Založ si blog

Kampaň proti M. Kotlebovi alebo pokus o podvod na voličoch BBSK

Prehliadka médií hovorí jasnou rečou, všetky politické strany hľadajú recept, ako odstrániť M.Kotlebu z postu predsedu banskobystrického samosprávneho kraja. Keď sa však pozrieme na pozadie príprav volieb v samosprávnych krajoch, zistíme aj niečo iné. Okrem hľadania spôsobu, ako poraziť M.Kotlebu, neponúkajú politické strany nič, čo by mohlo priniesť prospech obyvateľom banskobystrického kraja.

Nejde o nič iné, len opätovné získanie moci v kraji a pokračovanie v praktikách minulosti. Napokon, mementom môže byť obdobie, keď Banskú Bystricu riadili poslanci pod vedením I.Presperína, alebo Zvolen prišiel k “ ozdobe “ námestia v podobe betónovej ohyzdnosti s názvom Európa. Netreba zabúdať ani na to, na koľkých stoličkách súčasne sedel porazený súper M.Kotlebu V.Maňka, ktorý dnes cez médiá šíri podozrenia a konštrukcie o pozadí svojej prehry. Pritom odpoveď na otázku, prečo prehral v posledných voľbách, je veľmi jednoduchá – obyvatelia kraja ho mali plné zuby, a jeho úspech v I.kole (nakoniec prehratých) volieb bol založený len na nedostatku lepších kandidátov a ešte väčšom odpore voči kandidátovi pravice Ľ.Kaníkovi.

Rovnako netreba zabudnúť, aké následky malo odmietnutie kandidáta SMER-u pre obyvateľov kraja. Ich legitímne zvoleného zástupcu predstavitelia štátu jednoducho ignorovali, tak prezident ako i premiér, čím jasne dali najavo, že ak volič nevolí podľa ich predstáv, tak pre nich jednoducho neexistuje. Nemám žiadne pochybnosti, že by sa zachovali úplne rovnako, ak by na mieste M.Kotlebu sedel iný kandidát, ktorý by nepochádzal z osvedčeného politického prostredia (teda politikov, s ktorými je možná dohoda bez ohľadu na záujmy voličov).

Preto by sme sa nemali nechať oklamať

V prvom rade, výčitka na adresu Kotlebu, že obsadil rôzne pozície v kraji svojimi príbuznými, nie je úplne na mieste. Nech tí, ktorí to pravidelne pripomínajú, odpovedia na inú otázku – koho mal na dané miesta dosadiť, keď všetci hneď po zverejnení výsledkov volieb deklarovali, že s ním spolupracovať nebudú ? Keď už spomíname spoluprácu volených zástupcov, je najvyšší čas im pripomenúť, kto ich platí a nepýtať sa ich, s kým budú, chcú alebo nechcú spolupracovať. Sú zamestnancami voličov, a sú povinní spolupracovať s ostatnými, a pokiaľ sa im nepáči, môžu sa ísť živiť poctivou prácou – hoci v mnohých prípadoch som presvedčený, že by skončili na úrade práce, pretože práca akéhokoľvek druhu im smrdí. Proste by sme im mali pritiahnuť opraty a dať jasne najavo, kto určuje pravidlá.

Koho voliť ? V prípade BBSK veľmi ťažká otázka. Pokračovanie Kotlebu znamená ďalšie ignorovanie kraja zo strany štátnej moci. Sotva mu však môžeme vytýkať, čo pre kraj urobil či neurobil, keďže bol počas celého obdobia v izolácii. Jeho konkurencia tiež nedáva príliš nádeje na zmenu – riaditeľ múzea SNP Mičev je odborníkom na svojom mieste, ale som presvedčený, že na funkciu šéfa samosprávneho kraja nemá. Kandidát SaS M.Klus je bezpredmetný. Prečo ? Napríklad preto, že v roku 2014 kandidoval ako nezávislý, a po svojom zvolení prakticky ihneď vstúpil do SaS. Igor Kašper ? Ešte ani nezačala kampaň a už dnes sa vedú polemiky, najmä okolo jeho vzťahu so stranou SMER-SD. Z môjho pohľadu je nevoliteľný, zástupcov strany R.Fica a ich správania máme už v kraji plné zuby.

Kto ostáva ?

Podnikateľ J.Lunter. Kandidát z podnikateľského prostredia, nepochybne úspešný v podnikaní. Avšak či sa hodí do pozície regionálneho politika, to je už ťažšie posúdiť. Niet pochýb, že v porovnaní s M.Kotlebom by jeho úspech vyvolal menej negatívnych reakcií. No na druhej strane, život nie je len o podnikaní a podnikatelia tvoria v rámci populácie mizivé, hoci postavením významné percento.

Banskobystrický kraj má množstvo problémov, ktoré je potrebné riešiť. Či už je to nezamestnanosť na juhu kraja, alebo na Horehroní. Katastrofálny stav miestnych komunikácií, problémy vo verejnej doprave, ktoré sa týkajú najmä niektorých častí, kde bola zrušená železničná doprava. Dodnes nevyriešené prepojenie na diaľnicu z Bratislavy do Košíc, ktoré je priamym následkom nezmyselného severného variantu, s ukončením v nedohľadne a dodnes neznámou výškou nákladov, keďže pôvodný rozpočet je už dávno bezpredmetný. Môžeme pokračovať problémami v cestovnom ruchu či kúpeľníctve. Z niektorých horských stredísk sú dnes doslova sídliská, mnohé kúpele chátrajú. Stačí pripomenúť Sliač či Korytnicu. Neexistuje žiadny plán rozvoja, vypracovaný odborníkmi, všetko sa riadi zásadou – kto má peniaze, môže všetko a všade. Kam sa človek obzrie, vidí problém.

Kto teda tvrdí, že hlavným problémom banskobystrického kraja je M.Kotleba na poste župana, jednoducho klame. A pokiaľ je pre niekoho prioritou v blížiacich voľbách porážka M.Kotlebu, netreba ho voliť. Tento druh kandidátov problémy kraja nezaujímajú a nezaujímajú ich ani jeho obyvatelia. A myslím, že od roku 1990 sme už živili dosť darebákov na to, aby sme dali moc iným.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457136x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu