Založ si blog

Keď vlastné praktiky . . . nechutia

Predvolebná kampaň v Spojených štátoch pomaly vrcholí a sprevádza ju aj znechutenie, spojené s informáciami, že Rusko do nej aktívne zasahuje … a kde-tu sa ozve, treba to Rusom oplatiť …

 

Politika je chlebom klamárov, špekulantov a podvodníkov. Kto neverí, nech sa zamyslí nad tým, koľko z predvolebných programov bolo naplneného, a čo ostalo len na papieri. Beztrestne … H.Clinton plače na nesprávnom hrobe, pretože aj jej vlastná krajina je známa dlhoročným zasahovaním do vnútorných záležitostí iných krajín, financovaním a organizovaním rôznych prevratov, vydieraním či … v ľahšej verzii “ sadením “ bĺch do kožucha v podobe mimovládnych organizácií. A to už nemusíme spomínať novodobé praktiky, kde sa údajní zločinci jednoducho vraždia za použitia dronov, alebo dlhé roky väznia bez súdu, obvinenia či práva na obhajobu – tak na Guantanáme, či dávnejšie v tajných väzniciach, ktoré poskytli na tieto účely skorumpované (demokratické) vlády v Poľsku či Rumunsku.

Nie, nerobím si ilúzie, a nepochybujem – aj Rusko sa podieľa na podobnej politike, či ovplyvňovaní verejnej mienky. Ale vykrikovať len Rusku to, čo robia vlastne všetky veľmoci – je hrubým prejavom pokrytectva. Pretože forma ruskej politiky sa v ničom nelíši od foriem tých, ktorí ju s obľubou kritizujú.

Stačí si prečítať časti jednej správy pod názvom The Kremlin Playbook, ktoré zverejnil denník SME a sotva si bude niekto robiť ilúzie. Možno sa treba trošku zamyslieť nad kariérou a minulosťou Heather A.Conley, ktorá sa na projekte podieľala nielen autorsky, ale ho aj riadila. A pri čítaní častí správy, zverejnenej denníkom SME stačí nahradiť slová Moskva, Rusko, Kremeľ – slovami Washington, Biely dom a USA – výsledok bude úplne rovnaký a rozdiel v obsahu nenájdete. Smutné však je, že tento paškvil sa objaví v denníku SME, ktorý bol kedysi naozaj periodikom, ktoré sa oplatilo čítať. Kedysi … vyslovene trápne vyznieva v tejto súvislosti referencia, ktorú sa autor článku s odkazom na predmetnú správu pokúsil použiť ako referenciu, keď spomenul (medzi rečou), že Centrum pre strategické a medzinárodné štúdie bolo v roku 2013 označené Pennsylvánskou univerzitou ako najlepší think-tank na svete v bezpečnostných otázkach.

Iste, aj ja môžem o sebe vyhlásiť, že som najkrajší na svete, len sa nesmiem potom pozerať do zrkadla … o mnohom vypovedá aj stručný zoznam absolventov spomínanej univerzity. Pripomína mi to časté odkazy na absolventov Moskovského štátneho inštitútu medzinárodných vzťahov.

Pieskovisko sa zmenšuje a veľmoci tvrdo bojujú o jeho udržanie, či obsadenie najlepšieho miesta. Kto však tvrdí, že hrubá a neotesaná propaganda je výsadou Ruska, klame sám seba. Zástupy autorov či účastníkov diskusií si platia všetky strany “ konfliktu „, a navzájom si to vykrikujú len preto, aby si nikto nevšímal ich vlastné maslo na hlave. Len pobavene čítam rôzne komentáre, kde si navzájom rôzni diskutéri vymieňajú “ láskavosti „, a ani im nevadí vlastná anonymita, ale u názorového protivníka kričia – to bude určite trol, lebo píše len pod prezývkou. Pritom si často ani neuvedomujú, že možno dlhé roky čítajú články či knihy autorov, ktorí tvoria pod pseudonymom, a nikdy neodhalia svoju pravú identitu.

Mali by sme sa radšej starať o vlastné potreby a záujmy. Európa pomaly a iste smeruje k diktatúre, ktorá môže byť oveľa horšia, ako čokoľvek v minulosti. Výstavba superštátu je už realitou dneška, pomaličky a zadnými dverami sa nám do životov vkradli (nevolení funkcionári) prezident či minister zahraničia únie, čoraz viac sa blížime k spoločnej armáde, vlajka únie visí na rovnakej úrovni ako národné vlajky, používame spoločnú menu, uvažuje sa o vytvorení európskeho prokurátora (európske súdnictvo už máme) a asi len náhodou je všetko nadradené národným inštitúciám … toto by nás malo naozaj trápiť. Pretože ani v najväčšej dobe temna východného bloku si bývalé ZSSR nedovolilo tak očividne demonštrovať svoju nadradenosť nad ostatnými krajinami bloku. A dnes sa tá éra hodnotí ako éra diktatúry a neslobody.

A pokiaľ niekto verí, že východný blok sa rozsypal v priebehu niekoľkých mesiacov akosi živelne, a prirodzene – mal by vyhľadať odbornú pomoc. (S touto myšlienkou po rokoch súhlasím, pretože nie je moja)

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465017x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu