Založ si blog

Iniciatívny blbec horší ako triedny nepriateľ

Tak sa kedysi hovorievalo rôznym nosičom “ vody „, ktorých odborné kvality sa pohybovali na úrovni konštatovania – jemu to nedávaj robiť, pretože sa na to pozrie a ihneď budeme mať havarijný stav.

Doba sa zmenila, iniciatívni blbci ostali. Istý čas sa povaľovali aj po významných funkciách, pretože sa pri nich dalo hospodáriť typicky jánošíkovským spôsobom – teda od buka do buka – neskôr sa ich moci´páni zbavili, pretože už nebolo čo ukradnúť (sprivatizovať) a užitočných blbcov už nepotrebovali. Tak prečo by ich platili, nie ? V modernej dobe sa tomuto vymierajúcemu druhu hovorilo “ biele kone „. Mnohí z tejto “ elitnej “ kategórie nemali ani to šťastie, aby sa v pokoji dožili dôchodku, lebo hoci už nič nepýtali, niektorým občanom (dnes s trvalým pobytom v niektorej väznici) sa nepáčilo, že by mohli voľne pobiehať a erdžať na každého, kto pôjde okolo.

Treba však uznať, že počiny niektorých “ blbcov “ bývajú cenené. Najmä vtedy, ak dokážu ovplyvňovať či skôr deformovať myslenie národa. Klasickou ukážkou sú rôzne “ uslintané “ ženské romány, kde je všetko na jedno kopyto, menia sa len mená predstaviteľov príbehu. A aj koniec týchto “ diel “ býva rovnaký – všetko sa končí dobre, na rozdiel od života. Ten sa totiž končí v nejednom prípade zle, ale v každom prípade – v drevenej krabici. Tam sme si akosi všetci rovní, bez ohľadu na to, aký stav vykazujú bankové kontá. Ľudia však potrebujú nádej, tak prečo im robiť zle … a prečo by nemohlo poslúžiť na “ humánne “ účely aj dielo, nehodné spálenia v peci, no nie ?

Horšie je, ak sa blbci rozhodnú riadiť štát … pripadáte si ako v poriadnej fraške, či skôr paródii na socializmus, kde veci riadi ten, čo im vôbec nerozumie. Ešte horšie je, ak sa po skončení “ aktívnej “ kariéry dá na dráhu spisovateľa, aby dokázal svoju genialitu, pričom obsahom svojej tvorby skôr dokazuje, že je len – neschopný zlodej myšlienok. Potom začína estráda …

Najhoršie na dnešnej dobe je, že nikomu nemôžete verejne povedať – si blbec. Je to osobná urážka, čo je tak trošku paradox, pretože nad publikovaním blbostí sa nikto nepozastavuje, tam platia slová – ring voľný. Možno preto sa najlepšie predáva bulvár, pretože ten ťaží práve z ľudských slabostí a nedostatkov. Nehovoriac o tom, že je aj užitočným nástrojom vládnucej elity. Však koľko ľudí sa zaujíma o realitu života, keď prvým počinom po rannej káve je na ceste do práce kúpa bulvárneho denníka a slintanie nad tým, koho a kde zapichli, či kto a na kom spí … no nie ?

Ako to vidím, najväčším zločinom komunistov bolo v očiach dnešných demokratov to, že sa snažili každému vnútiť vzdelanie. Ako krásne by sa manipulovalo s ľuďmi, keď by ako kedysi sedeli pri jednom stole v krčme, svietila by im petrolejka a jediný znalý čítania by im čítal to, čo páni poslali. Zlaté časy pre pánov, pretože sprostému sa ľahšie prikazuje a ešte ľahšie ho možno okrádať. Netreba nič vysvetľovať, pretože poddaného stačí okríknuť – čuš, ja som študovaný a ty sprostý …! (však nikto nevie, že pán je tiež sprostý, ale mal dosť peňazí, aby si potvrdenie o múdrosti – kúpil). Veru, pre pánov bol asi najpokrokovejším zriadením feudalizmus – nosili sa v čipkách, všetci boli medzi sebou bratranci a sesternice (niekde aj naozaj, a dnes sa divia, prečo majú v rodinách toľko mentálne zaostalých), a na poddanom ľude sa dalo všetko – aj orať.

Mnohí sa rozčuľujú nad úvahami o čipovaní ľudí … ja sa týmto úvahám nedivím, keď vidím, koľko nebezpečných blbcov má v ruke moc, či tlieska svojim súkmeňovcom pri moci. Len sa úctivo prihováram, aby každému privarili na nohu aj reťaz so železnou guľou na konci, aby za ním v prípade potreby nemuselo rameno spravodlivosti zbytočne behať. Však si pozrite starého Jánošíka – nevyzerá ten pupkatý pandúr romanticky ? A romantiku máme predsa radi, nie ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9460691x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu