Založ si blog

Čakanie na (poblúdenú)spravodlivosť

Kdesi na začiatku minulého roka preletel verejnosťou oznam, že nakoľko sa odhalili závažné nedostatky v zamestnávaní ľudí v rámci banskobystrického kraja, eurofondy nebudú.

Napokon, o tieto zdroje nestál ani sám šéf kraja M.Kotleba, možno aj preto, že sa poriadne nezamyslel nad pôvodom týchto financií a tak by sme si mohli povedať – čo nás po eurofondoch. Lenže … dnes v tejto súvislosti zaznela na vlnách SRo aj iná informácia, ktorej obsahom bolo konštatovanie, že v tejto veci bol podaný aj podnet na príslušný súd, a dodnes sa nepodarilo ani len vytýčiť termín pojednávania. Náhoda ?

Určite nie. Skôr odkaz voličom v banskobystrickom kraji, že ak nebudú hlasovať, ako si predstavitelia niektorých politických strán predstavujú, tak budú i naďalej mimo záujmu mocných tohoto štátu a môžu zabudnúť na opravy ciest 2.a 3.triedy (keďže v tejto súvislosti dané informácie zazneli).

Možno by som chcel aj ja niečo k tejto veci voličom odkázať. Nie v skrytej forme, ale otvorene.

Nech budete voliť akokoľvek, pokiaľ sa otvorene nevzopriete voči zvoli a bezohľadnosti mocných, nič sa nezmení. Ak opätovne dáte hlas pre M.Kotlebu, peniaze pre kraj ostanú zablokované. Ak zvolíte niekoho iného, kto bude pochádzať z podhubia politickej verchušky, peniaze síce začnú tiecť, ale všetko bude ako kedysi, čiže každá verejná zakázka bude cenovo v luxusnej kategórii a kvalitatívne niekde medzi tovarom z druhej ruky. O čase realizácie nehovoriac. A pokiaľ si vyberiete zlatú strednú cestu, nebudete podporovať ani Kotlebu ani jeho oponentskú verchušku, ostane vám drevená lyžka a prázdny deravý tanier, pretože akýkoľvek iný kandidát dopadne úplne rovnako, ako Kotleba.

Odkaz pre srdce Slovenska Banskú Bystricu zadunel už pred pár dňami z rezortu dopravy. Opäť sa menia trasy niektorých železničných spojov, ktoré opäť vynechajú Banskú Bystricu a opäť sa o čosi okliešti mobilita obyvateľstva, ktoré nemá vlastný dopravný prostriedok. Ak sa pozorne pozriete po médiách, proti tejto zmene nikto neprotestoval. Mám na mysli opozíciu. Takže si nerobte ilúzie, ako to bude vyzerať, ak jej dáte do rúk moc. Z vládneho bavoráka čakajúcich na staniciach nevidieť.

V tejto súvislosti by sa hodil aj námet na zamyslenie pre obyvateľov regiónu medzi Zvolenom a hraničným mestom Šahy.

Kedysi vám niekto sľúbil, že sa pozrie na problematiku opustenej železničnej tepny v tomto regióne a skúsi pre vás niečo urobiť. Roky sa stretli s rokmi a nedeje sa nič. Ani náznakom, proste ste odovzdali hlasy, s nimi moc a viac vás nikto nepotrebuje. Nemyslíte, že je najvyšší čas upratať na úradoch a primerane sa poďakovať za záujem, ktorý bol doteraz o vaše potreby prejavený ? Ak vaše potreby nezaujímajú tých, ktorých svojimi daňami platíte, prečo by sa nemohli konečne živiť poctivou prácou a uvoľniť miesto ľuďom, ktorí nebudú klamať od rána do večera ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452570x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu