Založ si blog

Dosť ! Odmietnime straníckych a koaličných kandidátov vo voľbách VÚC

Začína sa jasne ukazovať, ako si politické strany (najmä parlamentné) predstavujú vývoj v blížiacich voľbách do vyšších územných celkov. Niekde zabetónovať svoje postavenie, v banskobystrickom kraji akýmkoľvek spôsobom odstaviť Kotlebu (ktorý nejedného zosmiešnil) … a Don Quijote Beblavý sa zase utápa v absurdných predvolebných plánoch na zmeny usporiadania …

Myslím, že už uplynul čas, kedy sme mali zastaviť tieto špekulácie, ktoré vôbec neprospievajú Slovensku. Povedzme si otvorene – akýkoľvek kandidát s podporou politickej strany či koalície nie je zárukou, ba ani predpokladom zmien, ktoré by viedli k zlepšeniu života občanov v krajoch. Na prvom mieste má stranícke záujmy (ako odplatu za podporu vo voľbách), potom nasledujú osobné záujmy (čo ak sa jeho úspech nezopakuje, treba sa zabezpečiť do budúcnosti), a kdesi na konci (ak ostane čas) sú záujmy voliča a daňového poplatníka. Láka vás ďalšie pokračovanie týchto praktík ?

Kto chce nejakú zmenu k lepšiemu, musí najprv odstaviť od moci politické strany alebo výstižnejšie povedané – mafie. Potreby obyvateľov môžu byť uspokojené len vtedy, ak budú kraje (ale aj štát) viesť odborníci, s prehľadnou a overenou minulosťou, schopní prevziať zodpovednosť za svoje rozhodnutia a ich následky. Experiment s poldruha stovkou politických strán sa neosvedčil, čo vidieť nielen na stave štátu, ale hlavne na stave samosprávnych krajov. Ak budeme naďalej tolerovať stranícke mafie pri moci, čoskoro nám ostanú len povinnosti … a právo dýchať (niektorí by možno aj to spoplatnili). Stranícki klamári a špekulanti nás pomaly a iste ťahajú do 30.rokov minulého storočia, ba skôr by sa dalo povedať, že niekde do čias c.k. monarchie, keď stačilo obyčajnému človeku vedieť, kedy má hrdlačiť na panskom, cirkevnom a kedy má platiť dane. Neviem … akosi sa mi táto perspektíva nejaví lákavá, skôr naopak. Niektoré politické špičky sa chovajú spôsobom, ktorý pripomína skôr morálnu spodinu a nepochybujem – ak by mohli, obnovili by opäť právo prvej noci, aby poddaný ani náhodou nemal niečo, čo by mu mohli závidieť.

Prestaňme si namýšľať, že správanie straníckej zberby sa zmení a akoby šibnutím čarovného prútika sa prebudia – charaktery. Ani náhodou …

Socializmus pôsobil v nejednom ohľade trápne, ba aj komicky … no to, čo sa dnes deje, nespĺňa ani kritériá frašky. Opäť sme videli v priamom prenose, ako sa nakladá s neprijateľnými politickými nominantmi – ak je ich pozícia neudržateľná, nehrozí im nič horšie – než odvolanie. Vlastne nemusia mať obavy … nahrabali si, uložili, zabezpečili rodiny a okrem mediálneho kopanca do miest, kde chrbát stráca poctivé meno … sa nemusia iných následkov báť. A pokiaľ necháme pri moci politické strany, v tomto ohľade sa nezmení vôbec nič.

Ani kritici súčasnej vládnej koalície nie sú na tom o nič lepšie. Nemusíme so zákonmi súhlasiť, ale pokiaľ sú v platnosti – mali by sme ich rešpektovať. Tým skôr, ak sme na pozíciách volených zástupcov. Ale kdeže … keď opozícia s niečím nesúhlasí, má to jednoducho na háku. A veselo ignoruje zákony … tento druh ľudí nesmie riadiť krajinu v žiadnom prípade. Nie sú o nič lepší, než tí, čo denne stoja pred súdmi za porušovanie zákonov.

Do volieb v samosprávnych krajoch máme ešte stále dosť času. Stále máme možnosť hľadať skutočne nezávislých kandidátov, schopných rozhodovať samostatne a bez ohľadu na názory straníckych centrál. Absurdná či naivná predstava ? Neviem, ale mne sa zdá oveľa absurdnejšie, aby sme sa opäť spoliehali na oplieskané ksichty straníckych centrál, že sa zmenia a budú konať v našom záujme. Však si spomeňme na posledné voľby – koho nám ponúkli ? Ľudí, ktorí už nemali šance uplatnenia na štátnej úrovni a tak hľadali spôsob, ako si zaistiť aspoň regionálne trafiky. Pretože napr. Kotlebu na čelo BBSK zvolili tí, čo bezočivo postavili na kandidátku politikov ako Ľ.Kaník či V.Maňka.

Na záver len toľko – dúfam, že aj voliči v banskobystrickom kraji si spomenú, ako ich trestal za ich slobodnú (zákonnú) voľbu súčasný premiér R.Fico, keď ich diskriminoval odmietaním prizvania ich legitímne zvoleného zástupcu na pravidelné stretnutia s predsedami samosprávnych krajov …. a rovnako si myslím, že by sa mal zmeniť aj zákon o referende – výsledok hlasovania by mal byť platný bez ohľadu na účasť voličov – kto nemá záujem o naplnenie svojich práv, nech sa podriadi vôli ostatných … asi by už nebol problém s účasťou, čo myslíte ?

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9460633x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu