Založ si blog

Pribúdajú piliere (budúcej) európskej diktatúry

Súhlasím s názorom, že teroristov a ich podporovateľov treba tvrdo trestať. Lenže si nemôžem pomôcť, ale pravidelne prijímané právne normy pre boj proti terorizmu vyvolávajú aj iný, neveľmi príjemný dojem.

Akoby niekto pod kepienkom terorizmu pripravoval a schvaľoval právne normy, ktoré sa budú môcť zneužiť aj proti kritikom vládnucich elít. Napokon, boli sme toho svedkami v USA, po neslávne známom 11.septembri 2001.

Pretože pod slovné spojenie obhajca terorizmu sa dá skryť doslova čokoľvek – aj prenasledovanie ľudí, ktorí oprávnene poukazujú na skutočnosť, že terorizmus je priamym následkom politiky veľmocí, a ich bezohľadného rabovania všetkého, čo má nejakú hodnotu. Rovnako nemôžeme ignorovať ani fakt, že v rámci únie stále existujú a pribúdajú snahy o potlačenie jej kritiky akýmkoľvek spôsobom. Dnes je to (zatiaľ) skôr v mediálnej oblasti, kde sa akékoľvek prejavy vlastenectva radia do škatuľky s extrémizmom a nacionalizmom. Ukazuje sa však, že budúcnosť môže byť oveľa horšia.

V tejto súvislosti môžem pripomenúť aj to, ako pokrytecky sa stavia (nielen) Brusel k terorizmu – na jednej strane prijíma zákony, ktoré majú pomôcť v boji proti nemu, na strane druhej mlčky toleruje Saudskú Arábiu, ktorej vládnuci klan sa nielen neštíti terorizmu, ale ho aj finančne podporuje. Aký to rozdiel v postoji – napríklad v porovnaní s Ruskom. A nie jediný – podobne sa správa Brusel aj vo vzťahu k Ukrajine, kde sa mlčky prizerá, ako je jedným z pilierov moci súčasných vládcov hnutie pohrobkov S.Banderu, či neofašistov. Dodnes sa nedokázal jasne vyjadriť ani ku krviprelievaniu v Odese, ktoré sa ani riadne nevyšetruje.

Čoraz jasnejšie sa ukazuje, kde sú skutočné korene konfliktu únie s Kremľom.

Možno je možné ovplyvniť obyvateľstvo krajín strednej a východnej Európy, ktoré už zabudlo, akým spôsobom trpelo v rakúsko-uhorskej monarchii, aby opätovne vkročilo do rovnakej rieky. Tým skôr, že v nejednej krajine vládnu poslušné elity, ktoré na pokyn Bruselu dokážu zaprieť všetko, a nejeden ich člen mení politické presvedčenie podľa aktuálneho závanu vetra. Avšak v prípade Ruska (a dnes sa dá povedať, že do veľkej miery aj Maďarska) už tento postup nefunguje. Istou nádejou na ovládnutie potenciálu Ruska bolo obdobie vlády B.Jeľcina, keď oligarchovia (verne obdivujúci civilizovaný Západ) vo veľkom delili Rusko, skupovali všetko, čo im prišlo pod ruky … a boli ochotní spolupracovať s každým, aj proti ruskému záujmu. Všetko však padlo zmenou v Kremli, a príchodom V.Putina.

Diktátora, ktorý sa vlastne vôbec nelíši od svojich kritikov. Pretože obe strany si účelovo vysvetľujú fakty a využívajú vo svoj prospech. Možno práve preto cítia voči nemu odpor, či zhnusenie – nedovolí im to, čo inde dovolili skorumpované elity. Nedovolí im ešte na chvíľu zachovať pochybný komfort, ktorý sa otriasa v pilieroch, keďže napríklad na záchranu Grécka by nestačili zrejme ani peniaze celej únie … ani nemôžu, keďže končia všade, len nie v Grécku. Čo Gréci (a nielen oni – ale aj Taliani či Španieli) chápu, a čoraz viac sa búria. Kritika pribúda a (zlodejské) elity začínajú mať strach z následkov vlastnej politiky.

A práve preto sa snažia vytvárať ohýbateľné zákony – napríklad proti terorizmu, ktoré môžu v prípade potreby poslúžiť proti komukoľvek. Preto sa snažia vytvárať silové zložky, ktoré nebudú spadať pod kontrolu štátu, ale priamo pod riadiace centrum v Bruseli. Preto aj neustále rozdúchavajú napätie vo vzťahu k Rusku, aby zakryli svoje skutočné úmysly.

Vybudovanie európskej diktatúry, zánik národných štátov a obnovenie rakúsko-uhorského geta národov v oveľa väčších rozmeroch … ak niekto o tom pochybuje, nech sa skúsi zamyslieť nad tým, prečo európske “ demokratické “ špičky mlčia pri obmedzovaní základného práva – ľudového hlasovania v Katalánsku o budúcnosti regiónu. Ak mohol niekto odtrhnúť Kosovo pre narkobarónov, prečo nemôže byť Katalánsko nezávislé na Španielsku ? Možno preto, že formálna španielska šľachta by išla – po žobraní ?

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Slaboduchí politickí „znalci“ práva

17.01.2024

Jeden nevie,že so zápisom v registri trestov nesmie byť prokurátorom.A druhý sa slaboducho vykrúca z povinnosti zotrvať na mieste nehody,ktorú spôsobil. Asi je najvyšší čas zrušiť inštitúcie, ktoré im dali osvedčenie o vzdelaní. A možno aj odobrať diplomy tým,ktorí ich príkazy prijímali a vykonávali. Odňatie funkcie nie je trest.Slušné by bolo odstúpenie, ale na [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,443
Celková čítanosť: 9421238x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu