Založ si blog

Tatry nesklamali . ..

Nie, Tatry ma dnes naozaj nesklamali. Stále sú aj napriek následkom kalamity a kreténizmu istých skupín ľudí – krásne. A rovnako (stále) sú preplnené podnikavcami, ktorí zjavne ani netušia, o čom je cestovný ruch.

Pol štvrtej poobede, poplatok za parkovanie – 3,50 € za dve hodiny. V iných lokalitách, dokonca aj známejších, sa obvykle po tretej hodine neplatí … Starý Smokovec mám rád, a tak som išiel pozrieť bistro, v ktorom som sa zvykol občas zastaviť.

Opäť nič nové pod slnkom – stále rovnako bezočivý personál, stále rovnako nečitateľná ponuka na stieracej tabuli, a opäť – premrštené ceny. Polievka za 2,20 €, halušky s bryndzou tesne pod piatimi eurami (ak sa nemýlim, tak 4,90 €), gramáž som si nevšimol, ale podľa odhadu max. 250 gr., (inde obvykle 330 gr.) Navyše, rovnaký a rovnako nechutný materiál podávajú nielen s bryndzou, ale aj ako prílohu – súdiac podľa chuti, zemiaky to asi videlo z lietadla.

Tatranci sa proste nevedia a nechcú poučiť … zrejme stále naivne veria, že Tatry zakryjú akékoľvek svinstvo na tanieri, a akúkoľvek sumu na účte.

Nečudo, že nejeden Slovák radšej volí dlhšiu cestu do Rakúska, než by mal platiť za treťotriedne služby v našich veľhorách – a ešte aj poriadne predražené a nekvalitné. Iste, turista zaplatí za polievku či kávu dve eurá … akurát sa už nevráti, tým skôr, ak za svoje peniaze dostane službu na úrovni krčmy piatej cenovej skupiny.

Dnes vidím Tatry ako raj developerov, ktorí chcú namiesto platenia daní – investovať, a cintorín cestovného ruchu s množstvom hrobárov … niet divu, keď v cestovnom ruchu na Slovensku neplatia žiadne pravidlá, a prakticky neexistuje funkčný systém kontroly …

No čo, vzdali sme sa strategických podnikov, môžeme aj turistov … však sme bohatí, nie ? 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457168x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu