Založ si blog

Sliepka

Sliepka je veľmi užitočný tvor … napríklad znáša vajcia, alebo ju môžete využiť na prípravu fantastického vývaru, teda pokiaľ viete, ako sa pripravuje. Horšie je, ak si sliepka vezme kabelku, naplní zrnom a začne sa tmoliť (nielen) po ulici v presvedčení, že je najužitočnejší (a najmúdrejší) tvor na svete.

Tragédiou je, ak zistíte, že sa vám sliepka akýmsi neznámym spôsobom a činom dostala – napríklad dom istej kolonky sobášneho listu. Iné je, ak stretnete sliepku s kabelkou za katedrou strednej školy. Vtedy si (typicky poberťáckym spôsobom) poviete – čo už, je to aj tak stará rašpľa, však má už vyše tridsať. Komické na vašej úvahe je, že v čase dosiahnutia vlastnej tridsiatky si poviete – tá sliepka vyzerala v mojom veku veľmi dobre, akosi na zahryznutie …

V čase prvého zamestnania som stretol podobného tvora na personálnom oddelení nášho podniku. Sestru s kabelkou mala vo výrobe, a veru – nebolo ani treba veľmi hádať, aby sme pochopili, že hoci nie sú dvojčatá, niekto na nich zrejme spoločne šetril – najmä v tej časti, ktorá sa vyskytne objaviť nad šatkou. V príručke je to napísané takto, škriekala vedúca (nie sliepka) oddelenia. Čo na tom, že to podľa príručky akosi nefungovalo, ale naopak to išlo tak, ako tvrdili chlapi z výroby. Tak to píšu a basta … vrešťala. Vtedy sme sa vyškierali, že aj do jej rodného listu ktosi napísal, vraj – človek. No čo, autori rôznych listín … sa často mýlia, častejšie – než by chceli.

Ako sa volá žena barana ? Typický chyták, na ktorom sa mnohí popálili, pretože jednoznačná odpoveď neexistuje. Niekto povie – ovca … iný – Baranová a vidíte – obaja majú v niečom pravdu. Ale, už som počul aj niečo iné, vraj baranova žena je – baranica. Autorke tvrdenia niekto venoval a autorizoval papier, potvrdzujúci jej vyššie vzdelanie a trojpísmenkový absolventský predikát …

Veru, život sa uberá podivnými cestami. Často stretnete aj iné úkazy, napríklad gramotné sliepky … presnejšie, ich slepačí pôvod odhalíte až vo chvíli, keď sami odhalia, že sú síce gramotné, ale len do sveta – kotkodákajú. Čo s tým ? Nazlostiť sa ? Nie, to nemá zmysel. Smiať sa ? Nad ľudskou úbohosťou sa nesmejeme – je to neslušné. Ale … niečo sa predsa dá.

Mávnuť rukou a povedať si – táto sliepka užitočná nie je a nebude … však vie len … kotkodák … a nosiť zrno v kabelke. Hoci je sliepka, nie je – užitočná. I to sa stáva.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456672x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu