Založ si blog

Nie migranti, ale vojnoví štváči sú problém

Prestaňme sa konečne schovávať pred pravdou. Problémom dnešnej Európy nie sú migranti, ale ľudia, ktorí ich svojím (zločinným) správaním vyhnali z domoviny.

Kolektívna zodpovednosť za skutky jednotlivcov, či záujmových skupín je rovnakým nezmyslom, ako kolektívna vina. Korene problémov v Sýrii, Líbyi, Iraku či na Ukrajine sa dajú presne pomenovať, a rovnako poznáme mená ľudí či názvy štátov, zodpovedných za súčasný stav.

A nie je náhoda, že najsilnejšie hlasy o ľudskosti a porozumení sa ozývajú práve odtiaľ, kde sa nachádzajú vinníci. Však si skúste predstaviť, ako by to vyzeralo v Nemecku, ak by kancelárka Merkelová predstúpila pred kamery a do mikrofónov priznala, že občianske vojny v rôznych regiónoch spôsobila politika EÚ a USA, a preto musí Nemecko niesť zodpovednosť za to, čo ona v mene krajiny dlhodobo podporovala.

Problémom starého kontinentu nie je náboženský, ale politický extrémizmus. Ľudia, previazaní na rôzne záujmové skupiny, ktorí konajú v každej situácii nesvojprávne – na rozkaz.

Ako by ste sa zachovali, ak by niekto opakovane ohrozoval vás, či členov vašej rodiny ? Bránili by ste sa, a využili by ste všetky dostupné prostriedky. Čo sa dnes nazýva extrémizmom, oveľa viac pripomína zúfalstvo a bezmocnosť. A tieto pocity od nepamäti prinášali bolesť, utrpenie a samozrejme aj konflikty.

Ak naozaj chceme pomôcť ľuďom, ktorí museli opustiť svoje domovy, musíme od moci odstaviť tých, ktorí spôsobili rôzne konflikty. Postaviť ich pred súdy, a spravodlivo potrestať. A kým sa tak nestane, budeme stále len zaplavení správami o tom, kde a aký “ fanatik “ zavraždil či zranil ľudí. Pretože médiá sú v područí rôznych záujmových skupín, ktoré nikdy nepripustia, aby sa verejne odhalila pravda.

Mocní dnešného sveta sú v nejednom prípade – zločincami. A kým budú títo ľudia pri moci, pokoj vo svete nebude.

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Slaboduchí politickí „znalci“ práva

17.01.2024

Jeden nevie,že so zápisom v registri trestov nesmie byť prokurátorom.A druhý sa slaboducho vykrúca z povinnosti zotrvať na mieste nehody,ktorú spôsobil. Asi je najvyšší čas zrušiť inštitúcie, ktoré im dali osvedčenie o vzdelaní. A možno aj odobrať diplomy tým,ktorí ich príkazy prijímali a vykonávali. Odňatie funkcie nie je trest.Slušné by bolo odstúpenie, ale na [...]

sud, kuciak, hascak

Haščákov advokát reagoval na nové obvinenie v kauze Gorila

19.03.2024 14:50

Finančník čelí ďalšiemu obvineniu v kauze Gorila.

Hong Kong

Hongkonský parlament jednohlasne prijal nový zákon o národnej bezpečnosti

19.03.2024 14:40

Nový zákon udeľuje tresty za trestné činy rozdelené do piatich kategórií.

Liptovský Mikuláš odchyt medveď

Nebezpečného medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, by mali odchytiť v utorok

19.03.2024 14:29

Mestská polícia žiada verejnosť, aby sa poobede a večer nezdržiavala v lokalite starej cesty medzi Iľanovom a Závažnou Porubou.

Copacabana

Brazílske mestá sa smažia, v Riu padol rekord. Ľudia zo Sao Paula utekali k moru

19.03.2024 13:43, aktualizované: 14:24

Najhoršia situácia je v chudobných štvrtiach, kde nie je žiadna zeleň.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,443
Celková čítanosť: 9421365x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu