Založ si blog

Pokrytecký nárek nad vlastnou neschopnosťou

Slovenským televíznym spoločnostiam sa nepáči, že na Slovensko preniká signál, prinášajúci produkciu od susedov spoza rieky Moravy. A tak volajú po ochrane pred údajným porušovaním rôznych práv. Pravda je však niekde inde.

Problém spočíva v neschopnosti slovenských médií ponúknuť divákovi kvalitný obsah, ktorý by mal nielen primeranú úroveň, ale navyše by nebol neustále zneucťovaný rôznym druhom reklamy, počnúc dámskymi vložkami a končiac sporením na pohreb, aby príbuzní náhodou neskrachovali. Slovenské obrazovky sú v prípade prevádzky zaplavené nekultúrnym odpadom v podobe primitívnych telenoviel s osôbkami, neustále vypliešťajúcimi oči a držiacimi jazyk za zubami (odkaz na jednu aktuálnu hlúposť, z indickej ? produkcie), či nesmrteľnými a nepriestrelnými bojovníkmi, ktorých “ veľdiela “ z minulosti a postupne posúvajú od jedného poskytovateľa k druhému. Našťastie, keď už nefunguje orgán dozoru, ktorého povinnosťou je o.i. zabrániť, aby sa v čase medzi 6,00 hod. ráno a 22,00 hod. večer vysielal obsah s násilnou tematikou, funguje aspoň tá klasická životná pravda, že všetci starneme. A platí to aj pre tzv. filmové hviezdy či celebrity, čo nám dáva istotu, že nás už nemôžu zahrnúť novými primitívnosťami.

Susedia spoza rieky Moravy už dávnejšie pochopili, že cesta násilím a krvou vedie k ďalšiemu násiliu a krvi – akurát to prvé sa odohráva na televíznej obrazovke, kdežto druhé v reálnom živote, kde si niektorí jedinci chcú vyskúšať všetko možné aj v praxi. A tak sa ich prístup k médiám predsa len zmenil.

Postupne pribúdajú diela z vlastnej produkcie, ktoré možno nepôsobia tak, ako vyleštené produkty z Hollywoodu, ale ich autori sa snažia opierať o reálne príbehy s minimálnou vulgárnou či násilnou zložkou, hľadajú témy v dejinách vlastnej krajiny, či sa snažia o realizáciu vlastných myšlienok. Keď sa k tomu pridajú známe diela z minulosti, ktoré majú skutočný punc kvality, hlavne hereckými výkonmi, nemôžeme sa diviť správaniu slovenského diváka. Nemôžeme sa diviť tomu, že čoraz častejšie sleduje vysielanie od susedov, kde je predsa len kvalita viditeľná a naopak sa začína odpútavať od domácej zdieľanej produkcie, ktorá naozaj za veľa nestojí. Svoju úlohu v tomto smere zohrávajú aj rastúce poplatky za poskytovanie služieb, keďže ani verejnoprávna televízia nie je bez spoplatnenia, a tak sa nemožno diviť, ako sa ľudia správajú a čo vlastne očakávajú. Za svoje peniaze očakávajú aj primeranú kvalitu, ktorá však neprichádza.

A čoraz častejšie sa objavujú požiadavky na zostavenie vlastných balíkov programov, kde programy s výnimkou STV1, STV2 či TA3 absentujú. Zatiaľ však žijeme dobu, kde sa nedá objednať balík služieb bez základnej ponuky, v ktorej sú zahrnuté aj programy JOJ, JOJ Plus, Markíza, DOMA, WAU či Dajto. Je však len otázkou času, kedy poskytovatelia pochopia, že prichádzajú o klientov, ktorí nestoja o ponuku slovenských komerčných staníc, ale mali by záujem o balíky, vytvorené podľa vlastných predstáv – a túto službu, teda vlastný výber bez základného balíka s nepotrebnými stanicami – ponúknu. A vtedy sa ukáže aj reálny záujem o slovenské komerčné médiá v číslach, čo bude aj zhodnotením kvality, ktorú ponúkajú.

Takže celý nárek vlastníkov slovenských komerčných staníc je len typickým pokryteckým plačom nad vlastnou neschopnosťou. Neschopnosťou ponúknuť divákovi kvalitu. Neschopnosťou osloviť diváka takou skladbou programu, ktorá bude jedinečná. A možno by sme si mali dať aj otázku, či by nebolo lepšie zrušiť nefunkčný kontrolný orgán nad vysielaním, keď aj tak svoju funkciu neplní. A svojou nečinnosťou len chráni tých, ktorí ignorujú zákonné pravidlá.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465379x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu