Založ si blog

Pán Danko – chliev sa čistí od podlahy

Nepochybujem, že sa pôjde I.Matovič sťažovať na súd, ak prejde schválenie právnej normy o minimálnom počte členov politických strán. Ale, tento problém by sa dal riešiť aj komplexnejšie …

Riešenie by mohlo spočívať v zrušení príspevku pre politické strany zo štátneho rozpočtu, a zakotvení financovania činnosti strán z príspevkov členov, pričom by bola obmedzená výška príspevku od jednej fyzickej či právnickej osoby – napríklad na jednorázovú sumu 5 000 €.  A zakotviť, že do maximálnej hranice sa započitávajú sumy príspevkov všetkých rodinných príslušníkov, aby nedochádzalo k rôznym špekuláciám a podvodom – napríklad vo forme ujkov s igelitkou a podobne.

Súbežne s touto zmenou by mohlo konečne dôjsť aj k zmenám v odmeňovaní poslancov. V priemere pracujú šesť-sedem dní mesačne, čo naozaj nie je dôvod na vyplácanie kráľovských platov, čo v súčasnosti poberajú. Tým skôr, že nenesú žiadnu zodpovednosť za svoje rozhodnutia a ich následky. Myslím, že by stačilo poslancom preplácať náhrady za cestovné a stravné počas zasadania parlamentu, zrušiť asistentov, a v ostatnom čase sa môžu živiť svojím civilným povolaním. Zákony a ich novely by mali pripravovať ministerstvá a odborníci v jednotlivých oblastiach. A tam by mala byť aj zakotvená plná zodpovednosť za predkladané a schválené právne normy.

Iste, plne chápem, prečo sa chcú ísť predstavitelia opozície sťažovať. Však zo štátneho rozpočtu krv netečie … a prichádzajú také “ srdcu milé “ sumičky, nie ?

Som však presvedčený, že ak by došlo ku komplexnej zmene pravidiel financovania politických strán, bolo by to jednoznačne na prospech všetkých … postupne by sa vytratili všetci špekulanti z politiky, ktorí si svoju budúcnosť postavili na prázdnych rečiach a plných peňaženkách – z vreciek daňových poplatníkov.

Súčasnú zmenu z dielne A.Danka však pokladám za čiastočnú, a jej efekt nebude v konečnom dôsledku mať taký prínos, aký sa oficiálne deklaruje. Niekde sa tomu hovorí – polovičatá práca …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456413x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu