Založ si blog

Máš BMW alebo Mercedes ? Potom si nesmrteľný ! !!

Výstraha pred snehom a ľadom … teplomer ukazuje desať stupňov pod nulou … okolité polia a lúky sa doslova belejú, hoci sneh nepadal … niekoho to však vôbec nezaujíma.

Presnejšie, nezaujíma to vlastníkov luxusných vozidiel, najmä však BMW či Mercedes. Iste, občas sa predvedú aj majitelia iných značiek, ale práve vodiči v dvoch spomínaných sa správajú, akoby neplatilo nič – dopravné predpisy či fyzikálne zákony. A čo naozaj prekvapuje, za volantom pribúdajú aj ženy, ktoré v niektorých prípadoch jazdia ešte bezohľadnejšie, než muži.

Kamión sa s problémami štverá do kopca a je viditeľné, že kolesá občas prešmyknú. Autá za ním sa poslušne vlečú a čakajú, kým skončí úsek zákazu predbiehania … keď zrazu niekde vzadu vyletí vlastník bavoráka a pokojne predbieha cez plnú čiaru, v neprehľadnom úseku a dokonca aj trúbi a bliká na protiidúce auto. Preletí okolo mňa a s úžasom pozorujem, ako sedí za volantom žena s mobilom v ruke a vedľa seba má ešte aj detskú sedačku … viac si nestíham všimnúť, ak teda nerátam opakované poznanie, že luxusné značky majú asi smerovky v kategórii výbavy na objednávku a zrejme poriadne drahej …

Čím luxusnejšie vybavenie, tým väčšia arogancia ?

Sedím v motoreste s kolegom a čakám, kým čašník vybaví hostí, čo prišli pred nami. Opodiaľ sedí aj „zodpovedná “ matka so svojím dieťaťom, ktorej sa však zjavne čakať na poradie nechce … neustále pokrikuje na okoloidúcich čašníkov, máva rukami ako pomätená a čoraz hlasnejšie frfle. Zrejme prišla až po cestujúcich z menšieho autobusu a akosi sa nevie vyrovnať s tým, že sa svet netočí len okolo nej a jej želaní. O chvíľu zazvoní mobil a “ mamička “ doslova vrieska … vraj čo má robiť, keď potrebovala zastávku a žiadny sedliak si ju v akomsi zaprdenom motoreste nevšíma. Dieťa je tiež čoraz nervóznejšie … nečudo, za seba poviem – mať takýto úkaz za matku, rovno sa po pôrode obesím na pupočnej šnúre.

Necelá hodina v spoločnom priestore s touto “ dámou “ bola naozaj zážitkom na dlhý čas. Smutné je, že to nebol ojedinelý zážitok. Na sklonku starého roka osladila kolegovi sviatky autonehoda, ktorej príčiny boli v podstate tradičné – predbiehal ho majiteľ luxusného tátoša, v obci, na päťdesiatke išiel oveľa rýchlejšie, než predpisy povoľujú a samozrejme ignoroval aj plnú čiaru. Keď vybehol v protismere kamión, skúsil sa natlačiť pred kolegu, čo samozrejme skončilo zrážkou, keďže na primrznutej ceste sa nedalo zabrzdiť. Kolegovo auto skončilo v betónovom múriku vedľa cesty a je zrelé na odpis, auto vinníka obišlo o čosi lepšie …

Neviem, čo vlastne v autoškolách učia … a je mi záhadou, že sa neustále pripomína čoraz lepšia výbava dopravnej polície, ale exotov, ktorým nevadí absolútne nič a z predpisov majú trhací kalendár – pribúda. Kde je problém ?

Možno aj v tom, že ak natočíte video exota za pomoci kamery v aute, a zachytíte jeho vystrájanie, podľa súčasných právnych noriem môžete mať viac problémov, než nebezpečný šialenec za volantom. Alebo v tom, že sa množstvo podobných priestupkov rieši pokutami, hoci svojím správaním vinníci ohrozujú všetkých ostatných účastníkov premávky, a dokonca vedome – alebo chcú tvrdiť, že sú negramotní a nevedia, ako jazdiť ?

Aj nehody, spôsobené úmyselným porušením povinností, sa riešia obvykle pokutami, ak nedôjde k zraneniu či usmrteniu účastníka. Prečo ? Koľko obetí autonehôd, spôsobených bezohľadnými vodičmi, mohlo ešte žiť, ak by padali tvrdé a nemilosrdné tresty za podobné výstrelky ? Nie je žiadnym tajomstvom, že pokuty na týchto “ vodičov “ nepôsobia dostatočne, a rovnakých priestupkov sa dopúšťajú opakovane – niekedy aj v priebehu pár minút po zaplatení pokuty za predošlý priestupok.

O bezpečnosti na cestách sa viac hovorí, než reálne robí. Neviem, možno arogancia majiteľov luxusných tátošov je daná vydaním glejtu o nesmrteľnosti, keď si auto kupujú … isté však je, že ostatní účastníci premávky nesmrteľní nie sú …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456786x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu