadou vývoj v posledných desaťročiach. Ako je možné, že komunistický systém, stojaci podľa demokratov na základoch výroby nepredajného tovaru, dokázal pravidelne hospodáriť s prebytkami, a naopak demokratický systém (alebo kapitalizmus) hospodáriaci a stojaci na výrobe výhradne toho, po čom je dopyt – hospodári so stratou. Mimochodom, spomínaného podnikateľa sotva niekto môže pokladať za priaznivca komunistov a socializmu, keďže ho na istý čas ubytovali v istom, štátom dotovanom zariadení.

Padli tam aj iné myšlienky, ale tie sú už mimo tému. V každom prípade stojí za zamyslenie, ak niečo podobné zaznie z úst človeka, ktorý zásluhou zmeny doby zbohatol, stal sa milionárom a napriek tomu tvrdí – súčasný systém nie je pre ľudí, ale len pre vyvolených … pretože demokrati si dokážu za peniaze kúpiť všetko, s výnimkou pravdy a reality. Tie skôr či neskôr vyplávajú na povrch a ukážu ich charakter v plnej nahote.

Pravda starých ľudí hovorí, že každý si má navliecť kabát, ktorý mu padne … teda si ho môže dovoliť. Súčasná spoločnosť však žije na základoch, vybudovaných z klamstiev a dlhov. A taká spoločnosť naozaj nemá perspektívu, hoci sú ľudia, ktorým to nepochybne vyhovuje.

(pozn. český podnikateľ o.i. podotkol, že nakoniec budú ľudia žiadať, aby sa komunisti vrátili k moci … priznám bez mučenia, jeho názor nie je zďaleka tak absurdný, ako to na prvý pohľad vyzerá … a toho by sme sa mali obávať, pretože by to nakoniec mohlo potvrdiť všetko, čo nás kedysi o kapitalistickej spoločnosti učili …)

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9461731x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu