Založ si blog

Fatamorgány R. Sulíka

Podľa predsedu SaS majú liberáli najlepší program. Musím súhlasiť, len dodám maličkosť – ich program sa orientuje na podnikateľov, a zbytok voličov je na vedľajšej koľaji. A môžeme skúsiť komentovať aj iné výroky večného adepta na post premiéra (ktorý podľa môjho odhadu nikdy nezíska)

Téza prvá – cieľom SaS je vládnuť, a zlepšovať život ľudí na Slovensku

SaS vie presne, ako zlepšiť život na Slovensku … tvrdí R.Sulík. Vývoj po tohtoročných voľbách však ukazuje niečo iné – ak je jeho tvrdenie pravdivé, potom sa úmyselne vyhol zodpovednosti za osud štátu, výhradne pre osobné ambície, ktoré sa nemohli naplniť. Alebo to nie je pravda, a potom nie je o čom diskutovať. Realitou totiž je, že v súčasnej situácii bola pre Slovensko priam nevyhnutným riešením opozičná koalícia, kde bolo možné efektívne kontrolovať politiku R.Fica a jeho strany. Ak by bol osud občanov Slovenska naozaj prioritou Slovenska, nemali by sme dnes koalíciu SMER-MOST-SNS, ale úplne inú.

Môj záver : Okrem podnikateľov nezaujíma R.Sulíka – nikto

 

Téza druhá – SaS je strana odborníkov, ktorá si na tento status potrpí

Nie, to rozhodne nie je pravda. Ak by to bola pravda, nemala by SaS problém s obsadením štátneho tajomníka na ministerstve práce a sociálnych vecí vo vláde I.Radičovej, a nezverila by tento významný post kandidátovi s maturitou, bez akýchkoľvek praktických skúseností v tejto oblasti. Rovnako by nezverila post ministra obrany Ľ.Galkovi.

Môj záver : SaS je stranou odborníkov dovtedy, kým nepríde na delenie moci a kresiel

 

Téza tretia – SaS stavia na princípoch a prísnom výbere kandidátov na členstvo v strane

Opäť to nie je pravda. Keby to bolo inak, a liberáli by naozaj stavali svoje priority na určitých princípoch, po známom škandále na ministerstve obrany by nebol Ľ.Galko ani členom strany, ani poslancom … a R.Sulík by po odhaleniach, ktoré súviseli s M.Kočnerom nebol predsedom strany, a ani členom.

Môj záver : V SaS platí jediný princíp – úspech za každú cenu

 

Téza štvrtá – volič musí presne vedieť, čo a od koho môže očakávať

Opäť to nie je pravda. V prípade SaS sa dá povedať presne to isté, ako v prípade OĽANO – nikto nevie, čo môže očakávať. Môžem to ilustrovať niekdajším výrokom R.Sulíka (ak sa nemýlim, vyslovil sa tak v rozhovore pre HN ONLINE), že so zlodejom vládnuť nemôže, ale s vlastizradcom áno – ak to nepôjde inak. Pre mňa je vlastizradca oveľa horší, ako zlodej, a určite nebudem jediný.

Môj záver : SaS je nevypočitateľná strana, a hoci som jednoznačne za vyšetrenie rôznych káuz, ktoré sa objavili od volieb na jar tohoto roka, nepodporil by som ľudí, ktorým je na zničenie konkurenta dobrý akýkoľvek prostriedok.

SaS je schopná a pripravená vládnuť. Asi jediné tvrdenie, s ktorým naozaj súhlasím. Keďže na Slovensku nie je zakotvená zodpovednosť za škody, spôsobené štátu pri výkone štátnych funkcií, môže tu vládnuť ktokoľvek … keby platili jasné a prehľadné pravidlá, nemali by sme v parlamente asi ani jednu z tých strán, ktoré tam v súčasnosti sú. A ľudia, ktorí stavajú osobné záujmy nad štátnymi, nemajú čo robiť pri vláde.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465118x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu