Založ si blog

Daj funkciu . .. akúkoľvek, alebo z politiky rovno na – cintorín

Hoci uplynulo bezmála tridsať rokov, ešte stále máme v aktívnej politike pozostatky novembra 1989, dokonca aj takých charakterným ľudí, ktorí kedysi oduševnene vrešťali na námestiach “ nechceme doživotných aparátčikov “ … asi preto, že vtedy medzi aparátčikov nepatrili …

A hoci nikdy nemali pre národ nič, čo by bolo naozaj prospešné, stále sa snažia parazitovať na jeho účet a pre nedostatok iných schopností, aspoň národ rozoštvať medzi sebou … tak to už proste chodí v krajine, kde sa môže predseda politickej strany s podporou na úrovni štatistickej chyby “ pregrcať “ do poslaneckej lavice na kandidátke – inej strany. Ešte smutnejšie je, že politická mŕtvola s popularitou kravského exkrementu na poľnej ceste môže hovoriť o morálke a navrhovať zákony.

Napadlo ma, ako by asi vyzeralo Slovensko, keby na účasť v parlamente stačilo, aby politická strana získala 0,7% hlasov voličov – teda v systéme, podobnom Holandsku. Ak už nič iné, bol by to zrejme aspoň kvalitný kabaret … pretože dnes je to len zúfalá verzia frašky.

Môžeme začať prezidentom, ktorý vystupuje tak nestranne, až pripomína niekdajších futbalových rozhodcov z čias socialistického federálu, keď mimopražské kluby prehrávali zápas už pred cestou – do Prahy. Štátnik ? Kdeže … ani náhodou. Na štátnika si ešte nejaký čas musíme počkať, a to nielen vo funkcii prezidenta. Premiér ? Nuž, skôr by svedčalo označenie – priemer. Pretože jeho najväčšími úspechmi sú opakované víťazstvá vo voľbách, ktorým predchádzalo (na slovenské pomery) unikátne zjednotenie a pohltenie malých subjektov od stredu smerom – vľavo. Na prvú vládu potreboval slovenskú verziu LenOna, druhú mu darovali sebeckí protivníci, a tretiu mu (doslova) zostavili nepriatelia, keďže vlastnú spoluprácu chceli postaviť na základoch z predošlého (vzájomného) obhadzovania – hnojom. Myslím, že R.Ficovi musí závidieť celý civilizovaný svet, sotva sa nájde krajina, kde by najväčšiu podporu politikovi jeho rangu priniesli – konkurenti.(medzi pospolitým ľudom sa používa termín hlupáci)

Morálka a spravodlivosť aj po rokoch … o nič iné nám nejde … 

Ale kdeže, aj keby to zaznelo z úst iného slovenského politika a nie zúfalca, bojujúceho o miesto na slovenskom politickom výslní od čias (komunistami riadeného) prevratu, aj tak by som tomu neveril. Morálka sa v slovenskej politike hľadá zásadne len u konkurencie, ostatní môžu všetko – aj keď nevyhrajú voľby.

Koľko nás to bude stáť ? Napadne ma pri predstave, že sa konečne zrušia amnestie V.Mečiara, prestaneme byť obťažovaní duchmi minulosti … asi veľa, pretože ak sa zrušia, budú nasledovať roky vyšetrovania, výhovoriek na (už neexistujúcich) svedkov a materiály, súdnych sporov a nakoniec žalôb na Slovensko (ak by nejaký rozsudok aj padol) pre porušenie ľudských či občianskych práv, alebo medzinárodných dohôd. Všetci sú presvedčení o svojej pravde a nutnosti bojovať za spravodlivosť, ale svoj majetok by do toho boja … asi nevložili. Nie asi, skôr určite. Predsa len, za cudzie sa bojuje ľahšie.

Však aj ozdravenie najväčšej zdravotnej poisťovne sa malo udiať podľa scenára – vieme, kto hospodáril nezodpovedne a spôsobil škody, ale jednoduchšie je oklieštenie služieb pre poistencov, nie ? Nečudo, ktovie aká špina by sa vyvalila na svetlo sveta, ak by niekto mal záujem zistiť, kde a prečo tečú peniaze poistencov.

Slovensko je proste stále v závese hesla – pre funkciu a postavenie všetko. Nič o tom lepšie nesvedčí, ako úroveň morálky politikov, ktorí nevedia získať ani tých úbohých 5% na získanie postu v parlamente, pretože nevedia osloviť voličov programom na reálne riešenie potrieb … a tak potichu, potajomky preliezajú neosvetlený plot u suseda, pretože morálka áno – pre tých ostatných.

Možno by sa mali zamyslieť, prečo Kotleba dokáže získať podporu na účasť v parlamente (hoci je podľa nich extrémista), a oni – slušňáci a poctivci od kosti – nie. A možno na túto otázku znie odpoveď celkom jednoducho – je ľahšie nájsť 10% voličov, ktorí podporia Kotlebu napriek jeho názorom, než nájsť 5% hlupákov, ktorí podporia boj večných kandidátov o funkcie … predsa len časy VPN (VšetkoPatríNám) už dávno pominuli.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465206x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu