Založ si blog

Európska armáda je blud

Pokiaľ sa niekto uspokojuje s myšlienkou, že raz vznikne európska armáda, ktorá zaistí mier na starom kontinente, mal by sa najprv zamyslieť.

Napríklad, kto bude tejto armáde veliť, a na čí pokyn bude táto armáda konať ? Alebo nad otázkou, ako oddane budú v jeho záujme bojovať žoldnieri bez mena ?

A na koho stranu sa prikloní európske velenie, ak by sa dostali do konfliktu dve strany, ktoré sú súčasťou európskej armády ?

Iste, niekde vo vzduchu visia sľuby európskych politikov, o ktorých však vieme, že podobne ako pravidlá platia len vtedy, keď sa im to hodí. Takže – vlastne neplatia. Navyše, nepokladám za prezieravé piť na kožu medveďa, ktorého zatiaľ nikto nevidel, a ak by aj uvidel, sotva ho dokážeme skrotiť.

Mier a pokoj vo vlastnej krajine by sme si mali vedieť zaistiť predovšetkým vlastnými silami.

Iste, mnohí budú argumentovať, čímže sa už my môžeme brániť. Nuž presne rovnako, ako iné menšie krajiny.  Nenamýšľajme si, že v prípade akéhokoľvek väčšieho konfliktu by sa neubránil skoro nikto, najmä vtedy, ak by veľmoci vytiahli atómové zbrane. Nie je to však žiadny dôvod, aby sme sa spoliehali na cudziu pomoc. Navyše, práve s touto formou “ pomoci “ už máme skúsenosti z minulosti.

Alebo sme už zabudli, ako nás opakovane hodili cez palubu Veľká Británia a Francúzsko ? Zabudli sme, že Poľsko chcelo svojho času spoločnú hranicu s Maďarskom, a bol to jeden z cieľov jeho zmluvy s Nemeckom, ktorá bola podpísaná v roku 1934 ? Zabudli sme, že aj v čase invázie vojsk Varšavskej zmluvy zaznela zo Západu laxná odpoveď, že je to sféra sovietskeho záujmu, a nebude do udalostí zasahovať ? Zabudli sme, ako kruto doplatilo Maďarsko na sľuby Západu v roku 1956 ?

Kto chce vedieť, aký je rozdiel medzi tým, keď bráni vlasť vlastenec a keď bráni krajinu žoldnier, doporučujem mu, aby si preštudoval históriu španielskej vojny, dobrodružstva, do ktorého sa pustil Napoleon.

Potom pochopí, prečo sa nedá spoliehať na nápad s európskou armádou … a možno pochopí aj to, aké by mohli byť skutočné ciele podobnej armády.

Španielska vojna za nezávislosť

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432130x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu