Založ si blog

Gumenná chrbtica (nielen) opozície

Čítajúc slová I.Matoviča na adresu A.Danka by čitateľ naozaj veril, že šéfovi OĽANO ide o očistenie spoločnosti, nastolenie spravodlivosti, presadenie zákona a umiestnenie pravdy a cti na najčestnejšie miesta v súčasnej spoločnosti. Lenže táto úvaha má hneď niekoľko nedostatkov …

Tým najväčším nedostatkom je skutočnosť, že tesne po voľbách plánovalo (nielen) OĽANO zostavenie vlády, vrátane účasti SNS – keďže iným spôsobom pravicová vláda bez R.Fica a SMER-u vzniknúť – nemohla. Vtedy nevadil (tak často) pripomínaný Lesostav ? Śéf SME – Rodina B.Kollár cítil potrebu ospravedlnenia I.Matovičovi v mene predsedu parlamentu za verbálne útoky, ku ktorým došlo počas zasadnutia Národnej rady v utorok. Škoda, že rovnakú potrebu necítil v čase, keď I.Matovič opakovane podobným spôsobom napádal A.Danka. Z prostredia SaS zaznela na adresu SNS pripomienka – spoločne sme mohli zatvárať zlodejov, keby ste sa s nimi nedali dohromady … pritom aj zo strany liberálov opakovane zaznievajú poznámky na adresu Lesostavu, A.Danka a čias privatizácie.

Takže – ako je to vlastne s charakterom opozície, jej morálkou, cťou a inými hodnotami, ktorými sa tak často oháňa ? Jednoducho – zlodej je prijateľný, ak je to – náš zlodej. Ak nám pomôže k funkciám, boju s nepriateľom … potom ho znesieme. Iste, B.Kollár a to treba pripomenúť, neplánoval priamu účasť na zostavení vlády pod vedením R.Sulíka – ale plánoval aj napriek svojej neúčasti túto (možnú, ale nakoniec nevytvorenú) vládu podporovať – a bolo jasné, že mohla vzniknúť len s účasťou SNS.

Skúsme si pripomenúť, ako v povolebnej debate na TV Markíza skúšal R.Sulík presvedčiť B.Bugára, aby sa vrátili k rokovaciemu stolu a hľadali riešenie, pričom argumentoval názorom, že ak bude pravica jednotná, bude musieť aj SNS (vrátane A.Danka) prehodnotiť situáciu.

Na čo sa vlastne súčasná opozícia hrá ? Na dočasnú stratu pamäti ? Alebo počíta s úplným výpadkom pamäti voličov ? Prečo včera zaznievala na adresu A.Danka zúrivá kritika z lavíc opozície, tak zo strany poslancov OĽANO, ako aj SaS … ale predtým, keď I.Matovič doslova zaplavoval plénum Národnej rady urážkami na adresu jej predsedu, nikomu to nevadilo, hoci svojimi výsostne osobnými útokmi znevažoval jedného z ústavných činiteľov ?

Hovorí sa tomu gumenná chrbtica … alebo bezcharakternosť

Kde boli práva opozície, keď sa počas výkonu funkcie predsedu NR SR R.Sulíkom menil rokovací poriadok ? Koho zaujímali ? Doslova bezočivo znie jeden z mnohých komentárov, ktorý vo veci Galanta konštatuje, že zvrátenosti sa tam diali s požehnaním vyšších miest. Nie je to tak dávno, čo niektorý poslanec opozície konštatoval, že kto klame – ten aj kradne. No poslanci opozície tak často klamú a zavádzajú, že ak je jeho tvrdenie založené na poznaní reality – tak len dúfajme, že sa nikdy nedostanú k moci, pretože by to nebola zmena k lepšiemu, ale len výmena figúr na obohratej šachovnici.

V demokracii máme právo na slobodné vyjadrenie názoru, argumentujú poslanci v spojitosti so zmenami rokovacieho poriadku. Lenže sloboda názoru nie je požehnaním na rozdávanie rôznych urážok, ohováranie a iné aktivity – vrátane publikovania rôznych obvinení, kde nikdy a nikto nepredloží dôkazy, len hodí špinu. I.Matovič zúrivo útočil na adresu ústavného činiteľa, ktorý ho priamo urážal a ponižoval pred kamerami – teda verejne. Akosi zabudol, kde sa správal sám podobným spôsobom. Alebo si myslí, že on môže a iní – musia rešpektovať právo na ochranu osobnosti ?

Kedysi sa pýtali člena talianskej mafie, prečo je tak ťažké, aby sa s mafiou štát vysporiadal ? Mafián sa zasmial a odpovedal, že štát – teda štátny úradník/policajt – je viazaný zákonmi a pravidlami, ale mafián – nie. Mafián na zákony kašle a koná tak, ako mu vyhovuje.

Nedávno ma jeden priaznivec opozície nazval udavačom, lebo som konštatoval, že s trolmi sa najlepšie vysporiadame rešpektovaním pravidiel a upozornením na ich prípadné porušenie … o dva dni neskôr ten istý diskutér volal po zásahu administrátora, lebo som v blogu zverejnil karikatúru, vytvorenú v bezplatnej službe a on mal pocit, že to pravidlá zakazujú … pretože ak oznámime porušenie pravidiel, tak ja budem udavač, ale on – len slušný človek, volajúci po dodržiavaní pravidiel.

Gumenná morálka opozície a jej priaznivcov …

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433358x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu