Založ si blog

Prestaňte byť zbabelci a priznajte – mýlili sme sa . .. omyl nie je hanba !

Celkom ma pobavili reakcie na dva predošlé blogy. Vlastne som sa ani nedivil, kto tam prišiel mariť diskusiu – o jednom mám istotu, že mu ešte tečie mlieko po brade a hrá sa na svalnáča, a ten druhý by zaprel aj nos medzi očami … udivilo ma však niečo úplne iné, a v diskusiách na iných portáloch.

Možno je to len môj pocit, ale opäť prevažuje pri vyjadrovaní názorov na súčasné dianie zbabelosť a pokrytectvo. Nie, inak naozaj nemôžem označiť názory ľudí, ktorí na jednej strane opakovane pripomínajú okupáciu Československa z augusta 1968 a nazývajú ju zločinom na našom národe (čo naozaj aj zločin bol), a na strane druhej pobyt cudzích vojsk na poľskom území zrazu vidia ako úplne prijateľný vývoj – treba otvoriť oči a veci pomenovať tak, ako si zaslúžia. Pretože oba prípady majú niečo spoločné – nerozhodovali občania krajín, ale politické špičky, ktoré sa na ich názor nepýtali. A na tomto zvrátenom postupe nič nemení ani fakt, že vojská Varšavskej zmluvy prišli na územie Československa spôsobom, ktorý viedol k obetiam na životoch … a americkí vojaci prichádzajú do Poľska v relatívnom pokoji, akoby bol s tým poľský národ spokojný. Už minulý rok prebehli v Poľsku nepokoje a rôzne demonštrácie, ktoré jasne poukázali na to, že Poliaci nie sú spokojní s politikou vlastnej vlády …

Navyše, na veci sa treba pozerať aj s ohľadom na Slovensko – Poľsko je náš priamy sused, a prítomnosť cudzích vojsk na jeho území je provokáciou. Nič viac, nič menej. Ak niekto tvrdí, že reaguje na pohyb ruských vojsk a ich cvičenia, ktoré sa pritom odohrávajú na zvrchovanom území Ruska, tak vás má za hlupákov (nechcem použiť silnejší, a oveľa vhodnejší výraz) !

Treba konečne otvoriť oči a priznať – mýlili sme sa. NATO nevzniklo ako nástroj pre udržanie mieru (však vzniklo oveľa skôr, než pakt, proti ktorému bolo údajne vytvorené), a ani nie je schopné prispieť k udržaniu mieru, keďže platí jediný záujem – záujem Bieleho domu. Prestaňme sa pretvarovať a skúsme reálne pomenovať krajiny, kde prispelo NATO k pokoju a mieru …

Máme množstvo problémov, ktoré nevieme vyriešiť a vyrábame si ďalšie ? Nie sme blázni ? Za rohom u susedov na Ukrajine prebiehajú fakľové sprievody, oslavujúce banditov a vrahov … zúri tam občianska vojna, ktorú vyvolalo priame zasahovanie bruselskej a washingtonskej administratívy do vnútorných záležitostí Ukrajiny, keď za pomoci mimovládnych organizácií zasahovali do politického vývoja, vrátane volieb – financovali nelegitímne zvrhnutie Janukovyča, kde im dokonca nevadila ani spoluúčasť neonacistov … a dnes kričia, že Rusko neoprávnene a zločinným spôsobom ovplyvnilo prezidentské voľby v USA, keď urobilo presne to isté ? Aj keby to naozaj Kremeľ urobil a ovplyvnil verejnú mienku pred voľbami v USA, neurobil nič iné, ako americká administratíva. Takže – buď sa dopustili zločinu obe strany, alebo ani jedna.

Kultúrne sme na oveľa vyššej úrovni, ako Američania. Prečo teda nechávame zo seba robiť neandertálcov ? Však sa reálne pozrime na to, čo prezentujú ako kultúru, aký obsah u nich získava ocenenia a zamyslime sa – je toto naozaj umenie ? A ak to nie je umenie, ale brak – na akej úrovni sú ľudia, ktorí pokladajú brak za umenie ? Stratili sme vari cit pre krásne ? Však sa pozrite na americkú produkciu – prevažuje obsah s násilnou tematikou, neustále vyskakuje nejaký nepriateľ a potreba s ním bojovať. Dokonalý obraz americkej politiky – nepriateľa nemáme, tak si ho vyrobíme. Chcete, aby vaše deti rástli v takomto zvrátenom svete ?

Pochybujete ? Dobre … tak sa skúste zamyslieť nad niečím iným – zamyslite sa nad tým, koľko našich ľudových súborov, prezentujúcich naše kultúrne dedičstvo, úspešne vystupuje vo svete a nájdite – kto a kedy vám prezentoval americké, kultúrne dedičstvo … hľadajte, kedy kde ste mali možnosť …

Stále pochybujete ? Dobre … tak skúste nájsť nejaký príklad, kde na Slovensku vbehol študent do školy so zbraňou a začal naháňať, či dokonca vraždiť spolužiakov. Môžete ho hľadať aj v okolitých krajinách, a uvidíme – čo nájdete. Iste, na Slovensku sa nedá tak ľahko obstarať zbraň, ako v USA … naozaj veríte, že to je jediný predpoklad násilia – prístup k zbrani ? Na niečo podobne zvrátené potrebujete oveľa viac, než zbraň. Podľa štatistiky FBI, ktorá zahŕňa ako masové útoky udalosti, kde zahynú minimálne štyri osoby, tak len v roku 2015 došlo na území USA k 45 útokom (do októbra 2015) tohoto druhu. Celkovo však tvoria tieto útoky v USA 31% všetkých útokov podobného druhu na celom svete. Viac informácií o týchto útokoch nájdete na portáli shootingtracker.comMyslíte, že je to náhoda ?

Kedy si konečne priznáme – mýlili sme sa, uverili sme falošnému vzoru ? Však to nie je hanba, priznať omyl. Vždy je lepší návrat zo zlej cesty, ako pokračovanie … alebo nie ?

Prečo potrebujeme za každú cenu mať nejakého pána ? Prečo volíme politikov, ktorých rétorika sa v podstate nezmenila – kedysi tvrdili, že so Sovietskym zväzom na večné časy a dnes zase tvrdia, že bez EÚ nemá Slovensko šancu … naozaj veríte, že títo ľudia môžu posunúť krajinu k prosperite ? Zobuďte sa, sluhovi nezáleží na pánovi, len nech platí. A bude slúžiť komukoľvek. Prečo volíme ľudí, ktorí tvrdia, že krajina je v katastrofálnom stave, ale keď nedosiahnu svoj cieľ vo voľbách a nezískajú posty podľa svojich predstáv, zbalia sa a zmiznú za hranice – na teplejšie miestečka, odkiaľ pokrikujú – ako je na Slovensku zle ? Prečo tolerujeme, že sami musíme tvrdo drieť v práci, odvádzať výsledky … a niekto sedí na dvoch-troch stoličkách, výsledky nemá žiadne a ešte mu aj zmluvu (formou volieb) predlžujeme ? Naozaj si tak málo vážime vlastné peniaze ?

Mať strach je prirodzené … prizerať sa, ako niekto robí z našej krajiny guberniu, to je zbabelé, a obhajovať sa – iní to tiež robia – je pokrytectvom najhrubšieho zrna. Nezaslúžime si trochu viac ?

______________________________________

P.S. Odkaz pre rôznych krikľúňov, ktorí ma posielajú do Ruska :

Na rozdiel od vás sa nikomu nemienim klaňať, a nebudem sa rozhodne klaňať riešeniu problémov formou násilia, čo bežne prezentuje súčasná politika našich údajných spojencov. Pokiaľ tak veľmi obdivujete život a kultúru v USA, máte otvorené hranice, môžete sa ísť presvedčiť na vlastnej koži, ako vás privítajú – nebude ich zaujímať, či ste alebo nie ste občanom spojeneckej krajiny, budú sa k vám správať ako k potenciálnej hrozbe a keby mohli, tak preverovať do tridsiateho kolena.

Takýchto ľudí s podobnými postupmi za priateľov a spojencov nepokladám – tým skôr, že my sa k nim správame úplne inak. Čo je asi chyba … ale môžete si byť istí, že ak by sme sa pokúsili o zavedenie podobného systému voči ich občanom, okamžite by nás opäť označili za čiernu dieru

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9460996x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu