Založ si blog

Slovensko sa pomaly mení na daňový raj

Treba priznať, že vládnuca kasta dáva slovnému spojeniu „daňový raj“ konečne ten pravý význam.

Ukazuje sa, ako má skutočný daňový raj vyzerať v praxi – politik je štedro platený za vystupovanie na (vlastných) tlačových konferenciách, kde hádže špinu po oponentoch … bohatým sa dávajú daňové úľavy alebo naopak štátne dotácie … chudobní ale duchom štedro obdarení špekulanti zarábajú na odpočtoch (výpalníckej a podvodnej) DPH … a poctivým ľuďom pribúdajú rôzne dane a poplatky, aby bol tento raj dlhodobo udržateľný. Otázkou je – pre koho to vlastne budujeme raj na Zemi ?

Pokiaľ si niekto robí ilúzie o dodržiavaní pravidiel, mal by sa veľmi rýchlo prebrať zo svojho mokrého sna. Pravidlá sú (nielen) na Slovensku pre tých, ktorí si svoju „pravdu“ nevedia kúpiť. Šťastnejší si kúpia čokoľvek – od pravdy až po glejt o čistote pred zákonom absolútne všetko. Svojím spôsobom sme unikát – na vykonávanie povolania šoféra taxíka požadujeme o.i.aj čistý výpis z registra trestov (a to platí aj pre zamestnancov-nepodnikateľov), no štát môže riadiť hocikto – aj opakovane usvedčení klamári, či ľudia, ktorí svojou „prácou“ v minulosti spôsobili štátu miliónové alebo miliardové škody, a nemusia za to niesť zodpovednosť, pretože kolektívna vina sa nepripúšťa – s výnimkou skupín mafiánskeho razenia.

Nebláznite – politická strana určite nie je zločinný spolok mafiánskeho typu. To sa vám určite len zdá … však medzi politikmi sa nikdy nestrieľa – len občas vydiera, dlhodobo klame, zavádza či kradne – kdeže, politik nie je mafián a to ani vtedy, ak ho niekto s nekalým morálnym profilom financuje, alebo si s ním potriasa rukou.

Veru, obyvatelia (nielen) okolitých krajín nám musia doslova závidieť, ako rýchlo sa uberáme cestou prosperity (vyvolených). Nestačia sa diviť, ako jednoducho sa dá vládnuť národu s dušou holubičou (či skôr s holou ….), ako dokonale sa vieme tváriť, že všetko je vlastne oukej, akurát sused je darebák, pretože sa nechce nechať okrádať a tak sa vysťahuje do zahraničia … gauner jeden zradcovský.

Ťažko sa potom diviť, že pribúdajú na trhu knihy o našich zločineckých celebritách v Ilave či Leopoldove, ale nepribudne ani písmenko v súdnych spisoch o tom, kto ich „podnikateľskú“ činnosť kryl a aký trest ho čaká.

Aj v takom New Yorku nám musia len ticho závidieť – oni mali mesto s oveľa väčšou populáciou rozdelené medzi päť rodín, počet rodín, ktoré by si chceli deliť Slovensko číta už vyše poldruha stovky … iste, tých reálne vplyvných máme len osem-desať, ale môžeme sa radovať – nevládne nám mafia, vládnu nám len ľudia, ktorí chcú robiť a robia iným ľuďom dobre – ak sú to ich ľudia. Nie, nie my naozaj nemáme žiadne problémy s korupciou a mafiou … asi preto, že človek si aj na šibenicu zvykne, hoci len nakrátko.

Posledná slová istého zomierajúceho (filmového) mafiána zneli „celý tento život trvá len päť minút“ a keďže zomieral vo veku kmeťa, mali by sme sa nad nimi zamyslieť …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456375x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu