Založ si blog

Chcem byť politikom . ..

Nemôžeš, vyškieral sa kamoš pri pive, keď som mu vyjavil svoju “ životnú “ túžbu … a to už prečo ? Zadivil som sa. Však vekovú hranicu už mám dávno za sebou, dokonca viem aj adresu, kde bývam …

Aj tak nemôžeš, opakovala sa odpoveď. Nechápeš ? No, naozaj nechápem … no to máš tak, začal vysvetľovať pri druhom pive kamoš. Ako vieš, politickú školu zrušili už dávno, tesne po revolúcii. Hej, prikývol som … takže, študovať za politika nemôžeš.

Po druhé, stádo vedie vôl, a ty akosi na vola nevyzeráš … no, to máš tiež pravdu, naozaj sa necítim ako vôl, skôr si pripadám ako somár. A to už prečo, čudoval sa zase kamoš, ako dopíjal druhé pivo. No vieš, žijem v krajine, kde platím dane a poplatky, nedostanem za ne skoro nič, a ešte aj ľudia, ktorí ma o moje peniaze okradli, nie sú zodpovední – vraj to tak rozhodol kolektív a kolektívna vina je neprípustná … s výnimkou mafie. No hej, to aj ja takto pravidelne na jar – híkam, smial sa kamoš pri pene z tretieho piva.

Navyše, pokračoval kamoš, keby si bol v politike, sedel by si viac v base, ako v parlamentnej lavici …

To, akože chceš povedať, že by som bol rovnaký … ako oni ? Poriadne som sa zamračil a tak kamoš ihneď žehlil zle volené slová … nie, tak som to nemyslel. Ale keby tebe začal nejaký magor nadávať, asi by si sa nesťažoval, ale rovno skúsil, čo sa dá robiť s tým vre..m, z ktorého sa valí taký strašný puch … Nie, ani tadiaľto cesta nepovedie … ale, keby si mal sotva šesť tried základky, mohol by si byť starosta, čoraz viac sa vyškieral kamoš, asi preto, že odpíjal zo štvrtého piva, ktoré trošku zrezal akousi zelenou brečkou.

To si mal skôr povedať, opäť som sa zamračil … za mojich čias sa hovorilo, že učiť sa … učiť sa … učiť sa … a kto neprešiel cez šestku, bol miestny vyvrheľ … koho by vtedy napadlo, že príde doba, v ktorej bude platiť – čím sprostejší, tým lepší.

Ale … mohol by som byť novinár … rozžiaril som sa ako vianočný stromček. Nemôžeš, odgrgol si poriadne načatý kamoš, keby niekto o tebe hovoril, že ťa môžu spredu i vzadu, tak by už nemal čím hovoriť, a ty by si zase skončil – v base. Pravda, prisvedčil som – dopíjajúc prvé pivo.

Takže, politikom asi nebudem … smutne som uzavrel debatu. Nie, nebudeš … slabikoval kamoš, vstávajúc od stola. Ale … aspoň môžeme spoločne vytvoriť stádo … chechtal sa. Prečo ? Budeme pokračovať v jarnom híkaní … a je … smial sa. Pozrel na mňa a dodal – daj mi ruky na zem. Prečo ? Nejako už domov dôjdem, uškrnul sa – pretože híkam, nevidím zlo, nepočujem zlo … ale teraz už akosi nevidím … ani na chodník.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9461677x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu