Založ si blog

Pár slov o svedomí . ..

Pravidelne počúvam z úst našich zákonodarcov, ako im vadí, že niektorí ľudia nemajú chrbtovú kosť, či u nich absentuje svedomie … neviem, asi mám iné hodnoty, alebo pohľad na realitu, ale kto sa verejne vysmieva jednému z ústavných činiteľov, či ho dokonca hrubým verbálnym spôsobom uráža – nemá nielen právo hovoriť o svedomí, ale nemá ani žiadne právo na výkon mandátu poslanca – nehovoriac o tom, že sám zrejme žiadne svedomie nemá.

Plne chápem, prečo naši opozíční poslanci tak broja proti zmenám v rokovacom poriadku. Hlavne v obmedzení dĺžky vystúpenia … niektorí z nich sa nedokážu vyjadriť k prejednávanej téme ani vtedy, ak by mali k dispozícii dvadsaťštyri hodín. Dvadsať minút je pre nich naozaj málo. Kto za to môže ?

Politické strany, ktoré ich nominovali. Čo môžeme čakať od ľudí, ktorých vystúpenia oprávnene vyvolávajú pochybnosti o pôvode dokladu, súvisiaceho s ich najvyšším vzdelaním. Neraz sa objavia aj v médiách informácie o plagiátorstve, čo by sme vlastne ani nemali trestať a odsudzovať – pretože držiteľ diplomu zvládol aspoň čítanie a kopírovanie cudzích materiálov, čo je naozaj pokrok. Nehovoriac o špecialistoch, ktorí dokážu byť aj trojjediní – vykonávať mandát poslanca v parlamente, vykonávať inú funkciu v niektorej samospráve a dokonca ešte aj študovať na niektorej univerzite … žeby mal ich deň viac, ako ten náš ?

Koľko svedomia majú v sebe ľudia, ktorí napríklad obhajujú účelové zavádzanie, súvisiace s poslancom Matovičom, ktorý si pri obhajobe vlastného zlyhania vytiahol zo zákona o ochrane verejného záujmu len to, čo sa mu hodí ? Alebo si nedali ani toľko námahy, aby si predmetný zákon riadne prečítali ?

Kedykoľvek vás napadne, aby ste sa postavili na stranu protestujúcej opozície vo veci rokovacieho poriadku, skúste sa zamyslieť, koľko výčinov z parlamentu by vám toleroval váš zamestnávateľ či kolegovia… koľko by asi trvalo, kým by ste za urážky, provokácie a iné prešľapy dostali – výpoveď. A skúste si položiť aj inú otázku – koľkí z vulgárnych rečníkov by boli hrdinami aj v reálnom živote, kde by ich nechránila poslanecká imunita, či zástup policajtov …

 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433188x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu