Založ si blog

Komu zvonia do (politického) hrobu ?

Ak v budúcich voľbách neuspejú pravicové strany, dá sa oprávnene predpokladať, že pre mnohých politikov to bude definitívny koniec na slovenskej politickej scéne. A mám pocit, že mnohí si to (až) príliš uvedomujú, a majú strach …

Ak nemám na výber, budem musieť ísť do vlády (aj s SNS), pretože SMER a ĽSNS odmietame …  naozaj zaujímavý postoj, ktorý má u voliča na prvý pohľad vyvolať dojem, že niekto je ochotný akceptovať aj politického oponenta (ináč neprijateľného), len nech sa zmenia pomery – nielen na politickej scéne, ale celkovo na Slovensku. Omyl, alebo chyba lávky – v skutočnosti je to chladná kalkulácia a pokrytectvo.

Kto odmieta SMER a ĽSNS, jednoducho nemá na výber a nemôže odmietnuť aj spoluprácu s SNS. Pretože pravda je taká, že voľby nevie vyhrať – nemá program pre široké spektrum voličov – a ani nemá záujem na tom pracovať, aby voľby vyhral – však sa stačí dostať do parlamentu a potom uvidíme, niečo sa snáď podarí ušúľať – … čo vlastne potom ostáva politikovi … nemôže odmietnuť všetkých, ak si chce udržať pohodlné kreslo. Je bytostne odkázaný na to, aby spolupracoval aj s tými, ktorých inak odmieta … a preto si buduje akýsi ochranný pancier – viete, ja som nechcel, ale inak sa nedá – hoci v skutočnosti by mal skôr priznať, že nie je schopný úspechu vo voľbách, voliči ho vlastne nezaujímajú (presnejšie ho zaujíma len určitá skupina voličov), a tak len manévruje z jednej strany na druhú, aby voliča zmiatol.

Som presvedčený, že snem SMER-u len potvrdil, že slovenský politik nie je schopný vidieť realitu a urobiť z nej závery. Koho je to problém ?

Môj nie … SMER voliť nebudem, nikdy som to ani neurobil a nemal v pláne. Tak mi je úplne jedno, akým spôsobom robí svoju politiku, koho má vo svojom vedení a čo plánuje. Ale rovnako nedôverujem ľuďom, ktorí verejne povedia – keď nebude iná možnosť – tak urobíme aj to, čo ináč odmietame. Je to klamstvo …. !!! Pretože ľudia, ktorí tieto myšlienky šíria, už dnes vedia, že iná možnosť nebude … keďže nie sú schopní víťazstva vo voľbách, a sú teda bytostne odkázaní na tých, ktorých akože ináč odmietajú.

Nepochybujem, že SMER a R.Fico už dosiahli svoj vrchol v rámci politickej scény. Nepochybujem, že bude nasledovať len pokles ich podpory, a som presvedčený, že zásluhou vlastnej nekritickosti sú na rovnakej ceste, akú kedysi absolvovali V.Mečiar a M.Dzurinda – teda na ceste do histórie. Otázkou je len, kto ich odprevadí na tejto ceste … a či slovenský volič konečne pochopí, ako hlboko je systém prehnitý. Či pochopí, že je potrebná razantná zmena pravidiel. Pretože do histórie patria aj strany súčasnej opozície. A za seba poviem, že najradšej by som videl v histórii celý súčasný parlament, bez výnimky.

Kauzy ? Nič v zlom, ale Slovensko sa zmieta v rôznych kauzách od roku 1993, a pokiaľ sa aj niečo (omylom) vyšetrilo, nikdy to nemalo primeraný dopad na vinníkov. A pravicové strany pre mňa skončili definitívne vo chvíli, keď v roku 2010 išli do vlády – s M.Dzurindom a spol. Skončili pre mňa vo chvíli, keď sa nemo prizerali, ako premiérka dostáva podpásové údery z vlastných radov a nedokázali sa jej (s výnimkou vágnych vyjadrení) otvorene zastať. Účastníkov zájazdu 2010 – 2012 pokladám za hlavných vinníkov drvivého víťazstva SMER-u vo voľbách 2012, a aj vzniku súčasnej vlády.

Práve vtedy, po voľbách 2010 jasne ukázali, že im ide o jediné – účasť vo vláde, bez ohľadu na následky. Zrazu padli všetky sľuby (napríklad o odmietnutí účasti v koalícii, ak tam budú M.Dzurinda a spol.), zrazu bolo dôležité jediné – vláda. A samozrejme posty …

Ešte si pamätám sklamanie niektorých kamarátov, keď sa odhalilo zloženie vlády I.Radičovej. A pamätám si aj niečo iné, pripomienku jedného (svet znalejšieho) diskutéra, ktorý vtedy povedal len jednu vetu – účet za toto klamstvo na voličoch bude poriadne mastný. Dnes mi neostáva iné, len súhlasiť. Ten účet je naozaj mastný, a čo je oveľa horšie, ani sa nečrtá chvíľa, keď bude uzatvorený.

Neviem … určite by som dal najavo partnerovi (či politickému alebo obchodnému), že niektorí účastníci vzťahu nie sú prínosom, ale skôr záťažou … ale rozhodne by som to viac neriešil, pretože aj v politike platí zásada – kto chce kam, pomôžme mu tam. A už vôbec by som neplytval energiou v spore, kde by som nemal šancu na úspech. Ako ktosi povedal – každý má právo, aby potopil vlastnú loď bez cudzej pomoci … takže chápem aj postoj A.Danka voči všetkému, čo sa spája so SMER-om. Tým skôr, že súčasným vývojom môže získať … no sotva stratiť. Prečo by mal teda zasahovať ? Oveľa výhodnejšie je budovať a posilňovať vlastnú pozíciu …

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 08:40

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9453940x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu