Založ si blog

Môjmu naivnému kamarátovi . ..

… Štófimu, ktorý si tak veľmi želá, aby som ho nenávidel, alebo aspoň v moju nenávisť verí …

Nenávisť je luxus, dopriaty len ľuďom malého ducha a veľkého ega. Je to niečo, čo si nemôžem dovoliť, pretože by ma to oberalo o čas a vieru v lepšiu budúcnosť. Už nie moju, ale skôr budúcnosť tých, ktorých mám rád. Ľudí, ktorí si zaslúžia, aby mohli cítiť k Slovensku to, čo sám dodnes cítim k neexistujúcemu Československu, zničenému práve ľuďmi s malým duchom a veľkým egom … štátu, ktorý dodnes ostal v mojom srdci tým, čo symbolizuje slovo – vlasť.

Ak niekoho kritizujem, necítim k nemu nenávisť … často skôr ľútosť, lebo mnohí ľudia veria, že sa už dávno zabudlo na to, čo sa dialo v rokoch 1990-95, čo nás postihlo, lebo sme naivne verili v pravdu a lásku, zavesenú na žrdi v rukách – klamárov a podliakov. Napriek tomu všetkému k nim necítim nenávisť, pretože doba a nemilosrdný čas im spravodlivo vymerali – jeden nikdy nedosiahol najvyšší post v štáte, hoci sa pasoval za otca národa, druhý márne bažil po odplate a piedestáli jediného spravodlivého, národ si ho bude pamätať úplne inak … a tretí ? Škoda reči … hoci jeho éra ešte trvá, zjavne ide v stopách svojich predchodcov.

Ľudia ma môžu sklamať, no neprestanem v ich lepšie ja veriť

Verím, že ľudia raz pochopia, čo ich dostalo tam, kde dnes sú … a dokážu odhaliť aj podstatu zla, ktoré dnes tak ničí ich životy. Raz pochopia, že zlom, ktoré ničilo ich životy v minulosti, nebola myšlienka dobrého a pokojného života pre všetkých, ale len ľudia, ktorí sa za touto myšlienkou skrývali, aby naplnili svoje ambície. V dejinách ľudstva odjakživa platilo, že mimo zákona je možné postaviť čokoľvek – dokonca aj pravdu – ale čas všetko napraví, bez ohľadu na túžby a snahy človeka … a rovnako nie je možné postaviť mimo zákon spomienky, tie nie je možné vytrhnúť z mysle, hoci by si to mnohí tak veľmi želali.

Tí, ktorí skutočne trpeli za akéhokoľvek režimu, si pamätajú konkrétne mená, udalosti a čas … neuznávajú pojem kolektívnej viny, ale volajú po potrestaní konkrétnych vinníkov za ich konkrétne zločiny. Zlo vždy malo a bude mať svoje meno.

Nenávisť je prízemným citom, ktorý neraz sídli v srdciach tých, čo majú veľa, ale chcú mať ešte viac … ba neraz závidia tým, čo majú málo … a závidia im aj to málo. Nenávisť je tak vlastná tým, ktorí nedosiahli úspech a tak nenávidia tých, ktorí boli – šťastnejší a úspešnejší.  Nenávisť je vlastná tým, pre ktorých je najvyššou hodnotou moc a majetok. Ľuďom, ktorí hoc obklopení davmi … sú stále sami. A budú sami …

Najväčším bohatstvom môjho života je, že nie som sám … a nikdy nebudem. Nenávisť ? Na tú som príliš … chudobný.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457025x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu