Založ si blog

Extrémizmus a jazyk náš materinský, slovenský

Čoraz častejšie sa objavujú úvahy o zrušení maturitnej skúšky zo slovenského jazyka. Ukazuje sa,že myšlienky o snahe, vedúcej k rozpusteniu národných štátov v rámci európskej federácie neboli vôbec strašením, ale nepríjemnou realitou.

Skúsme si teda zhrnúť to, čo symbolizuje štát a nezávislosť, a hlavne tie znaky, ktoré sme už stratili.

  1. Národná mena – vzdali sme sa jej v prospech eura, ktoré je silnejšou menou len na papieri a dovtedy, kým to bude politickým špičkám vyhovovať. Navyše sa opätovne oprašuje plán viacrýchlostnej únie, čo by v praxi o.i.znamenalo aj to, že hodnota Eura by sa líšila podľa krajiny pôvodu.
  2. Nezávislý právny systém – sme podriadili európskym smerniciam, navyše aj množstvu rôznych zmlúv, v ktorých sa riešia problémy vzťahov štátu so zahraničnými partnermi mimo územia Slovenska, najčastejšie na území a pod dohľadom “ partnera „.
  3. Štátna vlajka – dnes je dehonestovaná umiestňovaním na rovnakej úrovni, ako bezcenný a bezmenný symbol európskeho spolku (alebo už mám používať slovo monarchie ?)
  4. Obranyschopnosť – jediné slovo, vystihujúce súčasnosť – zabudnime
  5. Potravinová sebestačnosť – zabudnime
  6. Právo a povinnosť uprednostniť záujem štátu a národa pred záujmami cudzích štátov a mocností – zabudnime (viď odkaz euroval, alebo imigranti)

Dalo by sa spomenúť aj iné, ale aj spomenuté je dostačujúce. Dnes je už každý vlastenec, ktorý sa postaví na odpor nariadeniam únie, označený ako nacionalista a extrémista. A skúsme sa bližšie pozrieť na slovo – extrémista.

Dnes sú mimo zákona postavené ideológie fašizmu a komunizmu. Nebavme sa o tom, prečo boli tieto ideológie postavené mimo zákona, pretože triezvo mysliaci ľudia nemajú pochybnosti. Skúsme sa však pozrieť na tých, ktorí najviac naliehali, aby boli postavené mimo zákon.

Napríklad – ktorá krajina absorbovala po 2.svetovej vojne najviac zločincov z Tretej ríše a často dokonca využívala ich služby ?  Kto bol Reinhard Gehlen a prečo nebol potrestaný ? Alebo sa pozrime na rôznych služobníkov niekdajšieho komunistického režimu a ich súčasné postavenie. Asi nebude náhoda, že mnohí z nich medzi prvými ochotne zdvihli ruku, aby bol postavený minulý režim mimo zákon. A rovnako nebude náhoda, že práve títo ľudia dnes najviac prikyvujú pri slovách o extrémizme a nacionalizme. Komu vlastne slúžia ? Vieme povedať, komu určite vo svojich funkciách neslúžia – štátu a národu.

Dnes uvažujú, že maturita zo slovenského jazyka nie je potrebná. Prečo ?

Neslúžia náhodou cudziemu záujmu ? Obrazne povedané, nevaria pomaly v hrnci žabu, aby si zvykla v presvedčení, že sa nič nedeje a bude lepšie ? Akurát tou žabou je národ, ktorý za jeho peniaze pomaly a isto pripravujú o identitu. Kto z vás chce skončiť v novodobej verzii habsburského geta, ktorým bola svojho času c.k.monarchia ?

A opäť pripomínam jednu otázku, na ktorú doteraz nikto neodpovedal. Pravidelne si pripomíname holokaust, ale doteraz nikto ani len nenavrhol pamätný deň slovanského holokaustu, pretože obetí spomedzi slovanských národov v 2.svetovej vojne bolo niekoľkonásobne viac. Prečo ? Kedy sa konečne zobudíme a pochopíme, čo je najcennejšie ?

Alebo sa budú naši potomkovia učiť v dejepise niečo podobné – slovenský národ žil v útlaku a porobe do roku 1918, kedy zhodou náhod získal spoločne s českým národom vlastný štát, ktorého sa v roku 1992 ľahkovážne a nezodpovedne vzdal, aby založil vlastný štát, ktorý vinou jeho ľahostajnosti zanikol po niekoľkých desaťročiach … učebnica dejín pre piaty ročník základnej školy, vydaná v nemčine a angličtine. Tak si to predstavujeme ?

Ak sme extrémistami a nacionalistami len preto, že si chceme chrániť vlastnú kultúru a identitu, alebo pre chápanie národného záujmu ako najvyššieho záujmu pre štát a národ – potom tí, ktorí nám dnes dávajú tie dva nelichotivé prívlastky, sú – ZRADCOVIA !!!

 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432121x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu